Reţelele wireless casnice sunt printre cele mai numeroase reţele, iar majoritatea dintre ele au o formă, mai mult sau mai puţin sigură, de criptare. Este foarte important ca reţeaua, pe care tu şi familia ta o folosiţi, să fie securizată şi ferită de orice alţi utilizatori.
Citeşte şi Plantele, noua sursă de energie pentru telefoanele mobile şi Wi-Fi
Pe lângă problema încetinirii vitezei de accesare, atunci când există foarte mulţi utilizatori pe reţea, mai există şi pericolul „deturnării” anumitor informaţii personale, care pot circula pe reţeaua ta.
Nu mai punem la socoteală că se pot face multe lucruri care sunt ilegale, iar tu să fii tras la răspundere. Aşadar, reţeaua ta de internet trebuie să fie securizată.
Ştim cu toţii povestea: parola pe care o alegem pentru reţeaua de internet, ca şi pentru căsuţa de email sau orice alt cont, trebuie să fie şi lungă, să conţină litere, cifre, cel puţin o literă de tipar, un simbol şi niciun simbol, cifla sau literă să nu se repete.
Ok. Poate este un pic extrem. Cu toate acestea, routerele care vin de la funizorii au parola scrisă pe spatele dispozitivului, astfel nu ai niciodată cum să o pierzi, oricât de complexă ar fi aceasta. Asta recomandăm şi noi. Parola poate fi notată pe o bucată de hârtie şi lipită pe dispozitiv. Nu ai cum să o mai pierzi, chiar dacă ai uitat-o.
Citeşte şi Cum controlezi PC-ul cu smartphone-ul tău Android
Dar să spunem că hârtia „a fost furată de extratereştri”, care te-au răpit pe tine şi ţi-au şi şters memoria, motiv pentru care nu mai ţii minte parola de la wireless. Este un scenariu cât se poate de plauzibil, cel puţin partea cu uitarea parolei.
Primul pas pe care poţi să îl faci este să mergi la „Network and Sharing Center”. Aici dai click pe conexiune…