Adrian Năstase a declarat la ieşirea de la Parchetul General că le-a povestit magistraţilor că în caea perioadă nu lua parte din luarea deciziilor.
„Lucrurile de acum 25 de ani trebuie lămurite nu numai de istorici, dar sigur sunt şi anumite aspecte pe care, în baza deciziei CEDO, procurorii caută să le elucideze. La vremea respectivă eram secretar cu relaţiile externe ale FSN şi purtător de cuvânt. Ministru am devenit peste două săptămâni, în momentul în care s-a format noul Guvern, după alegerile din 20 mai. Întâlnirea s-a derulat absolut normal. Am dat o declaraţie de martor, amintind unele dintre lucrurile pe care le ştiam, poate erau deja cunoscute, în legătură cu funcţionarea partidului FSN. Foarte multe lucruri nu am putut să spun pe anumite chestiuni de detaliu şi nu participam la luarea deciziilor în acea perioadă”, a menţionat fostul premier la ieşirea de la Parchet.
Asdrian Năstase a precizat că la Parchetul General au fost prezenţi şi avocaţii suspecţilor din dosar.
„Sunt avocaţi din partea suspecţilor în dosar. Unii au dorit să obţină anumite clarificări. Cu ce am putut eu să ajut, mi-am propus să fac acest lucru. Sper că am făcut-o într-un mod convenabil”, a adăugat Adrian Năstase.
Anterior, la intrarea în sediul instituţiei, Adrian Năstase a afirmat că nu era demnitar în perioada Mineriadei.
„Sunt invitat ca martor. O să văd care sunt chestiunile care interesează în acest dosar şi dacă pot să ajut cu ceva. (…) E foarte greu să vă spun ce voi lămuri”, a declarat fostul premier, Adrian Năstase, la intrarea în sediul Parchetului General.
Citeşte şi: ORDONANŢĂ Parchet: Ion Iliescu, acuzat de reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Universităţii
Pentru fostul premier, o nouă acuzație într-un dosar poate aduce reîncarcerarea pentru executarea restului de pedeapsă pentru care este condamnat şi acum e eliberat condiţionat.
Totuși, înainte de acest aspect, în cazul punerii sub acuzare a lui Adrian Năstase, procurorii ar trebui să primească avizul de la preşedintele Klaus Iohannis.