Potrivit legii, o entitate inactivă fiscal nu-şi poate desfăşura activitatea pentru care s-a autorizat. Şi totuşi, Asociaţia Fotbal Club Rapid îşi desfăşoară activitatea bine mersi. Joacă etapă de etapă în campionatul bucureştean. Achită baremuri pentru arbitri, chirii pentru terenurile de joc şi pentru antrenamente şi alte cheltuieli necesitate de organizarea unui meci. Sau poate nu! Poate toate acestea sunt gratis pentru AFC Rapid. Cum de este posibil? Nu ştim, dar organele fiscale ar trebui să afle. Pentru că, fie AFC Rapid este inactivă fiscal şi totuşi, în realitate, activează (cu toate consecinţele ce decurg de aici), fie AFC Rapid din Liga a IV-a Bucureşti nu este cine se pretinde a fi, adică nu este… AFC Rapid!
Conform datelor valabile la 30 septembrie 2017, disponibile pe portalul ANAF, AFC Rapid înregistrează obligaţii restante în valoare de 2.209.774 lei, cu aproape 8.500 de lei mai mult decât la finele anului 2016.
Juriştii recomandă persoanelor fizice şi juridice să nu intre în afaceri cu contribuabilii inactivi. Motivul? Riscurile de ordin fiscal şi juridic sunt foarte mari. Entităţile care intră în relaţii contractuale cu o entitate inactivă fiscal nu beneficiază de dreptul de deducere a cheltuielilior sau a taxei pe valoare adăugată. Cu alte cuvinte, oricine intră în afaceri cu o asemenea entitate are din start de pierdut.
Citeşte mai mult pe Fanatik.