1. Minte în ceață. Nivelul optim al glucozei în sânge este responsabil pentru atenţie. Când proteinele lipsesc şi nivelul glucozei este ca un montagne russe o să te simţi ameţit şi nu o să te poţi concentra. De ce? Pentru că nu ai destui carbohidraţi care să îţi alimenteze creierul. Proteinele din mâncare ajută la eliberarea carbohidraţilor treptat, care te menţin energic pe toată perioada zilei. Dacă te bazezi doar pe biscuiţi sau pâine vei avea doar un „boost” scurt de energie urmat de ceaţă, scrie doctorulzilei.ro.
Citeşte şi Motive pentru care eşti tot timpul obosit
2. Letargie. Dacă te simți extrem de obosit, fără energie, e semn că ai lipsă de proteine.
3. Ochi umflați. Deficitul de proteine poate scădea cantitatea de plasmă din sânge, cauzând umflarea pleoapelor.
4. Umflarea feței. Poate fi rezultatul inflamării glandelor salivare (glande parotide) din cauza unui dezechilibru între proteine și carbohidrați. În afara feței, lipsa de proteine poate duce și la umflarea mâinilor, din cauză că în lipsa proteinelor, corpul reține apa.
5. Subțierea părului. Când nu primește suficiente proteine, corpul în modul de „conservare” și nu mai trimite proteine importante pentru hrănirea părului și a unghiilor.
În medie, alimentația unui bărbat adult trebuie să conțină 50 de grame de proteine pe zi, în timp ce alimentația unei femei ar trebui să fie compusă din 46 de grame de proteine.
Citeşte şi Eşti lipsit de ENERGIE? Iată SOLUŢII pentru a-ţi recăpăta vigoarea