Agenda şedinţei de guvern: Proiectul de buget şi ordonanţele privind graţierea şi Codul Penal nu sunt pe ordinea de zi

Membrii Executivului discută, miercuri, în şedinţă, o notă privind limitele de cheltuieli revizuite, propuse pentru ordonatorii principali de credite în vederea elaborării proiectului de buget pentru anul 2017 şi a estimărilor pentru perioada 2018-2020 şi ar putea aproba patru Ordonanţe de urgenţă, printre care una care se referă la prorogarea termenului de depunere a declaraţiilor fiscale şi de plată a creanţelor fiscale scadente la 25 ianuarie 2017.
Filip Stan
24 ian. 2017, 20:23
Agenda şedinţei de guvern: Proiectul de buget şi ordonanţele privind graţierea şi Codul Penal nu sunt pe ordinea de zi

Potrivit agendei Executivului, miercuri, membrii cabinetului Grindeanu ar putea aproba în şedinţa de miercuri o ordonanţă de urgenţă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2017, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare.

De asemenea, un al proiect de OUG, pe care guvernanţii îl discută se referă la prorogarea termenului de depunere a declaraţiilor fiscale şi de plată a creanţelor fiscale scadente la 25 ianuarie 2017.

Tot pe ordinea de zi se regăseşte o ordonanţă de urgenţă pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii şi o alta privind lansarea în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a Programului de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români, cu finanţare de la bugetul de stat.

Bugetul nu apare pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri, premierul Sorin Grindeanu aflându-se la ora transmiterii acestei ştiri în discuţii cu miniştrii pe acest subiect.

”Continuă discuţiile pe buget. Au fost câteva ministere. Rostul acestor discuţii e foarte clar. Parte din colegii mei, sau parte din aparatul tehnic al fiecărui minister nu a înţeles ceea ce ne dorim de fapt şi anume cheltuirea banului public să se facă pe programe. De obicei exista o tehnică, atunci când există o creştere economică de 5%, să spunem, fiecare minister îşi indexa cu 5% cheltuielile şi lucrurile se distribuiau în jos. Nu, noi tot ce avem prins în programul de guvernare trebuie să se regăsească pe bugetele fiecărui minister în parte. Acesta este rostul acestor întâlniri pe care o să le avem în continuare în această seară”, a explicat Grindeanu, marţi seară la sediul PSD din Băneasa.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Chiftele cu dovlecei și telemea. Rețeta care vă face să uitați de carne
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Prețul carburanților pentru ziua de luni, 29 iulie 2024: Carburanții au înregistrat o nouă ieftinire. Cât costă un litru de benzină?
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Președintele venezuelean Nicolas Maduro a câștigat un al treilea mandat cu 51% din voturi
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!