Judecătorii ICCJ au admis contestaţia formulată de Adrian Severin împotriva ordonanței privind luarea măsurii asigurătorii din data de 08 iulie 2015 emisă în dosarul nr.140/P/2013 de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie– Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie privind luarea măsurii asigurătorii a sechestrului penal.
Procurorii DNA îl cercetează, de trei ani, pe fostul europarlamentar Adrian Severin pentru complicitate la spălare de bani. El este acuzat că ar fi încheiat 20 de contracte de consultanţă fictive cu firme înfiinţate chiar de asistenţii săi: Anne-Rose-Marie Jugănaru şi Florin Abraham. Decontările serviciilor prestate de firmele de consultanţă au fost făcute de Adrian Severin la Parlamentul European. Prejudiciul se ridică la 580.000 de lei.
În cauză sunt urmăriţi penal şi cei doi asistenţi.
Acestea nu sunt singurele probleme pe care Adrian Severin le are cu justiţia. În septembrie 2013, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză de luare de mită şi trafic de influenţă. Adrian Severin a fost filmat cu camera ascunsă în timp ce negocia cu jurnaliştii de la publicaţia „Sunday Times” sprijinirea unor firme prin depunerea de amendamente în Parlamentul European sau, după caz, respingerea prin vot a acelor amendamente care nu corespundeau cu interesele societăţilor respective. În schimbul serviciilor, fostul europarlamentar ar fi acceptat să primească 100.000de euro.