Beneficiile aerului condiţionat
Ştim cu toţii că un birou dotat cu aer condiţionat oferă condiţii optime de lucru, crescându-se astfel capacităţile intelectuale şi fizice în exercitarea îndatoririlor de serviciu. Temperaturile joase reduc numărul insectelor şi paraziţilor, precum şi riscul deshidratării şi apariţiei iritaţiilor de căldură. În plus, un aparat de aer condiţionat bine curăţat împiedică răspândirea factorilor alergeni, precum polenul. Dacă aparatul este bineîntreţinut, acesta îmbunătăţeşte calitatea aerului din respectiva încăpere.
Pentru a beneficia pe deplin de efectele pozitive ale aerului condiţionat, trebuie să aveţi grijă să aerisiţi des încăperea în care se află aparatul, temperatura în cameră trebuie să fie cuprinsă între 21 şi 25 de grade Celsius, iar umiditatea ar trebui să fie între 60 şi 70%.
Aerul condiţionat şi sănătatea ta
Principalele probleme de sănătate legate de aerul condiţionat se cauzează folosirii excesive a acestor aparate. Aerul condiţionat poate da mari bătăi de cap persoanelor care suferă de artrită sau nevrită, precum şi celor care au probleme cu sinusurile. Potrivit unor studii recente care au comparat datele unor persoane expuse pe perioade lungi de timp la aerul condiţionat şi persoane care lucrează în aer liber, s-a constatat că cei care lucrează într-un mediu cu aer condiţionat sunt mai predispuşi la răceli, gripe şi infecţii minore. În plus, trecerile repetate de la temperaturile mari de afară la încăperile cu aer condiţionat supun organismul unui stres care, pe termen lung, duce la afectarea sistemului respirator.
Citeşte continuare pe sfatulparintilor.ro