Potrivit deciziei instanţei, pe timpul cât se află sub control judiciar, Adrian Sobaru trebuie să respecte următoarele obligaţii: să nu depăşească limita teritoriala a Capitalei, decât cu încuviinţarea organelor judiciare; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.
Decizia nu este definitivă, iar procurorii pot face contestaţie.
Pe 24 septembrie, Adrian Sobaru a lovit cu intenţie una dintre barierele de acces spre sediul Guvernului. După incident, Sobaru a fost audiat de poliţişti pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, iar ulterior a fost reţinut pentru comiterea infracţiunilor de distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
El a fost dus apoi în instanţă cu propunere de arestare preventivă, însă cererea Parchetului de le lângă Judecătoria Sectorului 1 a fost respinsă de judecători, dar Sobaru a fost plasat în arest la domiciliu.
Ulterior, avocatul său a declarat că Sobaru a dorit să facă un protest şi a vrut să îşi dea foc în faţa sediului Guvernului, având în maşină o sticlă PET cu benzină, dar nu a reuşit.
În 2010, Adrian Sobaru, angajat al TVR, s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului într-o tentativă de sinucidere în semn de protest.