1. Baie răcoritoare. Fă baie în apă călduță spre rece. Evită săpunul sau dușul pentru că usucă pielea și o rănesc. După ce ieși din baie, nu freca pielea, ci tamponează cu prosopul pentru a lăsa puțină apă. Această metodă este eficientă deoarece îți răcorește pielea, scrie doctorulzilei.ro.
2. Comprese reci. Alternativa băii sunt compresele reci. Pune un prosop curat sau o compresă în apă rece și aplică pe zona arsă. După ce compresele se încălzesc schimbă-le cu unele reci.
3. Hidratează-te. Arsurile îți deshidratează pielea. Semnele deshidratării sunt efectul de gură uscată, setea, reducerea urinării, dureri de cap, amețeli și senzație de moleșală.
4. Loțiuni pe bază de aloe vera. Loțiunile pe bază de aloe vera grăbesc procesul de refacere a pielii cu arse cu aproximativ 9 zile, conform siteului EcoWatch.
5. Comprese cu lapte. Laptele fără grăsimi este cel mai eficient remediu împotriva arsurilor. Amestecă o cană de lapte fără grăsimi cu 4 căni de apă, adaugă câteva cuburi de gheață și aplică comprese pentru 15-20 de minute. Repetă procesul la fiecare 2 sau 4 ore.
6. Oțet. Toarnă oțet în apa din cada de baie pentru a stabiliza ph-ul pielii iritate.
7. Suc de cartofi. Sucul de cartofi este perfect pentru zonele afectate de arsuri.
Citeşte şi Cum să îţi pregăteşti pielea pentru plajă. Cele mai bune metode ca să nu te îmbolnăveşti