Ai făcut excese de Crăciun? Slăbeşte sănătos cu DIETA KETO, recomandată de dr. Andrei Laslău

 Andrei Laslău a slăbit 20 kg într-o lună și jumătate cu ajutorul dietei keto, personalizată de doctorul Andrei Laslău pentru pacientul Andrei Laslău. Andrei Laslău este medic specialist (chirurgie generală). A facut rezidentiatul la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Ioan” București.
Alina Costache
28 dec. 2017, 10:24
Ai făcut excese de Crăciun? Slăbeşte sănătos cu DIETA KETO, recomandată de dr. Andrei Laslău

Dieta ketogenica este o dieta in care corpul arde grasimi pentru energie. De fapt, ketoza este o stare fiziologica si inseamna exact arderea acizilor grasi in mitocondrii (uzinele energetice ale organismului) prin beta-oxidare si formarea de corpi cetonici sau ketone (acetona, acidul aceto-acetic si acidul-hidroxi-butiric – acestea sunt ketone, de unde si numele de ketogenica).

De fiecare data cand ardem acizi grasi, arderea se produce prin ketoza. Dieta ketogenica este o dieta in care activezi foarte mult fenomenul ketozei, sau al arderii grasimilor. Se obtine aceelasi efect ca in cazul unui post negru de sapte zile, in conditiile in care mananci zi de zi.

Nu ne spune povești. A fost supraponderal, știe cum arată viața unui om cu astfel de probleme, dar, din fericire, dr. Andrei Laslău a găsit și soluția pentru a scăpa de kilogramele în plus, iar acum este dispus să o dezvăluie tuturor celor care se confruntă cu astfel de probleme. 

Acest stil de viață îți permite să consumi orice aliment, la orice oră, dacă îți este foame, cu o singură mențiune. Să respecți o regulă foarte simplă, 65% grăsimi, 30% proteine și 5% glucide. 

Slăbește și tu, mâncând regește!

„Slăbește mâncând regește„ este un stil de viață care îți permite să mânânci aproape orice aliment ținând cont doar de căteva reguli simple.

Nu ești convins că există așa ceva? A vrut ca înainte să o recomand altor persoane să fie primul care o testează.

Rezultate dieta keto

Cea mai buna metoda de a slabi este sa mananci mai multe grasimi si sa restrictionezi la maximum carbohidratii, in special zaharurile simple”, spune medicul Andrei Laslau. Dieta ketogenica cere ca din totalul caloriilor zilnice 65% sa provina din grasimi, 30% din proteina si 5% din glucide. Diminuarea glucidelor in dieta, scade nivelul de insulina, iar aceasta duce la activarea lipazei. Aceasta desface trigliceridele din tesutul adipos in acizi grasi. Acestia ajung in sange, sunt tranferati in mitocondrie – uzina energetica a celulei, unde sunt oxidati si se formeaza ketone, pe care le poate folosi organismul pentru energie. Contrar parerii unor nutritionisti ca sistemul nervos functioneaza numai cu glucoza, creierul este un mare consumat de ketone in dieta keto. Exista niste studii experimentale pe animal care au obtinut rezultate bune tratand tumori cerebrale cu dieta keto si iradiere.

Dieta ketogenica permite scaderea semnificativa in greutate, dar pastreaza 90% din masa musculara, determina scaderea trigliceridelor, mentine glicemia in limite foarte bune, scade colesterolului rau si creste colesterolului bun si determina scaderea inflamatiei sistemice. Dieta keto este utila ca tratament in sindromul metabolic, steatoza hepatica, diabet de tip II, dislipidemie, epilepsie, Parkinson, scleroza multipla, Alzheimer, poate previni cancerul conform unor studii recente.

Regulile dietei keto. Cum slabesti mancand GRASIMI?

 
 
 
Publicitate

Regulile dietei keto. Cum slabesti mancand GRASIMI?

“Oamenii cred ca mancand putine grasimi slabesc, desi este exact pe dos. Cea mai buna metoda de a slabi este sa mananci mai multe grasimi si sa restrictionezi la maximum carbohidratii, in special zaharurile simple.

