Adriana Săftoiu analizează rezultatele PNL: La nivel de ţară lucrurile nu stau prost. Predoiu nu poate fi responsabil

Adriana Săftoiu, prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, susţine că nu este responsabil Cătălin Predoiu pentru rezultatul pe Bucureşti la alegerile locale care au avut loc duminică, menţionând că acesta a intrat târziu în cursa pentru Primăria Capitalei.
Filip Stan
06 iun. 2016, 12:27
Adriana Săftoiu analizează rezultatele PNL: La nivel de ţară lucrurile nu stau prost. Predoiu nu poate fi responsabil

„În mod evident, în Bucureşti, rezultatul nu este unul care să ne bucure, nu e foarte încurajator. La nivel de ţară, însă, lucrurile nu stau deloc prost. Pot să vă spun că, în acest moment, pe măsurătoarea paralelă pe care am făcut-o noi, având aproximativ 82% din secţiile din ţară, partidul are un scor de 30,19% şi avem peste o mie de primari, sunt zece primari din capitale de judeţ”, a declarat Săftoiu, luni, la RFI.

Cât priveşte faptul că duminică seară Cătălin Predoiu a ieşit în conferinţă de presă fără să îi aibă alături pe cei doi copreşedinţi ai partidului, Săftoiu a precizat că a fost decizia acestuia.

„A fost o discuţie între noi, domnul Predoiu, doamna Gorghiu, domnul Blaga, despre cum abordăm conferinţa de presă. A fost opţiunea domnului Predoiu, a spus că fiind şi preşedintele organizaţiei de Bucureşti, pentru că toate exit-poll-urile erau concentrate pe Bucureşti la momentul acela, ora 21,00, nu se ştia nimic practic despre ţară, a spus că doreşte să-şi asume acest rezultat şi a fost opţiunea lui”, a explicat Adriana Săftoiu, conform Agerpres.

Întrebată, în context, dacă PNL lasă impresia că Predoiu e singurul liberal care îşi asumă responsabilitatea pentru scorul din Capitală, ea a spus că nu.

„Este exclus! Domnul Predoiu nu este singurul responsabil, cu atât mai mult cu cât, să nu uităm, domnul Predoiu a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei destul de târziu, sunt asumate, sunt câteva greşeli de strategie, de tactică, pe care le-am avut, deci nu poate fi domnul Predoiu responsabil pentru rezultatul de la Bucureşti”, a răspuns Săftoiu.

Potrivit Adrianei Săftoiu, responsabilitatea pentru scorul PNL pe Bucureşti ar trebui să şi-o asume toţi cei care au participat la luarea deciziilor. „Cred că noi toţi, cei care am participat la luările de decizii, care am fost prezenţi la strategie, tactică. Nu poţi să arăţi cu degetul doar într-o singură parte, doar către un om, doi sau trei”, a spus Săftoiu despre asumarea responsabilităţii în partid.

Ea a precizat că se va face o analiză în partid, care trebuie să ţină cont şi de rezultatul pe ţară al PNL.

Întrebată dacă s-ar impune unele demisii la vârful PNL, după scorul din Bucureşti, ea a spus că „într-o anumită măsură, da”.

„Într-o anumită măsură, da, probabil că ele vor fi, dar acum n-ar fi decent din partea mea să mă antepronunţ. Cu siguranţă va fi o analiză, miercuri va avea loc şi un Birou Politic. Probabil până atunci se va decide cine, ce şi cum”, a conchis Săftoiu.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 18 iulie
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Codul Rutier. Verificați în documente această dată. Este obligatoriu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'