Agenţia Bunurilor Indisponibilizate va avea sediul la hotelul Triumf, alături de DNA

Agenţia Naţională a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) va avea sediul la hotelul Triumf din Capitală, alături de DNA, în prezent cele două instituţii împărţind sediul din strada Walter Mărăcineanu, a anunţat, duminică, ministrul Raluca Prună, precizând că la ANABI a fost numit şi un director.
Iulian Tudor
03 iul. 2016, 11:48
Agenţia Bunurilor Indisponibilizate va avea sediul la hotelul Triumf, alături de DNA

Prezentă duminică la ceremonia organizată la Curtea de Apel Bucureşti, cu ocazia Zilei Justiţiei, ministrul Raluca Prună a precizat că ANABI funcţionează la acest moment alături de o parte din DNA, într-o clădire din strada Valter Mărăcineanu din Bucureşti, urmând ca sediul instituţiei să fie mutat la Hotelul Triumf din bulvardul Kiseleff.

„Deocamdată vom împărţi un sediu cu DNA-ul în strada Walter Mărăcineanu. Ştiţi că s-a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care hotelul Triumf va fi dat Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dar şi acestei agenţii. Într-un viitor, mediu spre lung, vom fi acolo, acolo sunt necesare investiţii. Vreau să asigur pe toată lumea că Agenţia este funcţională, suntem într-un calendar, facem inventarul bunurilor indisponibilizate, nu avem nici un fel de întârziere. Nu mi-a fost deloc uşor ca ministru, am căutat din luna ianuarie un sediu. Important este că l-am găsit, nu unde este „, a spus Raluca Prună, potrivit Mediafax.

Ministrul a precizat ca a fost numit şi un director al Agenţiei, Cornel Călinescu, fost director în Ministerul Justiţiei.

„Are un director, preşedinte, are un consiliu cu reprezentanţi de la fiecare instituţie la care legea cere, Ministerul Justiţiei, Ministerul de Finanţe, parchetele. Am numit preşedintele Agenţiei, este domnul Cornel Călinescu, care a fost director în Ministerul Justiţiei şi care este unul dintre cei mai mari experţi anticorupţie la nivelul administraţiei. Este o persoană care din 2001 face exact acelaşi lucru, o persoană care este cunoscută şi la nivel internaţional. Este persoana care a făcut posibilă, alături de ministrul Cazanciuc, adoptarea acestei legi în Parlament. Aşteptăm ca Ministerul Finanţelor să-şi desemneze vicepreşedintele Agenţiei şi, da, cred că suntem în calendar bun”, a mai spus Prună.

Ministrul Justiţiei a spus că regretă că nu a reuşit să ducă la îndeplinire mai multe proiecte, făcând referire la fostul premier Victor Ponta.

„Eu vreau să-mi exprim regretul că prea mare lucru, de când mi-am preluat mandatul, nu s-a făcut. Spun asta public, fără ezitare, sunt dezamăgită de luare de poziţie a fostului premier care este magistrat, a fost magistrat. Dacă iubea atât de mult justiţia, putea să facă chiar mai mult decât tehnocratul”, a menţionat ministrul.

Agenţia Naţională a Bunurilor Indisponibilizate a fost înfiinţată în baza unei legi adoptate de Camera Deputaţilor pe 11 noiembrie 2015 şi adoptată apoi de preşedintele Klaus Iohannis. ANABI este instituţie publică de interes naţional cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Justiţiei.

Bunurile imobile intrate, prin confiscare, în proprietatea privată a statului pot fi transmise cu titlu gratuit în domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale, la cererea consiliului judeţean, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucureşti sau a consiliului local, după caz, prin hotărâre a Guvernului, iniţiată de Ministerul Finanţelor Publice la propunerea Agenţiei, pentru a fi utilizate pentru obiective de natură socială.

De asemenea, acestea pot fi date în folosinţă gratuită asociaţiilor şi fundaţiilor, precum şi Academiei Române şi academiilor de ramură înfiinţate în baza unei legi speciale, prin hotărâre a Guvernului, iniţiată de Ministerul Finanţelor Publice la propunerea Agenţiei, pentru a fi utilizate pentru obiective de natură socială, de interes public, sau în raport cu obiectul lor de activitate, după caz.

În ceea ce priveşte sumele rezultate din valorificarea bunurilor mobile şi imobile, după rămânerea definitivă a hotărârii de confiscare se alocă, pe baza bilanţului anual prezentat de Agenţie, astfel: 20% pentru Ministerul Educaţiei şi Cercetării; 20% pentru Ministerul Sănătăţii; 15% pentru Ministerul Afacerilor Interne; 15% pentru Ministerul Public; 15% pentru Ministerul Justiţiei; 15% pentru asociaţii şi fundaţii cu obiect de activitate în domeniul social şi pentru academii de ramură înfiinţate în baza unei legi speciale.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Cât de ieftine sunt, de fapt, casele în Spania. Mulți români și-au cumpărat deja locuințe cu piscină și etaj. Dai și de două ori mai puțin decât pe apartamentele din Militari, Veteranilor sau Berceni
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
De ce a pus Jador stop relației cu Oana Ciocan. Ce îi făcea artistului în intimitate 😱 E s-ar fi săturat să fie...
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Nicușor Dan anunță recuperarea în instanță a unor clădiri adiacente Pasajului Macca-Vilacrosse
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'