Si functioneaza, in conditiile in care putem manca delicios: salate cu avocado, nuca de cocos, nuci si smantana, oua prajite in unt, supa de pui a la grec, muschiulet de vita in sos de branza gorgonzola, alune de padure, migdale, seminte si asa mai departe. Este vorba despre o infinitate de combinatii, multe extrem de usor de gatit. Dar este cam greu sa te creada cineva ca slabesti mancand nuci si smantana. Dar eu am un echilibru intre grasimile animale si vegetale in dieta mea, mananc zilnic salate de cruditati, legume si fructe putini dulci, pentru ca toate astea vin cu putine glucide care sunt insotite de fibre, vitamine, minerale si antioxidanti”, povesteste medicul Andrei Laslau pe pagina sa de Facebook.

Care sunt alimentele permise in dieta ketogenica?

Sunt o multitudine de alimente permise. Pe categorii de alimente inseamna asa carne de pui, porc, vita, oaie, miel, capra, berbec, ied. Adauga orice fel de peste. Din categorie sunt complet excluse mezeluri, carnati, alte carnuri procesate industrial sau acasa, dar si carnurile afumate. La capitolul branzeturi: telemea maturata, cascaval, branzeturi frantuzesti sau italienesti. Practic toate branzeturile excluzand branza topita care este plina de E-uri. Este permisa smantana si este de preferat sa fie grasa, este buna si branza mascarpone, dar si untul – de preferat de tara, din surse locale si gras. Sunt permise ouale, iar eu le recomand pe cele de la tara si abia apoi pe cele bio. Urmeaza o categorie de mixuri de nuci si seminte, unde intra alune de padure, migdale, nuca romaneasca, nucile braziliene, caju – acesta din urma nu in cantitate foarte mare pentru ca are destule glucide, macadamia, fisticul, seminte de in si de floarea soarelui, semintele de dovleac, samburi de caisa si seminte de susan. Este bine ca aceste oleaginoase sa fie crude, neprajite si fara sare. Toate trebuie pastrate la rece. In dieta este permis si necesar avocado, nuca de cocos si uleiul de cocos, maslinele si uleiul de masline. La toate acestea se mai adauga legume putin glucidice precum broccoli, conopida, spanac, fasole verde, varza, ardei, castravete, rosie, morcov, ceapa, usturoi, dovlecei, vinete, salata verde, ridiche, telina si fructe de padure, kiwi, ananas, mere, fructe de sezon, in limita glucidelor permise zilnic.

Lichide?

Apa plata, minerala, ceai verde, ceai negru si cafea, de preferat bio, de preferat preparate in casa, fara zahar.

Da-ne cateva sfaturi in plus legate de aceste alimente permise.

Indiferent de tipul de alimente, recomandarea mea este ca acestea sa fie din surse naturale, de la animale crescute traditional, de preferat de la tara, locale, sezoniere, cat mai proaspete, cat mai putin procesate. Apoi daca de la tara nu se poate, oricine poate merge in piata si oricine se poate imprieteni cu un producator local de branza si oua. II gasesti si pe Facebook sau pe internet. Exista producatori care iti aduc marfa la usa. Recomand  abia apoi variantele bio si la final alimente conventionale, ca solutie de avarie. Este evident ca trebuie luat in calcul si raportul pret calitate, usurinta in procurare si usurinta in utilizare. Nu suntem roboti si nu traim in carti, unde dieta este ideala si noi suntem perfecti. De multe ori ai alegeri limitate, iar atunci chiar si alimentele conventionale, intr-un raport corect pret/calitate si o disponibilitate decenta pot fi bune. Un ou, chiar si conventional, este mai bun decat un batonas cu ciocolata.

Absolut corect! Oricine poate merge in piata si poate cumpara produse naturale, sau cu certitudine mai bune decat cele din marile magazine, iar pretul este uneori sensibil identic. Noi avem foarte multi prieteni vegetarieni. Ceva sfaturi pentru ei?

Dieta aceasta poate fi tinuta si de vegetarieni (sau de ovo-lacto-vegetarieni), cat si de vegani. Alimentele permise sunt chiar alimente. Nutritionismul a gresit, dupa parerea mea. S-a scos nutrimentul (vitamina, mineral, polifenol etc.) din aliment, s-a scos alimentul din dieta si dieta din stilul de viata. Asta a dus la  imitatiile de alimente pe care le stie toata lumea precum margarina pentru unt, branza topita pentru branza, mezelurile pentru carne. Si la posibilitatea ca unele alimente, daca au in continut o substanta considerata sanogena, sa fie brusc si el considerat sanogen.

