Prin proiectul de hotărâre pentru aprobarea metodologiei de avizare a actualizării delimitării secțiilor de votare sunt reglementate, între altele, stabilirea cazurilor în care se pot realiza actualizarea și modificarea delimitării secțiilor de votare; situația în care se poate schimba sediul secției de votare sau transmiterea de către primar a proiectului de dispoziție privind modificarea delimitării secțiilor de votare și a sediilor acestora, în vederea obținerii avizului conform, se arată într-un comunicat emis de AEP.
Totodată, AEP a elaborat proiectul de hotărâre privind aducerea la cunoștință publică a delimitării și numerotării fiecărei secții de votare din țară.
Conform comunicatului, modalitățile prin care sunt făcute publice delimitarea și numerotarea secțiilor de votare din țară sunt: prin afișare pe site-ul primăriei, acolo unde acesta există, și pe site-ul instituției prefectului; prin publicații afișate la sediul primăriei, sediile altor instituții publice locale și în alte locuri publice frecventate de cetățeni; prin publicații afișate la sediile secțiilor de votare; prin mass-media scrisă și audiovizuală, precum și prin orice alt mijloc de publicitate.
De asemenea, în același scop pot fi folosite mijloacele de publicitate amplasate în interiorul incintelor centrelor comerciale, supermarketurilor, hipermarketurilor, parcurilor sau în alte zone publice.
Totodată, proiectul instituie obligația primarilor de a dispune montarea indicatoarelor către sediile secțiilor de votare, în scopul facilitării accesului alegătorilor la acestea.
Observațiile și propunerile referitoare la cele două proiecte de hotărâri ale AEP pot fi transmise la adresa de email [email protected] în termen de 15 zile calendaristice de la data afișării acestora.
CITEŞTE ŞI: Jumătate dintre români nu ştiu cu cine să voteze sau nu vor vota deloc în 2016