Ai greşit numărul de înmatriculare la plata rovinietei? Soluţia pentru a corecta eroarea după primirea amenzii

Reprezentanții CNAIR îi avertizează pe şoferi să introducă cu atenţie datele de identificare ale autovehiculelor înainte de achitarea rovinietei/peajului, indiferent de modul în care ales că plătească - SMS, în punctele de distribuție, terminale asistate/neasistate, portaluri sau aplicații destinate telefoanelor mobile.
Filip Stan
01 iun. 2022, 09:25
Ai greşit numărul de înmatriculare la plata rovinietei? Soluţia pentru a corecta eroarea după primirea amenzii

De la începutul anului 2022, au fost înregistrate peste 500 de solicitări de corectare a numărului de înmatriculare după plata rovinietei. Cele mai multe dintre astfel de solicitări au fost transmise după primirea unor procese-verbale de constatare a contravenției.

Chiar şi după constatarea greșelii, amenzile nu pot fi anulate de către CNAIR. Doar o instanță poate dispune anularea proceselor verbale de constatare a contravenției după ce şoferii formulează plângeri împotriva acestora.

Cele mai des întâlnite greşeli la plata rovinietei

– inversarea cifrelor aferente numărului de înmatriculare a vehiculului (Ex: _89_ în loc de __98___);

– un caracter greșit din combinația de trei litere aferentă numărului de înmatriculare (Ex: ___AFA în loc de ___APA);

Prin urmare, o atenție sporită din partea utilizatorilor la achitarea tarifelor va conduce la evitarea tuturor demersurilor pentru încercarea de anulare a proceselor-verbale de constatare a contravenției și, implicit, la o degrevare a instanțelor de judecată, spun reprezentanţii CNAIR.

Citeşte şi: Fata cea mare a lui Adrian Minune a făcut accident. Momente dramatice pentru Karmen: „Mi-am rupt mașina în două!”

Amendă uriaşă dacă nu plăteşti taxa de pod de la Feteşti în 2022

Pentru a trece podul de peste Dunăre de la Feteşti, şoferii trebuie să plătească o taxă de peaj. Cei care nu plătesc la timp riscă o amendă care este de 10 ori mai mare decât taxa de trecere. Pentru a nu pierde timp la cozile de la ghişeele de la Feteşti, mulţi conducători auto amână să plătească taxa de pod.

Orice şofer care nu a plătit taxa poate fi depistat cu ușurință, deoarece Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a instalat camere de supraveghere în mai multe puncte de pe autostrada A2.

Dacă au uitat să plătească taxa de pod de la Feteşti, conducătorii auto au la dispoziţie posibilitatea să-şi aducă aminte până la ora 24 a zilei următoare trecerii pe pod.

Taxa de pod de la Feteşti este valabilă pe o perioadă de 12 luni, conform Antena3.

Taxa de pod de la Feteşti – variante de plată

Șoferii au posibilitatea de a achita taxa de pod de la Feteşti înainte, după trecere sau până la ora 24 a zilei următoare trecerii.

Pentru a plăti taxa aferentă trecerii pe pod de la Feteşti, pot trimite un SMS la numărul unic 7577, indiferent de rețea. SMS-ul trebuie să conțină numărul de înmatriculare și categoria vehiculului.

Autoturisme cu o greutate mai mică sau egală cu 3,5 tone, taxa de trecere pod Feteşti este de 13 lei, pentru microbuzele cu o greutate mai mică de 12 tone, taxa este de 47 de lei, în timp ce pentru autocare, taxa este 64 de lei.

Cât este amenda dacă nu plăteşti taxa de pod de la Feteşti

Amenda pentru neachitarea taxei de pod de la Feteşti creşte în funcţie de capacitatea autovehiculului.

De pildă, pentru autoturisme, o trecere pe podul de la Feteşti costă 13 lei, iar amenda în cazul neachitării acesteia este de minim 130 de lei, prin urmare, de 10 ori mai mare decât taxa de peaj.

Aşadar, în cazul autovehiculului care are între 9 şi 23 de locuri sau între 3,5 şi 12 tone, amenda este cuprinsă între 470 şi 940 de lei. În cazul autovehiculului care are mai mult de 23 de locuri sau mai mult de 12 tone, amenda este cuprinsă între 640 şi 1.280 de lei.

În cazul autovehiculului care are mai mult de 12 tone minim patru axe, amenda de pod de la Feteşti este cuprinsă între 910 şi 1.820 de lei.

Unde pot plăti amenda pentru taxa de pod de la Feteşti

În cazul conducătorilor auto care au uitat să achite taxa de pod de la Feteşti, aceştia au la dispoziţie mai multe variante pentru a scăpa de grijă.

Persoanele fizice pot achita amenda la administraţiile publice locale sau la alte instituţii publice abilitate să administreze aceste venituri ale bugetelor locale. De asemenea, şoferii mai pot achita amenda şi pe ghiseul.ro.

Citeşte şi: Băutura – minune care te vindecă de numeroase boli grave. Ai nevoie de doar două ingrediente, iată cum se prepară

DailyBusiness
Alegeri prezidențiale 2024. Românii din Diaspora VOTEAZĂ!
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Orașul din România în care se mută toți bucureștenii și nu numai. E foarte aproape de capitală, dar traiul aici e de 4 ori mai ieftin. Tinerii și pensionarii își permit să cumpere case și apartamente, sunt locuri de muncă, școli bune, spitale, magazine mari și drumuri reparate
Capital.ro
Anunț trist despre Regina Camilla. Casa Regală a confirmat vestea
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Românii vor scoate din nou bani din buzunar! Câți bani trebuie să plătești în plus dacă stai la bloc
Adevarul
Concluzia sumbră a fostului comandant suprem al armatei ucrainene, după ce Coreea de Nord s-a implicat în război
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
O nouă taxă de la 1 ianuarie. Șoferii fără loc de parcare vor plăti în plus
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Bahmu și-a scos asul din mânecă! Vești crunte pentru Honorius. Ce le-a cerut judecătorilor, în cazul în care fiii ei nu vor să părăsească vila lui Prigoană
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Lovitură imensă pentru UDREA. Dezvăluirea care cutremură toată închisoarea
StirileBZI
Schimbări importante pentru pensionarii cu venituri mici: Cu cât crește indemnizația socială de la 1 ianuarie 2025
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
substantial.ro
Statele Unite așteaptă implicarea soldaților nord-coreeni în conflictul cu Ucraina
MediaFlux
VINE PENSIA în DECEMBRIE cu ÎNTÂRZIERE? Simona Bucura a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adolescenții și tentațiile interzise: care este drogul preferat al elevilor bucureșteni