Aeroporturile Basel și Strasbourg, evacuate din cauza unor alerte cu bombă. Europarlamentarul Rareș Bogdan: „Este o răzbunare a coloniilor, a celor primiți și neverificati pe teritoriul Europei”

Aeroporturile din Basel, Elveția, și Strasbourg, Franța, au fost evacuate în cursul zilei de astăzi din cauza unor alerte cu bombă. Pe aeroportul din Strasbourg se aflau şi europarlamentari. Printre aceștia, și Rareș Bogdan.
Mircea Filipescu
19 oct. 2023, 20:17
Aeroporturile Basel și Strasbourg, evacuate din cauza unor alerte cu bombă. Europarlamentarul Rareș Bogdan:

Situația a creat o reacție rapidă din partea forțelor de ordine și a echipelor de intervenție, care au acționat prompt pentru a evalua amenințarea și a asigura siguranța pasagerilor și a personalului aeroportuar. După evacuarea aeroporturilor și suspendarea curselor, s-au derulat operațiuni de căutare și verificare a amenințării. Deocamdată, nu s-au găsit indicii sau dispozitive suspecte.

Aeroporturile Basel și Strasbourg, evacuate din cauza unor alerte cu bombă

Nu mai puțin de 14 aeroporturi din Franța au primit, joi dimineaţă, noi ameninţări cu atentate. Dintre acestea, cel puțin opt au decis să evacueze pasagerii după primirea acestor alerte cu bombă. Este a doua zi consecutiv când echipajele de pirotehniști intervin în cazul unor astfel de amenințări.

Evacuările au vizat aeroporturile din Brest, Carcassonne, Rennes, Tarbes, Bordeaux-Mérignac, Béziers, Montpellier şi Nantes, potrivit agenției France Presse, citată de Agerpres.

Aeroportul din Nantes a făcut din nou obiectul unei ameninţări de alertă cu bombă în această joi dimineaţă, la fel ca alte aeroporturi franceze. În acord cu serviciile de stat, aerogara este evacuată pentru a proceda la controalele necesare”, au declarat reprezentanții aeroportului pentru AFP.

Europarlamentarul Rareș Bogdan: „Este o răzbunare a coloniilor, a celor primiți și neverificati pe teritoriul Europei”

Pe aeroportul din Strasbourg se aflau şi europarlamentari. Printre aceștia, și Rareș Bogdan. Aceștia au fost nevoiți să se întoarcă în oraș sau au căutat surse alternative de transport.

Am ajuns la aeroportul din Strasbourg pentru a ne întoare după sesiunea de plen. S-au încheiat voturile la ora 14 și împreună cu Vlad Nistor, Daniel Buda, veneam cu două curse spre București, iar aeroporul a fost evacuat complet, au apărut armata, jandarmeria. În momentul ăsta, aeroportul din Strasbourg e complet gol. Armata caută dispozitive explozive, este alertă cu bombă și aeroportul a fost evacuat pentru urmatoarele ore, foarte probabil toate cursele din următoarele ore până la 12 noaptea vor fi reprogramate.

Același lucru s-a întâmplat și la aeroportul din Basel, la granița cu Elveția, cele doua aeroporturi de pe care zboară europarlamentarii care vin lunar la Strasbourg, la săptămâna plenară, iar trenul, TGV spre Paris a fost, de asemenea, oprit. E alertă cu bombă și în zona TGV-ului care leagă Strabourg de Paris. În momentul acesta, singura posibilitate din Strasbourg în următoarele ore este de a merge la Frankfurt timp de 3 ore cu mașina și să sperăm că acolo avionul de 20.20 nu va avea aceeași soarta.

Este o răzbunare a coloniilor, a celor primiti și neverificati pe teritoriul Europei. Din păcate, lumea a uitat sau foarte mulți au uitat de originile iudeo-creștine ale acestui pământ minunat, Europa, și pur și simplu au eșuat în incercarea de integrare. Trebuie să recunoaștem acest lucru, în primul rând Franța și Belgia trebuie să recunoască eșecul integrării. În Franța sunt mai puțin de 12 milioane de cetățeni veniți din nordul Africii sau din zona Orientului Mijlociu, este o cifră uriașă la o populatie de 65 de milioane de locuitori. E o situație care există, am văzut la Bruxelles, în Londra, în Paris, situația cea mai grea e în Franța care are și cea mai mare comunitate.

Situația este una extrem de tristă pentru că vreau să vă spun că am participat timp de 3 zile la dezbaterile din Parlamentul European. Astăzi a fost un scandal destul de puternic în plen. O parte dintre europarlamentari și dintre politicienii de rang înalt nu înțeleg momentul. Rămânea să acuze cetățenii israelieni, pentru că statul israelian deja îl acuzau o bună parte din ei.

S-a creat un curent împotriva cetatenilor israelieni, situația pare scăpată de sub control„, a declarat Rareș Bogdan la România TV

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este singurul cuvânt din lume care se pronunță la fel în toate limbile. Românii îl folosesc destul de des
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Amendă de 5.000 de lei sau chiar trei luni de închisoare
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Fast food fără ulei. Aripioarele de pui ies senzațional de crocante. Trei rețete de făcut acasă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Primele imagini din apartamentul lui Andrei Versace. Casa este deranjată încă de la intrare VIDEO
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Peste 40 de Migranți Pierd Viața în Incendiul unei Ambarcațiuni în Haiti
MediaFlux
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'