Afaceri cu statul, pentru soţia unui fost ministru. A obţinut un contract fabulos, după o donaţie

Soţia fostului ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a câştigat anul trecut un contract de 5,6 milioane de lei cu Compania Naţională de Autostrăzi. Contractul a fost atribuit la câteva zile după ce nevasta senatorului a donat USL suma de 56.000 de lei pentru campania electorală. Viorica Dobriţoiu nu a avut concurenţă la respectiva licitaţie.
Iulian Tudor
26 mai 2013, 19:56
Afaceri cu statul, pentru soţia unui fost ministru. A obţinut un contract fabulos, după o donaţie

Firma Vioricăi Dobriţoiu a donat Uniunii Social Liberale, pe 8 noiembrie 2012, suma de 56.000 de lei, potrivit evz.ro. La exact o lună, fostul ministru al Apărării a devenit senator, iar la nici două săptămâni firma doamnei Dobriţoiu a câştigat, fără a avea concurenţă, un contract cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri în valoare de peste 5,6 milioane de lei.

Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, a declarat pentru România TV, referitor la acest subiect: „Vă mărturisesc cinstit, aud prima oara la dumneavoastră acest lucru. Nu ştiu la ce contracte se referă, nici cine ar face parte. La familia domnului Dobriţoiu, ceea ce pot să vă spun e că de când sunt eu acolo toate procedurile sunt transparente şi urmează un singur principiu: câştigă oferta cea mai mică. Daca are cineva suspiciuni cu privire la orice contract, indiferent cui ar fi atribuit, rog pe toată lumea să facă sesizările de rigoare„.

Contactată telefonic de către evz.ro, Viorica Dobriţoiu a recunoscut că a donat 56.000 de lei USL-ului, pentru campania electorală de anul trecut, însă a spus că acest fapt nu are nicio legătură cu contractele câştigate de firma sa. „Credeţi că am eu vreo vină că sunt singurul participant la aceste licitaţii? Sunt licitaţii deschise, la care poate participa oricine. Sunt un om de afaceri, nu hoţ sau bandit„, a replicat Viorica Dobriţoiu.

Nu e prima dată când afacerile nevestei lui Dobriţoiu atrag atenţia. În iunie 2012, pe atunci ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu a uitat să treacă în declaraţia de interese contractele cu statul ale soţiei.

Potrivit unui site de licitaţii, în ultimii cinci ani, firma TMS România, deţinută de soţia lui Corneliu Dobriţoiu, a obţinut nu mai puţin de 12 contracte în valoare de aproape 35 de milioane de lei.

Spynews
Răsturnare de situație în cazul crimei din Brăila! Ce s-ar fi întâmplat în cabinet
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Soluția banală care ține praful la distanță. Funcționează rapid și te ajută să păstrezi curățenia mai mult timp
Capital.ro
Se dau bani de la stat direct pe card. Cerere până pe 31 iulie. Ce obligație ai pentru 5 ani
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Noua Comisie Eropeană va fi condusă tot de Ursula von der Leyen. Care sunt candidații propuși de guvernele țărilor din UE?
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Cât costă un mic dejun la Eforie Nord, în plin sezon estival. Pentru o banală omletă cu șuncă plătești 30 lei
Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Evz.ro
Burgeri de milionari în Aeroportul Otopeni. Prețul este uluitor
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce s-a descoperit în trupul lui Sorin Nazîru? Filmul morţii fostului portar de la Dinamo
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un polițist din București a ajuns viral pe internet după ce s-a afișat în fustă mini! Reacția surprinzătoare a colegilor lui: „Mi-au spus că am picioare frumoase”
Capital.ro
Mașinile au primit interzis. Decizie aprobată într-un mare oraș din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel
substantial.ro
Evgheni Serebriakov, acuzat de atentat la Moscova, declară că a cooperat cu servicii speciale din Ucraina
MediaFlux
PENSIONARII trebuie să depună DOCUMENTELE în URMĂTOARELE 14 ZILE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!