Potrivit ANI, în perioada ianuarie – aprilie 2007, Georgeta Barbălată a realizat venituri salariale în cuantum de 31.664 lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 231.200 lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 199.536 lei (aproximativ 60.465 euro).
ANI a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Georgeta Barbălată.
Georgeta Barbălată a deţinut funcţia de judecător în cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în perioada 8 iulie 2004 – 31 august 2012.
Ea a fost suspendată din funcţie de către CSM după ce a fost trimisă în judecată de DNA, în dosarul privind furnizarea şi exploatarea unor informaţii nedestinate publicităţii.
Pe 15 mai 2014, Georgeta Barbălată a fost condamnată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani închisoare cu executare, fiind acuzată de favorizarea infractorului şi de divulgare a secretului care periclitează siguranţa statului.
În acelaşi dosar, George Bălan, fost membru CSM, Marcel Sâmpetru, fost adjunct al procurorului general, şi Mihai Vlad, fost şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Ilfov, au fost achitaţi.