„Am văzut că multă lume nu voia decât să se folosească de momentul Sobaru pentru imagine, iar eu nu vreau să fiu o marionetă pe care cineva să o folosească. Eu chiar cred că se poate face ceva, dar e nevoie de curățenie, în primul rând sufletească”, a declarat Sobaru.
Acesta a afirmat că unul din motivele pentru care a ales un colegiu din Capitală este legat de lipsa fondurilor de campanie, care-l determină să mizeze pe o strategie door-to-door, mai ușor de pus în practică într-o zonă urbană, unde locuințele sunt situate una lângă cealaltă. „În afară de door-to-door, sunt foarte puține lucruri pe care putem să le facem. O să facem niște calendare și cam atât. Nu tricouri, nu televizoare, nu găleți, nu făină, nu mici. Dar cu toate astea, trebuie ceva bani. Eu sunt un tip echilibrat și calculez, am nevoie de cam 15.000 de euro. Pentru o campanie electorală nu înseamnă mare lucru, dar pentru un om normal înseamnă enorm de mulți bani”, a spus Adrian Sobaru, care a precizat că va deschide un cont bancar, dar și un site de promovare, prin intermediul cărora va încerca să obțină sprijin financiar pentru campanie: „Nu vreau să stau cu mâna întinsă la oamenii de afaceri pentru că în momentul în care stai cu mâna întinsă, candidatura independentă nu prea mai e independentă. Dacă primești ajutor dintr-un singur loc, cel care îți dă, te și condiționează”.
Angajatul TVR a mai declarat că cel mai mare impediment pe care îl are, dincolo de problemele financiare, se referă la prevederea din legea alegerilor care impune independenților nu doar câștigarea colegiului, ci obținerea a 50 la sută plus unu din voturile valabil exprimate. „Am o problemă mare cu această prevedere. Eu am crezut prima oară că trebuie să-i întrec pe cei cu care sunt în competiție, însă am înțeles că trebuie să fac 50 la sută plus unu. Dar sper să câștig și așa. Chiar m-a ambiționat și mai tare. Eu simt că pot face istorie, să fiu primul independent ales uninominal în Parlament”, a mai declarat Adrian Sobaru.