Aeroportul din România unde pasagerii nu mai trebuie să scoată lichidele şi electronicele din bagajul de mână

Începând din 14 iulie, cei care ajung pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj nu vor mai fi nevoiţi să scoată lichidele şi electronicele din bagajul de mână la controlul de securitate.
Filip Stan
14 iul. 2022, 22:09
Aeroportul din România unde pasagerii nu mai trebuie să scoată lichidele şi electronicele din bagajul de mână

Aeroportul din România unde pasagerii nu mai trebuie să scoată lichidele şi electronicele din bagajul de mână. Este vorba despre Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj.

Aeroportul din România unde pasagerii nu mai trebuie să scoată lichidele şi electronicele din bagajul de mână. Veşti bune pentru turişti

Aeroportul din Cluj este primul aeroport din România în care pasagerii nu vor mai trebui să scoată lichidele şi aparatele electronice din bagajele de mână.

Citeşte şi Vacanţe 2022. Cum să eviți cozile din aeroporturi, cele mai utile sfaturi în actualul haos

Acest lucru a fost posibil ca urmare a cooperării dintre aeroportul „Avram Iancu” din Cluj, Brigada Antitero din cadrul Serviciului Român de Informații și Autoritatea Aeronautică Civilă Română. Controlul de securitate pe aeroport este efectuat de Brigada Antitero din cadrul SRI.

Conducerea aeroportului informează că această măsură vine ca urmare a achiziționării echipamentelor de scanare standard C3 cu o capacitate avansată și rapidă de procesare a bagajelor, determinând reducerea timpului de așteptare pentru pasageri la efectuarea controlului de securitate.

„Începând de astăzi, pasagerii pot să își ducă apă, suc sau orice alt lichid cu ei și să nu mai fie nevoiți să le cumpere din aeroport, unde sunt foarte scumpe. Este o realizare foarte mare. Nu există limită de cantitate. Asta se aplică și în cazul cremelor sau a parfumurilor”, a declarat directorul general al Aeroportului Cluj, David Ciceo, potrivit Ziua de Cluj. 

De asemenea, au fost cumpărate și echipamente de scanare a bagajelor de cală de tip CTX, cu un nivel superior de detectare a explozibililor. Cele două tipuri de echipamente de securitate au fost achiziționate cu finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 și au fost în valoare de 42,39 milioane de lei, din care 28,16 milioane din fonduri europene.

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj a obținut fonduri nerambursabile și a achiziționat echipamente de ultimă generație pentru situații de urgență (2 autospeciale PSI, o autospecială de intervenție rapidă, 100 de tărgi pat, 10 costume aluminizate și 4 defibrilatoare medicale. Valoare totală a contractului este de 7.7 milioane lei.

Referitor la dezvoltarea infrastructurii, aeroportul din Cluj a semnat un nou contract de finanțare din fonduri europene pentru construirea unei noi platforme cu 4 locuri de staționare a aeronavelor. Valoarea proiectului este de 31,2 mil. lei.

„Estimăm pentru anul 2023 un număr de 3 milioane de pasageri, de aceea ne concentrăm pe dezvoltarea infrastructurii. În urmă cu două zile au devenit operaționale cele două căi de rulare, Hotel și India, care face parte din proiectul Calea de rulare paralelă cu pista, finanțat din fonduri nerambursabile. Valoarea proiectului este de 63,9 mil. leim din care peste 23 de milioane sunt de la Uniunea Europeană și de la Bugetul de Stat”, a mai precizat directorul aeroportului.

Citeşte şi Situație caraghioasă la Aeroportul Otopeni. Angajații au fost urcați pe bandă, ca hamsterii (VIDEO)

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
S-a dat ordin în Ungaria. Ungurii te prind imediat. Șoferii români nu mai scapă
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
EXPIRĂ ACEȘTI BANI! Trebuie să fie folosiți până în luna octombrie
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Cutremur după cutremur în România. A treia mișcare seismică de joi
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Simona Halep a fost exclusă! Decizia luată acum de americani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
PENSIONARII NEMULȚUMIȚI de RECALCULARE, vizați DIRECT! URGENT trebuie să facă asta
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...