Umplerea coşului pentru Paşte începe în mod obligatoriu de la raionul de fructe şi legume.
„Ierburile sunt şi digestive şi aromatice, avem leuştean, pătrunjel, mărar, iată feniculul ar trebui să fie în salatele de Paşte. Calmează colicile şi elimină gazele”, spune doctorul.
Din categoria fructe, profesorul le alege doar pe cele care ajută digestia.
„Ananasul şi ghimbirul sunt extrem de importante pentru o digestie bună. Ananasul, kiwi, papaya conţin enzime proteulitice, iar ghimbirul este un tonic digestiv foarte bun, ne ajută să putem trece peste mesele indigeste şi copioase„, a explicat Menci la România TV.
Doctorul ne avertizează asupra cărnii de miel: „Cea mai bună carne de miel este cea care provine de la un miel care are minimum 14 kilograme. Când cumpărăm organe trebuie să fim atenţi pentru că neştiutorii nu stiu diferenţa între ficatul de câine şi cel de miel e mai bine să-l cumpărm din magazine sau anexat în abdomenul mielului”.
CITEŞTE ŞI FRIPTURĂ DE MIEL. Cum să-ţi impresionezi familia de Paşte cu PULPĂ DE MIEL LA CUPTOR
Pentru cei care nu preferă mielul, nutriţionistul are şi o variantă de rezervă.
„Cei care nu mănâncă miel, îl pot înlocui cu peştele, dar şi cu iepure, care e uşor de digerat şi are mult mai puţină grăsime decât mielul„, spune nutriţionistul.
În ceea ce priveşte ouăle, Menci le preferă pe cele ecologice.
„Aş prefera măcar pentru aceste sărbători să cumpărăm nişte ouă ecologice. Ştampila de pe ou începe cu cifra 0. Ne uităm şi la data expirării în aşa fel încât să fie dincolo mult de Paşte„, a declarat doctorul.
Cozonacul, musai trebuie făcut în casă chiar dacă presupune bătăi de cap.
„Să-l facem totuşi în casă pentru că cere tradiţia, ştim ce punem cu mâna noastră în acel cozonac. Putem să luăm şi nucă şi arome naturale, un baton de vanilie şi chiar obţinem un dulce natural şi aproape sănătos„, ne îndeamnă dr Mencinicopschi.
„Important este să începem cu salate, să consumăm un singur fel de mancare concentrate la o masă. Spre exemplu friptură de miel, apoi o pauză de câteva ore, garnitura din legume fierte, ciuperci. Eventual trecem la drob din nou pauză, între mese putem să consumăm fructe„, a concluzionat profesorul.