Afecțiunile pe care le vindecă apa sărată sau de ce e bine să mergi la mare

Apa de mare conține elemente vitale precum vitamine, minerale și aminoacizi ori organisme vii care au efect antibiotic și antibacterian. Toate acestea contribuie la fortificarea sistemului imunitar.
Alina Costache
04 aug. 2024, 01:08
Afecțiunile pe care le vindecă apa sărată sau de ce e bine să mergi la mare

Apa sărată de mare:  Se spune că marea vindecă atât sufletul, cât și trupul, că valurile ei spală toată anxietatea și o sparg în spumă de mare, că fericirea a răsunat pe țărmurile ei, iar atemporalitatea i-a ancorat adâncurile…

În afara acestei perspective poetice despre mare a celor îndrăgostiți de putere și de dulceața valurilor sale sărate, apa mării este extrem de benefică pentru cei care suferă de anumite boli sau afecțiuni – atât fizice, cât și psihice. Ce vindecă această magie albastră și care sunt persoanele care au cea mai mare nevoie să se contopească cu orizontul țărmului său, gata să plonjeze în apele sale și să culeagă pumni de beneficii?

Apa sărată de mare – beneficii și impact extraordinar
Cercetările arată că apa de mare poate ajuta la combaterea problemelor de sănătate, inclusiv a bolilor cardiovasculare, diabetului, obezității și problemelor de piele.

Apa sărată de mare – un beneficiu excepțional pentru sistemul cardiovascular
Pacienții care suferă de boli cardiovasculare, precum și cei predispuși la acestea, vor descoperi puterea nesperată a apei de mare și beneficiile sale. Bogată în magneziu, potasiu, sodiu și alte oligoelemente, aceasta oferă o serie de beneficii pentru inimă, potrivit actualno.com.

Ce să mănânci ca să te răcorești atunci când te chinuie canicula

De exemplu, magneziul conținut în apa de mare ajută la reducerea acumulării de lipide în aorta pacienților care consumă alimente care duc la creșterea colesterolului. Astfel, apa de mare are grijă de sănătatea vaselor și este o modalitate excelentă de a preveni bolile de inimă și accidentele vasculare. Calciul din apa de mare este, de asemenea, important pentru sănătatea cardiovasculară.

Apa sărată de mare – un beneficiu excepțional pentru cei care suferă de obezitate
În afară de beneficiul binecunoscut al înotului pentru sculptarea corpului, apa de mare este, de asemenea, benefică pentru cei care se luptă cu kilogramele în plus prin creșterea lipolizei și conservarea termogenezei în timpul restricției calorice într-un mod care accelerează semnificativ pierderea în greutate. Acest lucru se datorează conținutului ridicat de calciu din apa de mare.

Apa sărată de mare – un beneficiu excepțional pentru cei care suferă de probleme și boli de piele
Apa de mare nu numai că poate satura pielea cu vitamine și oligoelemente, dar, de asemenea, netezește pielea și rezolvă problema acneei și a altor imperfecțiuni ale pielii. Acneea este departe de a fi singura problemă a pielii afectată de apa de mare. Chiar și bolile cronice incurabile ale pielii sunt excelent afectate de apa de mare și este posibilă o remisiune îndelungată.

Psoriazisul este după boli de piele grave care nu afectează doar pielea, provocând disconfort, durere, îngrijorare cu privire la aspect și izolare socială, ci afectează și organele interne.

S-a dovedit că apa de mare combinată cu băile de soare îndepărtează plăcile și curăță pielea bolnavilor de psoriazis. Având în vedere gravitatea bolii și disconfortul pe care îl provoacă, precum și dificultatea tratamentului, un astfel de efect al apei de mare și remisia la care duce este mai mult decât valoros.

Apa sărată de mare – un beneficiu excepțional pentru hipertensivi
Studiile pe această temă indică elocvent faptul că apa de mare poate îmbunătăți hemodinamica cardiovasculară și reduce tensiunea arterială la pacienții hipertensivi.

Beneficiile plantei wasabi asupra organismului. Recomandarea nutriționistului Mihaela Bilic: „Are multiple virtuți medicinale”

Reducerea grăsimilor și a lipidelor din sânge la care duce apa de mare poate fi asociată cu scăderea tensiunii arteriale. Și observați – acest lucru se întâmplă în ciuda conținutului de sare, care este în general considerat a crește presiunea în vase.

Apa sărată de mare – un beneficiu excepțional pentru cei care suferă de diabet
S-a demonstrat că apa de mare îmbunătățește intoleranța la glucoză și suprimă hiperglicemia, indicând capacitatea sa de a fi implicată în prevenirea și tratamentul diabetului. Proprietățile antidiabetice ale apei de mare sunt asociate cu ioni minerali precum magneziul și calciul.

Apa sărată de mare – un beneficiu excepțional pentru pacienții cu probleme de sănătate mintală
Depresie, stimă de sine scăzută, nervozitate, stres – manifestările unei sănătăți mintale precare sunt multe și variate. Și în timp ce despre sănătatea fizică se vorbește în mod constant, cea a sufletului și a minții este cumva neglijată, ceea ce este o greșeală, deoarece nu este mai puțin importantă decât cea fizică. Apa de mare – sunetul valurilor, emoțiile pe care le trezește și felul în care ne face să ne simțim – este vindecătoare și pentru suflet.

Atunci când discutăm despre beneficiile apei de mare, este bine să reținem că ne referim mai ales la apa de mare, cunoscută ca apă de mare adâncime, extrasă de la o adâncime mai mică de 200 de metri. Cu toate acestea, chiar și apa de la malul mării se distinge printr-o serie de beneficii valoroase pentru sănătate și este un ajutor și un vindecător valoros pentru pacienții cu diverse boli cronice în sine – ca terapie principală și unică. Pentru a vă asigura că recepția este utilă pentru dvs., consultați-vă medicul.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Bancnota din România din 1988 care costă aproape cât o Dacia Duster III hybrid nouă. Dacă o ai în casă, ai șansa să te îmbogățești peste noapte
Capital.ro
Regula de care cei cu casa la curte trebuie să țină cont. Păstrează o distanță de 6 metri
Playtech.ro
Se verifică OBLIGATORIU buletinele de identitate. Legea este oficială acum în România și...
DailyBusiness
România vizează aderarea la OCDE în 2026. Secretarul general al Guvernului: „Este cel mai important obiectiv de țară”
Adevarul
Locul din București în care o friptură de porc costă 14 lei, iar supa sub 8 lei. „E fragedă, gustoasă și sățioasă” VIDEO
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Impozit pentru românii care nu sunt însurați. O idee bizară și costisitoare
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Iulia Vântur, amanta lui Bogdan Vlădău?! Gina Chirilă a spus TOT 😲 'Am zis să fiu total sinceră'
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Se schimbă vremea în România. În ce județe din țară sunt așteptate averse torențiale și vijelii
Capital.ro
A murit una din cele mai iubite actrițe. Vocea ei a încântat milioane de români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că...
substantial.ro
Marea Britanie Intensifică Pregătirile pentru Evacuarea Cetățenilor din Liban în Contextul Escaladării Tensiunilor Regionale
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ la ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?