Alăptare ONLINE: O mamă din Germania a creat un site pentru vânzarea şi cumpărarea LAPTELUI MATERN

Tanja Muller, mamă a doi copii, din Germania, a creat un site pentru vânzarea şi cumpărarea laptelui matern, ceea ce a lansat o dezbatere între susţinătorii beneficiilor acestei iniţiative şi persoane din sectorul sănătăţii care avertizează în legătură cu posibilele riscuri, relatează miercuri EFE, citată de Agerpres.
Romania TV
19 feb. 2014, 19:57

"Uneori, unele mame au mult lapte iar altele au foarte puţin", explica recent Tanja Muller, în vârstă de 37 de ani, pentru ziarul german Süddeutsche Zeitung. Ea a decis să deschidă la sfârşitul lunii ianuarie site-ul "Muttermilch Borse", unde femeile care doresc să ofere lapte matern publică anunţuri, specificând totodată bolile de care suferă, consumul de cafea, alcool sau droguri. În câteva săptămâni, peste 50 de mame şi-au prezentat oferta, preţul mediu fiind de circa 5 euro pentru 100 mililitri.

În Germania există bănci de lapte matern în cadrul sistemului de sănătate, însă laptele este disponibil numai pentru bebeluşii prematuri grav bolnavi.

Promotorii acestei iniţiative, care există deja în SUA şi Canada, subliniază importanţa aportului de vitamine. "Laptele matern este cel mai bun pentru copii", a spus Tanja Muller.

Medicii şi experţii au avertizat în legătură cu riscurile acestei practici deoarece informaţia pe care o oferă femeile în anunţurile respective nu este verificată.

Donatoarele pot lua medicamente sau droguri, pot avea boli infecţioase şi "nicio mamă nu poate controla dacă laptele matern donat este inofensiv", a apreciat preşedintele unei asociaţii medicale, Wolfram Hartmann, într-o declaraţie pentru site-ul "Grunderszene".

„Uneori, unele mame au mult lapte iar altele au foarte puţin”, explica recent Tanja Muller, în vârstă de 37 de ani, pentru ziarul german Süddeutsche Zeitung. Ea a decis să deschidă la sfârşitul lunii ianuarie site-ul „Muttermilch Borse”, unde femeile care doresc să ofere lapte matern publică anunţuri, specificând totodată bolile de care suferă, consumul de cafea, alcool sau droguri. În câteva săptămâni, peste 50 de mame şi-au prezentat oferta, preţul mediu fiind de circa 5 euro pentru 100 mililitri.

În Germania există bănci de lapte matern în cadrul sistemului de sănătate, însă laptele este disponibil numai pentru bebeluşii prematuri grav bolnavi.

Promotorii acestei iniţiative, care există deja în SUA şi Canada, subliniază importanţa aportului de vitamine. „Laptele matern este cel mai bun pentru copii”, a spus Tanja Muller.

Medicii şi experţii au avertizat în legătură cu riscurile acestei practici deoarece informaţia pe care o oferă femeile în anunţurile respective nu este verificată.

Donatoarele pot lua medicamente sau droguri, pot avea boli infecţioase şi „nicio mamă nu poate controla dacă laptele matern donat este inofensiv”, a apreciat preşedintele unei asociaţii medicale, Wolfram Hartmann, într-o declaraţie pentru site-ul „Grunderszene”.

DailyBusiness
Cum să îți faci propriul detergent de rufe acasă, natural și foarte rezistent
Spynews
Irisha, în lacrimi după despărțirea de iubitul ei, Domenico! Ce se întâmplă cu influencerița / FOTO
Bzi.ro
Lidia Buble, desființată după ce a pozat topless: „Ce o să fie în sufletul părinților tăi?!”
Fanatik.ro
Trei zodii care cunosc fericirea după 1 iunie. Regăsiri, împăcări, noroc la bani și schimbări neașteptate în viața acestor nativi
Capital.ro
S-a aflat secretul lui George Simion și Călin Georgescu. Cine îi conduce pe cei doi: Acolo a primit niște ordine
Playtech.ro
Creditul ipotecar: mituri versus realitate. Ce (nu) știu românii când semnează pentru 30 de ani
DailyBusiness
Ce a făcut Irinel Columbeanu cu ultimii bani. Pe ce a cheltuit fostul milionar 600.000 de euro: ”Știam că e ultima sursă, dar nu mi-a păsat”
Adevarul
Izolare, frică și deconectare totală de realitate. Ce l-a împins pe Vladimir Putin într-o logică a autodistrugerii - analiză The Times
wowbiz.ro
Întregul film al morții lui Falko, calul campion care s-a prăbușit imediat după ce a câștigat un concurs de tras bușteni! Ce i-ar fi provocat, de fapt, decesul: „L-au mai forțat 10 minute. Când a ajuns în dreptul meu, a căzut”
Spynews
Lucian Viziru nu a vorbit cu fratele lui, Augustin, timp de doi ani. Ce spune actorul despre relația lor
Spynews
Soția lui Sorin Copilul de Aur, mesaj tranșant pentru toate femeile care îl vor pe manelist: „Au tot încercat să ne despartă”. A pus-o la punct din nou și pe presupusa amantă însărcinată
Evz.ro
Despărțire șoc în lumea mondenă. O altă femeie i-a sucit mințile
Ego.ro
Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO
Prosport.ro
Ion Țiriac, verdict despre operația la sâni a Simonei Halep: „Senzațională decizie”
kanald.ro
Ce se dă de pomană de Înălțarea Domnului, pe 29 mai: Alimentele care nu trebuie să lipsească
Cancan.ro
DIVORȚ-bombă după 30 de ani de căsnicie! Și-a înșelat soția cu o colegă de platou, iar acum va plăti bani grei!
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România a pierdut o personalitate marcantă. A fost o legendă a țării. A lăsat în urmă o mare moștenire
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Diana Gureşoaie, de nerecunoscut. Fosta iubită a lui Dodel s-a transformat într-un pachet de muşchi
stirilekanald.ro
Martina, o fată de 14 ani, a fost ucisă cu pietre de fostul iubit! Acesta s-a prefăcut că participă la căutările tinerei dispărute, alături de părinții ei
Cei doi copaci pe care nu ar trebui să îi ai în curte. De ce nu trebuie plantați niciodată lângă casă
MediaFlux
Înălțarea Domnului 2025: Tradiții, superstiții și greșeli de evitat pentru joi, 29 mai
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
O fostă Miss România se întoarce în televiziune cu un nou proiect: Își dorește să fie iar în lumina reflectoarelor