Ai cont la Revolut? Clienții răsplătiţi cu un super cadou de către bancă

Trading Pro le permite clienților Revolut să își seteze limite pentru ordine la valori superioare, atât la tranzacțiile de acțiuni listate pe piețe americane, cât și pentru cele din Spațiul Economic European
Filip Stan
07 dec. 2023, 09:59
Ai cont la Revolut? Clienții răsplătiţi cu un super cadou de către bancă

Ai cont la Revolut? Clienții răsplătiți cu un super cadou de către bancă. Noul produs, oferit de Revolut Securities Europe UAB, este disponibil sub forma unui abonament suplimentar față de planul financiar deținut de client, cu excepția utilizatorilor Ultra, care beneficiază de el gratuit, fiind inclus în costul planului.

Cu Trading Pro, investitorii activi pot beneficia de comisioane reduse la tranzacțiile realizate cu Revolut, de la 0,25% la 0,12%, în cazul în care numărul tranzacțiilor realizate depășește numărul celor incluse fără costuri suplimentare în planul de bază al clientului . Însă, se pot aplica alte taxe.

Trading Pro le permite clienților Revolut să își seteze limite pentru ordine la valori superioare, atât la tranzacțiile de acțiuni listate pe piețe americane, cât și pentru cele din Spațiul Economic European (SEE) și pentru Fonduri Tranzacționate pe Bursă – Exchange Traded Funds (ETF).

Ai cont la Revolut? Clienții răsplătiți cu un super cadou de către bancă

Limitele cresc de la 10.000 de dolari la limita maximă de 1.500.000 de dolari/ ordin, în cazul acțiunilor americane, și de până la 1.500.000 de euro, pentru acțiunile listate în SEE și ETF-uri, cu o limită de maximum 50.000 de acțiuni/ tranzacție. Clienții vor avea acces la funcții avansate de analiză, inclusiv referința de performanță, monitorizarea profitului și a pierderilor realizate, alocarea portofoliului etc.

Anunţ important pentru toţi clienţii Revolut, ce se întâmplă cu comisioanele. Limitele cresc de la 10.000 de dolari la limita maximă de 1.500.000 de dolari
Trading Pro vine și cu o versiune pentru desktop (trade.revolut.com), unde investitorii își pot seta spații personalizate, pot monitoriza trenduri sau pot executa tranzacții.

„Trading Pro este adaptat pentru a răspunde nevoilor specifice ale investitorilor avansați, oferindu-le un set de instrumente concepute pentru a le face experiența de tranzacționare și mai eficientă. Observăm o bază de clienți în creștere, cu valori mai mari ale portofoliului, folosind Revolut pentru tranzacții mai mari, utilizatori care au nevoie de analize mai profunde ale portofoliului și instrumente desktop.

Trading Pro este aici pentru a rezolva aceste probleme. Vom continua să adăugăm noi funcții care să facă tranzacționarea și mai accesibilă și mai ușor de înțeles și de realizat pentru cât mai mulți clienți. Pe lista noastră figurează, în curând, un serviciu de robo-consilier, fondurile mutuale și obligațiunile”, a declarat Rolandas Juteika, Head of Wealth and Trading (SEE).

Abonamentul Trading Pro are un preț de 15 euro pe lună pentru clienții din SEE

Abonamentul Trading Pro are un preț de 15 euro pe lună pentru clienții din SEE, iar prima lună de utilizare este gratuită. Doar clienții care folosesc deja serviciile de trading Revolut pot face upgrade a abonamentul Trading Pro, direct din aplicație.

Pentru toți utilizatorii, Revolut a introdus, de asemenea, programul de tranzacționare extins pe piață pentru acțiunile din SUA. Disponibilitatea tranzacționării acțiunilor la companii listate pe piețele americane a crescut de la 6,5 ore la 16 ore pe zi. Utilizatorii Revolut pot tranzacționa acum între orele 4:00 EST (10:00 CET) – 20:00 EST (2:00 CET). Numai ordinele limită și tranzacționarea cu acțiuni întregi vor fi disponibile în timpul programului de piață extins.

Orele de piață extinse sunt supuse unor riscuri suplimentare sau mai mari în comparație cu orele normale de tranzacționare. Clienții ar trebui să se documenteze în legătură cu riscurile relevante din documentul de descriere a riscurilor Revolut, disponibil pe site, înainte de a lua orice decizie de investiție.

Revolut oferă clienților acces la peste 2.200 de companii tranzacționate în SUA, peste 70 de acțiuni listate în Europa și peste 150 de ETF-uri, prin intermediul aplicației Revolut. Serviciile de investiții în SEE sunt furnizate de Revolut Securities Europe UAB.

