Operațiunea de montare a celor șase grinzi metalice, cu o greutate de 25 de tone fiecare, a început vineri dimineața și s-a finalizat sâmbătă după-amiază, după cum se poate vedea în imaginile disponibile aici. Următoarea operațiune este sudarea grinzilor și a structurii, planificată pentru următoarele 10-11 zile. După finalizare, pasajul peste A1 va cântări peste 540 de tone și va necesita 5 tone de vopsea de protecție, potrivit lui Bogdan Mezei, directorul de proiect al șantierului Aktor de pe L3 A0 Sud.
De asemenea, pentru construcție au fost necesari peste 10.000 metri liniari de cordon de sudură, echivalent cu aproape întreaga lungime a plajei din Mamaia și Navodari împreună.
Citește și Anunţ de ultimă oră despre cea mai aşteptată autostradă din România. Când va fi gata A7
Pentru această operațiune, traficul rutier a fost deviat pe Autostrada A 1 București – Pitești la km. 18 pe bretelele laterale construite chiar pe marginea Autostrăzii A1, după cum a anunțat vineri CNAIR. Restricțiile de circulație sunt planificate să fie ridicate pe 26 aprilie.
În paralel, Aktor lucrează la toate cele 11 structuri, poduri și overpass-uri, montează grinzile metalice și la pasajul CFR, execută ultimele lucrări pentru terasamente, așterne stratul de BSC. Constructorul a început și lucrările de asfaltare.
Peste 500 de muncitori și ingineri de toate specializările, cu aproximativ 270 de echipamente și mașini precum: excavatoare, buldozere, macarale grele, betoniere, masini de forat coloane pentru lucrări de fundare, și autocamioane, lucrează non-stop acolo, în peisajul plat din sud-vestul Bucureștiului, pe o fâșie de pământ și pietriș lungă de 18 km, astfel încât să puteți conduce la toamnă pe o autostradă ce va ocoli traficul sufocant din Capitală.
În acest moment, constructorul grec își menține termenul de dare în trafic în septembrie 2024.
Aktor România dezvoltă mai multe proiecte semnificative în țară, precum reabilitarea și modernizarea tronsonului de cale ferată Apața-Cața, parte a liniei de cale ferată Brașov – Sighișoara, în consorțiu cu Alstom și Arcada.
Citește și Câte salarii compensatorii poate primi un angajat în 2024 și în ce condiții poate beneficia de ele
Aktor Construction este membru al Grupului Intrakat, lider în Grecia în sectoarele de construcții, infrastructură, concesiuni/parteneriate public-private (PPP), surse regenerabile de energie (SRE), stocare de energie, dezvoltare imobiliară, proiecte de mediu și tehnologii digitale, cu o prezență semnificativă în Europa de Sud-Est, listată la Bursa de Valori din Atena din 2001.