Proiectul, a cărui implementare va costa 48 de milioane de dolari (43 de milioane de euro), este necesar având în vedere că anual, aproximativ 70.000 de animale sunt transportate cu avioanele în SUA, iar aeroportul JFK este poarta principală de intrare în această țară a a animalelor aduse din străinătate.
Numit ‘Arca’, viitorul terminal va asigura cele mai bune condiții pentru ca animalele să fie cât mai puțin afectate de stresul zborului cu avionul. Dotată cu sistem de aer condiționat pentru a regla temperatura atât pe timp de vară, cât și de iarnă, instalația va oferi și posibilitatea spălării animalelor aflate în tranzit.
Aproximativ 180 de vite vor putea fi găzduite simultan, în staule cu fân. Și caii, care trebuie să stea trei zile în carantină, vor fi cazați foarte confortabil, unele din aceste exemplare fiind extrem de valoroase și fiind deplasate de pe un continent pe altul pentru a participa la diferite competiții. Vor exista și cuști pentru animalele periculoase și pentru păsări.
O zonă specială va fi alocată unor servicii de lux pentru animalele de companie: loc de joacă pentru câini, arbori pe care să se poată cățăra pisicile, piscine și chiar salon de pedichiură. Numeroase camere video vor oferi stăpânilor posibilitatea de urmări 24 de ore din 24 ce fac mascotele lor cazate în Arcă.
Îngrijirile medicale și eventualele urgențe vor fi asigurate de specialiști de la prestigioasa Universitate Cornell.
Tariful zilnic va fi de peste 100 de dolari, sumă care se va adăuga prețului deloc de neglijat al biletului de avion, care poate depăși, pe ruta Londra-New Yok, valorea de 1.000 de dolari pentru un câine, și de 10.000 de dolari pentru un cal.