Studiile arata ca primavara este anotimpul in care cei mai multi dintre noi apeleaza la tratamente de infrumusetare. In aceasta perioada, oamenii renunta la hainele groase care le acopera imperfectiunile si, pe langa tratamentele pentru piele, acestia opteaza pentru tratamente de albire dentara, pentru a avea un zambet luminos.
Dr. Andra Custura, medic stomatolog, ne spune care sunt diferentele dintre albirea la domiciliu si albirea la stomatolog si ce ar trebui sa alegem pentru a avea un zambet perfect in aceasta primavara.
Albirea dentara acasa
„In ceea ce priveste albirea dentara acasa, se pot utiliza mai multe tipuri de produse speciale pentru infrumusetarea danturii, insa trebuie sa stim ca niciuna nu se compara cu calitatea unei albiri profesionale la cabinet, iar riscul de inrautatire a sanatatii orale este mult mai mare”, explica dr. Andra Custura.
Produsele de curatare cu particule de albire, gelurile si alti agenti de albire la domiciliu pot afecta sanatatea orala prin deteriorarea dintilor si sensibilizarea gingiilor, fapt care poate duce chiar la afectiuni majore.
Procedura de albire profesionala la stomatolog
Cea mai comuna procedura la ora actuala pentru albirea profesionala este aplicarea unui gel de albire pe suprafata care se vede a dintilor, gel care va fi activat prin sursa de lumina a unei lampii speciale pentru albire.
Specialistul poate recomanda o alta procedura ce vine in completarea celei intiale si anume aplicarea unor gutiere personalizate, care vor fi umplute cu gel de albire.
Care este solutia potrivita pentru rezultatele dorite?
„In cazul in care dintii si gingiile sunt in stare excelenta, puteti sa optati pentru o albire acasa, insa, inainte de a incepe acest proces, este indicat sa discutati cu un medic stomatolog care va poate oferi sfaturi personalizate si alaturi de care puteti urmari rezultatele obtinute in asa fel incat sa va asigurati ca va pastrati sanatatea dintilor dumneavoastra”, spune specialistul.
Procedurile de albire acasa sunt usor de utilizat, insa preturile nu difera foarte mult de cele la cabinet. Dar, in cazul in care dintii sau gingiile sunt sensibile, gutierele personalizate pe care le puteti comanda la cabinetul medicului dentist pot ajuta sa evitati iritatia sau alte complicatii.
Solutiile profesionale de albire a dintilor utilizate de catre medicul dentist sunt de obicei mai puternice decat cele din kiturile de albire de acasa, astfel incat dintii se albesc mult mai repede, iar rezultatele sunt pe termen lung. Ele ajuta, de asemenea, ca gingiile sensibile sa nu se mai irite.
„Procedurile de albire functioneaza numai pe suprafata exterioara dura a dintilor. Daca va albiti dintii prea mult, puteti sfarsi prin a face dintii naturali mai albi decat lucrarile pe care le aveti sau obturatiile. Utilizarea produselor de albire prea des, mai ales in combinatie cu pasta de dinti de albire, pot duce la dinti patati si inestetici”, completeaza dr. Andra Custura.
Femeile care sunt insarcinate sau care alapteaza si oricine are probleme ale gingiilor sau carii dentare netratate nu ar trebui sa apeleze la nicio procedura de albire a dintilor in aceasta perioada. Persoanele cu dinti si gingii sensibile ar trebui sa fie precaute, sa opteze mai degraba pentru o procedura la cabinet. Discutati cu medicul dentist inainte de procedura, indiferent de natura ei.