CEDO vrea să se asigure că TAS judecă toate cazurile fără să fie influențat de factori externi. Atunci când a apelat la Tribunalul Federal Elveţian, Adrian Mutu a cerut anularea deciziei luată de TAS. Motivul invocat de român a fost acela că doi dintre cei trei judecători ai cazului său ar fi avut legături cu clubul Chelsea, anunţă Digi Sport.
Sandra Mutu şi-a pus SILICOANE-BETON. Cum arată ACUM soţia lui Adrian Mutu FOTO
În 2017, CEDO a declarat admisibil cazul Mutu versus Chelsea, o adevărată lovitură dată de „Briliant”. Prin admiterea dosarului se poate trage concluzia că Adrian Mutu nu ar fi avut parte de un proces corect, unul în urma căruia ar fi fost nevoit să achite cea mai mare amendă dată vreodată unui sportiv, 17.173.990 de euro!
Cazul lui Pechstein datează din 2009, patinatoarea fiind pedepsită tot după ce a fost acuzată de dopaj. Sportiva din Germania a fost suspendată doi ani din activitate, dar a pus la îndoială corectitudinea deciziei TAS.
Depistat pozitiv cu cocaină în octombrie 2004, Mutu a fost dat afară de la Chelsea printr-o reziliere unilaterală de contract, în 29 octombrie. Chiar dacă londonezii l-au pus pe liber, tot ei l-au reclamat la FIFA după ce s-a transferat la Juventus, via Livorno, în ianuarie 2005, iar pe 14 august 2008 Camera de Rezolvare a Disputelor din cadrul FIFA decidea că fotbalistul trebuie să achite o despăgubire de 17.173.990 de euro. Ulterior, atât TAS, cât şi Tribunalul Federal Elveţian au menţinut decizia de la FIFA, astfel că Mutu a riscat permanent, din 2010 până în 2016, când s-a retras, să fie suspendat. Chelsea nu mai are ce să-i facă acum, dar Mutu vrea să demonstreze că sentinţele date contra sa nu au fost corecte.