Drumarii gorjeni vor interveni pe o distanţă de 10 kilometri, până la Obârşia Lotrului, cu utilaje proprii, iar dacă va fi nevoie se va apela şi la Secţiile de Drumuri Naţionale Vâlcea şi Mehedinţi.
„Dacă ţinem cont că şi luni noaptea spre marţi a fost lapoviţă în zona Munţilor Parâng, cu siguranţă pe vârf a nins. La ultima verificare făcută, atât cât am putut să urcăm, zăpada era mare, sunt zone unde a fost viscolită, s-a tasat şi cred că are şi doi metri. Sunt şi porţiuni unde zăpada s-a mai topit pe drum, dar încă este pe versanţi şi există riscul să se producă avalanşe de mici proporţii, care să acopere din nou drumul. Deocamdată nu putem să intrăm să desfăşurăm acţiunile de deszăpezire atât timp cât e zăpadă pe versanţi, aşteptăm după 15 mai să vedem cum va fi vremea, dacă se încălzeşte mai mult, şi, în funcţie de situaţie, îl vom informa pe domnul director al CNADNR, Narcis Neaga, şi se va dispune cu siguranţă degajarea drumului”, a menţionat Ion Tudor, potrivit Agerpres.
Ion Tudor a explicat că cei care vor tranzita drumul când acesta va fi deschis trebuie să fie precauţi, pentru că lucrările nu au fost finalizate în zonă.
„Nu va fi uşor, nu vom putea folosi frezele pentru că sunt mulţi bolovani în zăpadă, dar aşa cum am rezolvat anul trecut vom rezolva şi în acest an. Interesul nostru este să deschidem drumul cât mai repede, dar trebuie să ţinem cont că este şantier, este totuşi un drum neterminat, sunt încă destul de multe probleme de rezolvat legate de siguranţa rutieră şi semnalizare, marcaje vrem să facem cât de repede se poate şi dacă se poate, acolo unde vom avea posibilitatea, să punem şi parapeţi. Vom încerca să asigurăm cât mai multe elemente de siguranţă rutieră. În niciun caz nu discutăm de deschiderea drumului mai devreme de 1 iunie, dar puţin probabil să fie 1 iunie”, a mai afirmat şeful Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu.