„Românii au hotărât: Coabitare. Cel puţin, o vreme…Reiau o postare mai veche pentru a explica un lucru simplu – coabitarea nu este o înjurătură. Pactul de coabitare aşa cum a fost elaborat în 2012, poate că a fost. Coabitarea reprezintă rezultatul votului exercitat, la momente succesive, pentru preşedinte şi pentru Parlament. Coabitarea este deci o situaţie de fapt, decisă de alegători. Cum poate funcţiona coabitarea, asta este o chestiune de «chimie personală», de raporturi de putere, etc”, a scris Adrian Năstase, pe Facebook.
Adrian Năstase a susţinut că ”votul de duminică poate să indice o nouă perioadă de coabitare”, urmând să vedem dacă ea va fi „contondentă” sau „paşnică”.
”În 2012, am scris, la Jilava, o carte referitoare la «Reprezentarea României la Uniunea Europeană», carte despre care un procuror DNA se întreba dacă are caracter ştiinţific. Eu cred că ea îşi păstrează şi astăzi valoarea ştiinţifică dar şi actualitatea. Un exemplu l-a reprezentat şi situaţia coabitării dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta, pâna la demisia acestuia. Votul de duminică poate să indice o nouă perioadă de coabitare. Vom vedea dacă ea va fi «contondentă» sau «paşnică». Începutul nu este promiţător”, scrie Adrian Năstase.