Micul dejun salata de cruditati (salata verde, ceapa verde, castravete, kapia, o rosie), zeama de lamaie si nuci, doua felii extrem de subtiri de paine cu seminte, pate de ficat de pui adevarat, facut in casa (ficat de pui, unt 82%, cimbru, nucsoara, piper si vin – fara porcariile din comert), cascaval de capra, nuci (iar), masline si castraveciori murati.
Adica? Fii mai limpede….De exemplu margarina cu omega 3care are marketing cum ca ar fi buna pentru inima. Parerea mea este ca nu este, intrucat contine grasimea hidrogenata care ramane si este daunatoare indiferent de cantitatea de omega 3, iar despre grasimea hidrogenata, despre care s-au pronuntat toate studiile – nivelul ei in alimentatie trebuie sa fie zero. Este un aliment daunator! Foarte danunator!Care sunt alimentele interzise?Categoric interzise painea, pastele, cartofii, orezul, cereale, porumb, fructele prea dulci sau cele uscate sau cele confiate – mere golden, pere, struguri, banane, mango, stafidele, curmalele, smochinele. Este interzis si laptele, iaurtul cu fructe, zaharoasele, fainoasele, produsele de cofetarie si patiserie, chipsuri, diverse batonase si batoane din comert, cornuri cu ciocolata, ciocolata cu foarte mult zahar.De unde vin glucidele zilnice necesare? Putine, dar si ele parte a dietei.O cantitate foarte mica de glucide bune este permisa, in limita glucidelor zilnice. Nu patim nimic de la doua feliute de paine foarte subtiri zilnic, sau de la o jumatate de mar, desi mai bine luam cele 5 grame de glucide din 100 grame de fructe de padure. Totodata, aceste alimente sunt permise o zi pe saptamana. Exista o zi pe saptamana,din a doua luna de dieta, in care se poate „trisa” – in sensul ca in timpul saptamanii tinem dieta, iar duminica, sa zicem, ne facem poftele.

DailyBusiness
Gigi Becali, uluit de banii primiți de la Parlament: „Sunt prea mulți!” Suma fabuloasă încasată după doar cinci ședințe
Spynews
Mara Bănică și Serghei Mizil, Raluca Bădulescu și fostul ei soț, Anda Adam și Joseph, Gabi Tamaș și Dan Alexa sunt printre echipele care pornesc anul acesta pe Drumul Eroilor, în Asia Express
Bzi.ro
Câte clase are Daciana Sârbu, fosta soție a lui Victor Ponta: Din ce afacere face bani
Fanatik.ro
Cum îți dai seama dacă ai ploșnițe în pat. Metoda care te ajută să descoperi insectele ascunse
Capital.ro
Călin Georgescu a dat cărțile pe față. Ce va păți Constituția România: Obligatoriu, e faza finală!
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Adevarul
Povestea de film a fostului șef al Poliției Câmpulung: de la erou la inculpat. S-a pensionat când era în arest
wowbiz.ro
Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie
Spynews
Raluca Păstramă și Ibrahim Hanifi, răsturnare de situație în lupta pentru custodia copilului! Ce se întâmplă după ce instanța a decis ca fetița celor doi să rămână la mamă
Spynews
Costel Biju, surpriză romantică pentru soția lui, Andreea. În ce loc de vis și-a dus manelistul partenera / FOTO
Evz.ro
Actele de identitate, modificări importante. Se aplică de la 1 martie 2025
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
Planta de apartament care se mișcă noaptea pentru a se ruga. De ce este bine să o avem în casă
Cancan.ro
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Lovitura finală pentru Călin Georgescu. Verdictul este clar: Din păcate...
StirileBZI
Bancnotele vor fi transformate în Euro! Decizia se va aplica din 1 ianuarie 2026
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Anda, tânăra de 34 de ani mușcată de câinii flămânzi. Cauza morții, confirmată
substantial.ro
O statuie antică de marmură, descoperită de un grec lângă un tomberon
MediaFlux
DONALD TRUMP AMENINȚĂ RUSIA! LOVITURĂ pentru PUTIN privind RĂZBOIUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Nu stăpânești engleza și n-ai habar de securitatea aeroportuară? Poți fi șeful Aeroporturi București