Este recomandat să utilizăm aerul condiționat în toate camerele atunci când temperaturile ating un prag canicular crescut și în același timp să nu uităm să ne hidratăm cu multe lichide.
Specialiștii avertizează că aerul condiționat nu este potrivit pentru persoanele care suferă de sinuzită cronică, mai ales dacă această afecțiune nu a fost tratată la timp. Sinuzita cronica poate fi reactivată de aerul condiționat, în special dacă jetul de aer este orientat către persoana respectivă.
Un alt aspect important în ceea privește utilizarea corectă a aparatului de aer condiționat este curățarea periodică a acestuia. În caz contrar praful din instalație poate provoca rinite alergice.
Medicii atenționează că trebuie să fim atenți dacă avem un nas înfundat deoarece acest lucru ar putea fi simptomul unei rinite alergice, cronice, chiar și a unei polipoze nazale sau formaţiuni tumorale.
Vestea bună din partea specialiștilor este că atât rinita cronică cât și poliploza nazală pot fi prevenite, dacă utilizăm aerul condiționat doar atunci când indicele termic de afară depășește bariera de confort și dacă setăm temperatura aparatului la o valoare care nu se află sub 25 de grade.
„”roşul în gât” este un basm popular. Nu înseamnă că dacă bem rece, răcim. Acest “roșu în gât” este de fapt o faringită acută, o inflamaţie a mucoasei faringiene. Practic, un om sănătos este foarte greu să facă roşu în gât sau amigdalită de la o simplă îngheţată sau o simplă bătură rece”, a explicat, pe pagina de Facebook, dr. Remus Mihalcea, medic ORL, conform Antena 3.