Revolut mărește comisioanele la unele transferuri. De când intră în vigoare măsura

Revolut percepe, în prezent, un comision variabil de 0,7% pentru fiecare transfer instantaneu către un alt card. Ca exemplu, dacă trimiți 1.000 euro de pe un card Revolut spre un altul, vei plăti suma de 1.007 euro.

Citește și: Un braşovean a rămas fără 40.000 de euro din contul Revolut. ANAF anunţă mii de popriri pe cardurile Revolut

Revolut mărește comisioanele pentru transferuri

Începând cu data de 8 ianuarie 2024, clienții aplicației vor fi taxați cu minim 0,2 euro pentru transferurile spre alte carduri din conturile Revolut. Este vorba despre un comision plătit atunci când clienții trimit bani din contul Revolut către un card bancar de la o alta instituție bancară (card de debit).

„De ce se schimbă comisioanele? Verificăm constant structura comisioanelor acestora pentru a ne asigura că rămân competitive și ne acoperă, în același timp, costurile fixe”, au declarat reprezentanții băncii.

De asemenea, compania globală subliniază că modificările nu vor afecta transferurile către alte carduri/conturi Revolut, alimentările cardului Revolut, plățile la comercianți sau transferurile bancare.

„Compania noastră își adaptează tot timpul oferta la piață și la nevoile clienților, urmărind să rămână relevantă pentru aceștia fie prin introducerea de noi funcții și beneficii, fie prin eliminarea celor mai puțin utilizate. De asemenea, ne optimizăm constant costurile, vrând să ne menținem competitivi pe fiecare piață unde activăm. Este și cazul acestei informări către clienți. Vom crește sensibil comisioanele pentru acest tip de transfer către carduri non-Revolut, alte comisioane au fost ușor reduse. Chiar dacă nu sunt modificări semnificative, ținând cont de comportamentul clienților noștri și tipul de utilizări întâlnite frecvent printre utilizatorii Revolut, întotdeauna îi informăm din timp. Mai mult, orice comision este transparent precizat în aplicație în momentul efectuării tranzacției și clientul poate decide, informat fiind, dacă efectuează acel transfer printr-o metodă sau alta care poate fi mai avantajoasă”, a mai transmis compania.

Revolut a precizat că modificările vor viza clienții din țările SEPA, respectiv: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Regatul Unit, San Marino, Vatican, Andorra, Monaco și cele trei țări din Spațiul Economic European (SEE): Islanda, Norvegia și Liechtenstein. În plus, aceleași comisioane se vor aplica și pentru Groenlanda, Israel și Turcia.

Începând cu 8 ianuarie 2024, compania a transmis că va scădea comisionul pentru transferurile instantanee către carduri non-Revolut de la 2,3% la 1% pentru 16 state din afara SEPA. Astfel, o persoană care trimite 1.000 euro către carduri care nu sunt ale acestei bănci din aceste state va plăti 1.010 euro în loc de 1.023 euro. Țările care vor fi vizate de modificare sunt: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Kazahstan, Kosovo, Kârgâzstan, Republica Moldova, Muntenegru, Republica Macedonia de Nord, Serbia, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina și Uzbekistan.

Cu toate acestea, banca va modifica valoarea comisionului minim pentru transferurile instantanee către un număr de card pentru aceste 16 țări. Momentan, percepe 0,50 dolari, dar începând cu 8 ianuarie 2024 va fi perceput 1 euro (sau echivalentul în moneda în care se face transferul).

Revolut este o companie globală neobancă și de tehnologie financiară care oferă servicii bancare. Cu sediul la Londra, a fost fondată în 2015 de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko.

Citește și: Atenție! Fraudele bancare sunt la ordinea zilei. Revolut dublează numărul angajaților de la departamentul de prevenire

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Lidl aduce în magazine, de luni, 24 februarie 2025, produsele care multora le aduc aminte de gustul copilăriei. Se vor da repede
Capital.ro
Verdictul care îl îngroapă pe Călin Georgescu. Anunțul făcut chiar azi, 23 februarie: „Blocare imediată”
Playtech.ro
Înşelăciunea Kaufland face ravagii printre clienţi. Mesajul care ar trebui să îi pună pe gânduri pe cumpărători, ce date se cer
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Lecțiile istoriei: ce au pățit rușii, acum 85 de ani, când au invadat Finlanda. Istoric: „Exact același lucru se întâmplă și în Ucraina”
wowbiz.ro
Cum a apărut Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, la înmormântarea lui?! Imaginile DURERII
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Taloanele de pensii trec prin schimbări radicale. Câți români vor avea acces
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Orașele din România în care ninge în martie și în aprilie, potrivit meteorologilor Accuweather
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a primit verdictul final. Anunțul așteptat de România: CCR va pronunța...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Dragobetele celebrat cu mesaje de iubire în România
MediaFlux
PPC, DECIZIE importantă pentru toți clienți! ESTE OBLIGATORIU! Se poate TĂIA CURENTUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!