1. Bea apă cu lămâie
Apa caldă cu lămâie în combinație cu zeama de la o lămâie te va ajuta să cureți intestinele. Acidul din lămâie favorizează topirea grăsimilor şi previne apariţia problemelor gastrice.
2. Oţet
Nutriţioniştii recomandă consumarea unei linguri oţet în timpul mesei, preferabil în salată, în special datorită faptului că reglează nivelul zahărului din sânge, după ce ai consumat mâncare bogată în carbohidraţi.
3. Ceai
O ceașcă de ceai este benefică în cazul problemelor de digestie pentru că are efect de calmare a stomacului și previne balonarea. Cele mai indicate ceaiuri sunt cele din mentă, salvie, rozmarin, busuioc.
4. Plimbare
Deși poate fi ultimul lucru pe care vrei să îl faci, o plimbare de cel puțin 30 de minute îți va îmbunătăți digestia și va ajuta organismul să digere alimentele în exces.
5. Enzime digestive
Poți apela cu încredere la suplimentele de enzime care se găsesc sub formă de pastile. Acestea, odată ajunse în stomac, sunt descompuse de acizi și de enzimele naturale, secretate de organism.
6. Meniu pentru a 2-a zi
Bea un ceai de rozmarin la micul dejun. Evită iaurturile, brânzeturile, untul și alimentele grase. La masa de prânz poți mânca o salată de legume, orez sau o supă cremă. Nu consuma dulciuri, chipsuri, sosuri grele dacă vrei să ajuți organismul să-și revină cât mai repede.
Citește și: 7 motive ca să îți începi ziua cu un pahar de apă cu lămâie