Afaceriștii români se ridică: el este băcăuanul care dă lovitura în imobiliare, pe model american

Afaceriștii români încep să se ridice puternic. După Frații Dedeman, Dorinel Umbrărescu, Ștefan Mandachi, Ștefan Vuza (Chimcomplex) și Ioan Teslaru, încă un afacerist din zona Moldovei se remarcă prin investiții masive și curajoase. 
Filip Stan
05 apr. 2023, 09:07
Afaceriștii români se ridică: el este băcăuanul care dă lovitura în imobiliare, pe model american

Ovidiu Budeanu este considerat un adevărat „vătaf” în zona imobiliarelor. Afaceristul își desfășoară activitatea în Bacău, precum Frații Pavăl, Dorinel Umbrărescu, Ștefan Vuza și Ioan Teslaru. Județul din regiunea Moldovei este reprezentat excelent în zona antreprenorială.

În vârstă de 62 de ani, Ovidiu Budeanu a construit primul mall din județul Bacău și unul dintre primele din regiunea Moldovei-Bucovina, după anii ‘2000, un centru comercial la standarde moderne.

 

Bacăul se dezvoltă puternic, prin intermediul afaceriștilor români

 

Arena Mall, localizat în oraș, în zona de nord, la câteva minute de centru, cu mașina, are acum o suprafață de 42.000 de metri pătrați, iar Budeanu își dorește să-l extindă. Se vor adăuga 38.000 de metri pătrați, plus încă 5.000 de metri pătrați ai Hotelului Mercure. Mai mult, în zonă va fi ridicat și un cartier rezidențial, cu o suprafață de 32.000 de metri pătrați.

Ovidiu Budeanu își propune un nou concept pentru Arena Mall, potrivit presei din Bacău.

„Noi nu avem supermarket în interior, cum au alte centre comerciale. Tendința este de scoatere din mall-uri a supermarketurilor, care au alt gen de public.

Modelul Arena Mall este fix cel din Statele Unite ale Americii, pentru că nu mergi la mall ca să cumperi lapte! Vom vinde o stare de spirit, nu neapărat o suprafață comercială mai mare”, a declarat Budeanu, pentru Ziarul de Bacău.

Managementul Arena Mall studiază atent solicitările pe care le primește din partea companiilor ce-și doresc spații în centrul comercial. În cazul unor decizii pripite din partea angajaților lui Ovidiu Budeanu, brandurile s-ar putea „canibaliza”.

 

Ovidiu Budeanu, asaltat de oferte / Investiții inovatoare, „prietenoase cu mediul”, în Bacău

 

Proiectul de 35 de milioane de euro, de extindere a Arena Mall Bacău, este în faza avizelor, urmând ca în această vară să se obțină autorizația de construire. Lucrările ar urma să înceapă în septembrie, iar primul obiectiv care va intra în execuție va fi parcarea de 700 de locuri, cu ieșirea în strada Ștefan cel Mare, precizează sursa citată.

Extinderea va fi dată în funcțiune în primul trimestru din 2025, potrivit planurilor. Atât extinderea Arena Mall, cât și hotelul și zona rezidențială vor fi „clădiri verzi”, la standardul EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies – Excelenţa în Proiectare pentru Îmbunătăţirea Eficienţei).

Extinderea Arena Mall Bacău a stârnit interesul brandurilor internaționale. Managementul mallului anunță că a închiriat deja 50% din suprafața ce urmează să se construiască din toamnă, iar „ancora” va fi magazinul pe care îl va deschide retailerul german de fashion Peek & Cloppenburg, ce are în portofoliu branduri precum: Tommy Hilfiger, Joop!, Polo Ralph Lauren, Boss Black, HUGO, Wellensteyn, Armani Exchange, Karl Lagerfeld, Calvin Klein, CK Jeans, Hugo, Versace, Marc Cain, Max Mara, Sportalm, Marc O’Polo, P&C, Christian Berg, Review, Montego, Jake*s Casual.

De-a lungul timpului, Ovidiu Budeanu a avut o fabrică de încălțăminte și a fost membru de vârf al PNL Bacău. În anii ‘2000 a candidat chiar la Primărie și a ieșit pe locul al treilea.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Ce să adaugi peste carnea de pui la cuptor ca să-i dai un gust de neuitat. Ingredientul care îi oferă o savoare de excepție
Capital.ro
SCHIMBARE drastică pentru milioane de români. S-a aflat ce SE PREGĂTEȘTE: Este vorba de o decizie politică
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Atenție dacă vizitați această țară! Alertă de călătorie de la MAE!
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Polițiștii, acuzați că au dat doar avertismente șoferilor
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță 11 zile de mega-caniculă și risc uriaș de radiații în România. Ce se întâmplă în București
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Decizie pentru cei cu buletin de identitate. Statul român va afla absolut totul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Finalizarea heliportului din Târgu Jiu întârziată de trei ani
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!