În linii mari, iată ce trebuie să ştii despre dieta victoriană: oamenii din epoca victoriană erau mult mai sănătoşi şi aveau un sistem imunitar mai puternic decât al nostru. Acest lucru se datorează fructelor nutritive din alimentaţia lor şi dietei bogate în legume pe care o aveau oamenii din acea perioadă, spun experţii.
De asemenea, populaţia din epoca victoriană (n.r. – perioada domniei a reginei Victoria de la 20 iunie 1837 până la moartea ei, pe 22 ianuarie 1901) mânca pâine integrală care conţinea o drojdie ce stimula imunitatea, evita zahărul, ţigările, bea un alcool slab şi făcea efort fizic intens.
Mulţi adepţi ai dietelor fade au încercat dieta nordică, dieta paleo sau poate dieta mediteraneană. Dar acum experţii fac apel către persoanele care vor să slăbească şi le îndeamnă să adopte o dietă mai puţin cunoscută – dieta victoriană – adică să mănânce precum britanicii din secolul 19.
Citeşte şi Încearcă „dieta americană” şi vei slăbi 20 de kilograme într-o lună
Epoca victoriană „de mijloc”, între anii 1850 şi 1872, a fost „epoca de aur a nutriţiei”, potrivit Dr Judith Rowbotham de la Universitatea din Plymouth, cea care este co-autorul cercetării pe care a realizat-o împreună cu Dr Paul Clayton de la „Institute of Food, Brain and Behaviour”.
Potrivit experţilor, oamenii care au trăit între anii menţionaţi mai sus erau mai sănătoşi, aveau un sistem imunitar mai puternic, în ciuda faptului că mâncau până la 5000 de calorii pe zi, a explicat Dr Rowbotham pentru MailOnline.
Cercetătorii pun această stare bună de sănătate pe seama unor factori precum: o dietă bogată în legume, consumul de pâine din făină integrală care conţinea la acea vreme o drojdie care stimula sistemul imunitar, consumul de alcool (mai puţin puternic comparativ cu cel din zilele noastre) şi evitarea zahărului.
„Secretele” ce stau la baza dietei victoriene
Istoricii spun că populaţia din Marea Britanie din epoca victoriană era mai sănătoasă şi avea o imunitate mai puternică datorită unei diete bogate în năsturel (sau măcriș de baltă – o legumă extrem de nutritivă), ceapă, varză, sfeclă roşie, napi porceşti (sau topinambur, cunoscut şi sub numele de „cartoful săracilor”) şi cireşe.
De asemenea, oamenii care au trăit în epoca victoriană mâncau cantităţi mici de carne de pe os, nu fumau şi consumau foarte puţin zahăr şi beau doar alcool slab.
Citeşte mai mult pe feminis.ro.