Află valoarea cărţilor tale de la anticarii profesionişti

Ți-ai făcut curat în bibliotecă și nu stii ce să faci cu cărțile care nu îți mai sunt de folos? Anticarii din București se pot deplasa la domiciliul tău pentru a le cumpăra, dacă ai un număr de peste 50 de volume la care vrei să renunți. În cazul în care dorești să vinzi mai puțin de 50 de cărți, poți merge cu ele direct la sediul anticariatului.
Alina Costache
04 mart. 2022, 10:12
Află valoarea cărţilor tale de la anticarii profesionişti

Pentru că întotdeauna te vei simți atașat de cărțile tale, vei avea tendința să supraestimezi valoarea cărţilor pe care vrei să le vinzi, astfel că îți prezentăm mai jos criteriile de care țin cont anticarii în momentul în care îți evaluează cărțile la care vrei să renunți.

  1. Starea cărților

Starea în care se află cărțile tale este un criteriu definitoriu pe baza căruia se stabilește prețul pe care ți-l va oferi anticariatul. Așadar, cărțile pe care dorești să le vinzi unui anticariat care cumpără cărți în București nu trebuie să fie pătate, să aibă pagini lipsă ori urme de umezeală sau mucegai. Copertele cărților trebuie, de asemenea, să fie întregi, cu scrisul cât mai lizibil și să nu fi suferit deteriorări de-a lungul timpului. Întrucât activitatea principală a unui anticariat se bazează pe achiziția de cărți second-hand, viitorii cititori își doresc să cumpere cărți într-o stare cât mai bună.

 

  1. Raritatea cărților

Cărțile vechi, cele cu autograf sau edițiile princeps sunt evaluate diferit în funcție de tiraj, prezența sau lipsa ilustrațiilor, anul apariției etc. În cazul în care deții cărți foarte vechi sau cu autograf, acestea pot avea o valoare mult mai mare. Experiența anticarilor în ceea ce privește achiziția de cărți îi recomandă pe aceștia să îți ofere o evaluare a cărților vechi corectă și conformă cu cerințele actuale existente pe piața de carte. Cărțile foarte vechi, ori cele apărute în ediții princeps, trebuie să fie depozitate în condiții optime, eventual într-un spațiu închis, unde umiditatea nu poate ajunge la ele.

 

  1. Anul apariției și tirajul

Chiar dacă o carte este veche de 50 de ani, acest lucru nu o va face neapărat valoroasă, mai ales dacă a fost tipărită în multe exemplare, întrucât multe dintre ele încă vor fi disponibile pe piață. Printre cititorii împătimiți sunt la mare căutare atât operele retipărite din literatura clasică, cât și anumite ediții ale unor opere ce nu au fost reeditate. Printre cele mai căutate volume sunt edițiile mai nou apărute, atât pentru aspect, cât și pentru faptul că vor rezista mai mult în timp.

 

  1. Domeniul din care fac parte cărțile

Un anticariat achiziționează cărți din toate domeniile, de la cărți pentru copii la cărți tehnice ori academice. Ca și în cazul anului în care a apărut o ediție a unei cărți, anumite domenii sunt mai căutate decât altele, de exemplu, cărțile de literatură sunt printre cele mai populare și se regăsesc într-un număr mare în majoritatea bibliotecilor. Așadar, dacă pe rafturile bibliotecii tale se află și volume pentru copii, care nu mai sunt potrivite vârstei acestora, ori cărți pe care le-ai studiat în facultate, și acum nu îți mai sunt utile, anticarii din București le vor cumpăra.

 

  1. Ediția și colecția din care fac parte cărțile

În cazul în care deții colecții complete, acestea sunt evaluate diferit față de volumele individuale ale aceleiași colecții. Majoritatea editurilor din România au publicat la un moment dat colecții complete din diferite domenii: artă, filosofie, sociologie, literatura etc. Este recomandat să vinzi colecția completă, în cazul în care respectivele cărți nu îți mai sunt utile, pentru că astfel vei primi o sumă mai mare de bani.

 

Cum poți vinde cărți unui anticariat?

După ce ai selectat din bibliotecă acele cărți la care vrei să renunți, poți intra online pe site-ul anticariatului tău preferat, unde poți contacta echipa de achiziții, fie telefonic, fie prin intermediul adresei de e-mail.

Printre beneficiile pe care le obții dacă alegi să îți vinzi cărțile unui anticariat, putem enumera:

  • Deplasare gratuită la domiciliul tău;
  • Programare în cel mult 24 de ore;
  • Ridicarea cărților de la domiciliul tău în mod gratuit, în funcție de programul tău, inclusiv în weekend;
  • Evaluarea gratuită a tuturor cărților pe care dorești să le vinzi;
  • Plata în numerar, pe loc;
  • Eliberarea rapidă și eficientă a spațiului din casă.

 

O casă ordonată și cât mai aerisită va duce la creșterea stimei de sine, dar și la îmbunătățirea relației cu cei apropiați, astfel că pentru a obține un spațiu cât mai organizat, este recomandat să renunți la toate lucrurile care nu îți mai sunt utile, ca de exemplu, cărțile.

 

 

 

 

 

Spynews
Accident terifiant pe Autostrada Soarelui! Sunt implicate 25 de persoane, printre care şi minori. 8 mașini au fost distruse | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cât a ajuns să coste o ciorbă de pește la restaurantul lui Marius Tucă. Prețurile sunt aproape duble față de cele din anii trecuți
Capital.ro
Românii primesc banii înapoi. Guvernul a dat ordin. Premiera anunțată chiar acum în România
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
Din păcate, s-a confirmat! Boala care face ravagii a ajuns deja și în România
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Accuweather a actualizat prognoza meteo și anunță temperaturi de 40 de grade în august, în România
Spynews
Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Modificările anunțate de Uniunea Europeană
Evz.ro
Netflix dă lovitura cu serialul fenomen. Data la care va avea loc premiera
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
MISTER ELUCIDAT! Al cui este al doilea ADN găsit sub unghiile dentistei din Brăila. Dosarul devine mai solid acum
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Pensiile se măresc din nou, de la 1 ianuarie! Șeful Casei Naționale de Pensii a explicat câți bani vor lua pensionarii începând cu anul 2025
Capital.ro
Obligație nouă în România. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Vor plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Tensiuni între Rusia și Republica Moldova din cauza expulzării unui diplomat rus
MediaFlux
RECALCULARE PENSIE. Cum a obținut Nea Ion o creștere de 1.900 lei
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?