O alegere sănătoasă mai ales dacă ești la dietă sau ții post, mai ales pentru că acestea au în proporție de 80% celulele aseamănătoare cu cele umane.
În plus au un aport vitaminic D, pe care îl putem sintetiza doar noi și animalele.
Fii atent dacă mergi să le procuri tu singur din pădure deoarece și în România există soiuri toxice, cel mai bine ar fi să le achiziționezi de la magazinele cu aviz de comercializare.
Citeşte şi Cu ce poţi înlocui carnea în post?
Nu le prepara termic prea mult
De preferat ar fi să le consumi preparate la grătar sau în salate.
Ca să verifici dacă sunt toxice sau nu, pune o lingură de argint în apa în care fierb, dacă aceasta nu se înegrește atunci ele sunt toxice.
În plus, atunci când le tai, cele comestibile își schimbă imediat culoarea, însă trebuie să ai grijă că și ciupercile comestibile, dacă sunt foarte bătrâne pot deveni toxice.
Nu folosi la gătit apa în care au fiert ciupercile.
Recipientul în care alegi să le gătești este foarte important, acest nu trebuie să aiba smalțul sărit pentru că vor intra în reacție cu fierul. Și ar fi indicat să le gătești într-o bază grasă nu în apă.
Citeşte şi Cum să slăbeşti cu dieta „fulger” cu ciuperci
De asemenea evită să le consumi alături de alcool sau mai grav să le gătești alături de alte preparate în alcool, și în acest caz pot deveni toxice.
Și nu în ultimul rând, consumă-le proaspete, nu le lăsa mai mult de dou zile în frigider mai ales după ce le-ai gătit, deoarece bineînțeles devin toxice.