Ce efecte secundare apar când mănânci roșii?
1. Arsuri stomacale
Roșiile sunt alimente foarte acide, ceea ce le face, probabil, să provoace arsuri la stomac. Acestea conțin acid malic și citric și pot determina stomacul să producă acid gastric în exces. Când volumul acidului crește, acesta este forțat să meargă în esofag, cauzând acest efect advers. De fapt, chiar și roșiile gătite provoacă această problemă. Roșiile pot agrava simptomele refluxului gastroesofagian.
2. Alergii și infecții
Alergiile la roșii apar cel mai adesea imediat după consumarea fructelor. Acestea includ urticarie, erupții cutanate, eczeme, tuse, strănuturi, senzație de mâncărime la nivelul gâtului, umflarea feței, a gurii și a limbii. Roșiile conțin un compus numit histamină, care poate provoca anumite reacții alergice. Roșiile pot provoca, de asemenea, dermatită de contact, caz în care apar mâncărimi și pielea se umflă după atingerea roșiilor.
Citeşte şi INCREDIBIL: Roşiile de import din supermarket sunt vopsite din verzi în roşii
3. Probleme la rinichi
Persoanele cu boli avansate la rinichi trebuie să limiteze consumul de potasiu, iar roșiile au un conținut bogat din aceste minerale. Persoanele cu afecțiuni renale severe trebuie, de asemenea, să scadă consumul de roșii, deoarece acestea conțin multă apă.
Nivelurile ridicate de potasiu din sânge, care reprezintă una dintre cauzele bolilor renale, ar putea fi evitat prin eliminarea roșiilor sau a sosului de roșii din dietă. Sosul de tomate are un conținut bogat de oxalat.