Adrian Mutu: Pot reveni la naţională, Iordănescu mi-a zis că mă ia în calcul pentru EURO 2016

Adrian Mutu speră ca evoluțiile sale de la FC Pune City, din Super Liga indiană de fotbal, să îl readucă la echipa națională și chiar să participe la EURO 2016, în cazul în care tricolorii se califică, a afirmat jucătorul de 36 de ani într-un interviu acordat presei indiene.
Daniel Spătaru
29 sept. 2015, 09:36
Adrian Mutu: Pot reveni la naţională, Iordănescu mi-a zis că mă ia în calcul pentru EURO 2016

Adrian Mutu vrea să dea totul în cele trei luni cât durează Super Liga indiană (ISL), care va debuta în weekend: „Este una dintre cele mai mari provocări din cariera mea. În niciun caz nu va fi ușor. M-am antrenat din greu, am comunicat constant cu clubul pentru a înțelege filosofia și pretențiile și sunt decis să dau totul„.

Recent am discutat cu antrenorul echipei naționale și mi-a spus că dacă voi continua să joc, chiar și în ISL, mă va lua în calcul pentru EURO 2016, a declarat Mutu pentru portalul Sport360. E o motivație uriașă pentru mine să continui și o iau foarte în serios„.

Citeşte şi Adrian Mutu, pe autobuze la Mumbai. Poza postată de fotbalist, după sosirea în India

La 36 de ani, Mutu este unul dintre cei mai vârstnici jucători din ISL, care numără opt echipe, notează sursa amintită.

Mutu vrea să profite și de perioada nefastă prin care trec atacanții naționalei României, tricolorii având un singur gol marcat în patru partide. Totodată, Mutu dorește să bată recordul de goluri la echipa națională, pe care îl deține la egalitate cu Gheorghe Hagi (35 goluri).

Stagiul de pregătire efectuat cu FC Pune City în Turcia l-a readus în formă pe Adi Mutu, care nu a mai jucat fotbal din septembrie 2014, când și-a reziliat contractul cu Petrolul Ploiești.

Citeşte şi Adrian Mutu, atac FĂRĂ PRECEDENT la adresa lui Victor Piţurcă. „E TERMINAT!”

Mutu nu știe dacă poate fi numit „mentor” pentru colegii săi mai tineri, dar afirmă că îi va ajuta cu experiența sa: „Nu știu dacă mă pot numi mentor. Dar vă asigur că voi împărtăși experiența mea … tot ce îi pot învăța. Jucătorii indieni sunt foarte simpatici, deschiși, dornici să învețe. Mă întreabă diferite lucruri, sunt sportivi talentați, dar nu au experiență. Cred că este un lucru normal, deoarece în India fotbalul nu a fost popular până acum câțiva ani„.

Atacantul român consideră că echipa sa are o șansă la titlu cu jucători precum Didier Zokora sau Tuncay Șanli și un antrenor ca David Platt: „David este un manager cu experiență vastă, iar jucătorii străini din echipă sunt valoroși. Avem o echipă puternică, care poate câștiga titlul dacă va rămâne consistentă în joc„.

Totodată, Mutu a mai spus că o competiție cum este Super Liga indiană este un lucru bun, deoarece își poate reîntâlni prieteni ca John-Arne Riise, Nicolas Anelka sau Roberto Carlos.

Nu m-am așteptat ca tentativa mea de revenire la echipa națională să înceapă în India. Nu știu unde vor juca după ISL. Dar acum mă gândesc la viitorul apropiat. Sper să fiu în formă, să marchez goluri și să ajut echipa să câștige titlul de campioană„, a conchis Mutu.

FC Pune City va debuta pe 5 octombrie, acasă, cu Mumbai City FC.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
Playtech.ro
Antena 1, anunț oficial! S-a aflat data: Când începe Asia Express 2024
DailyBusiness
În atenția tuturor clienților băncilor din România: se schimbă legislația. Care vor fi noile reglementări din 2025
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Revine o escrocherie celebră în România. A făcut furori acum două decenii
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Maghiarii ne dau lecții. Au făcut anunțul chiar în România. Umilința e prea mare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
David Popovici câștigă medalia de aur la proba de 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
BANI de la Guvern pentru nevoiași. ROMÂNII primesc echivalentul a 50 de EURO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!