ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Geoană: Am votat pentru ieşirea României de la periferia UE

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Mircea Geoană a votat duminică la Liceul 'Jean Monnet', alături de soţia sa Mihaela şi fiica sa Ana Maria care a votat pentru prima oară.
Iulian Tudor
25 mai 2014, 10:45
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Geoană: Am votat pentru ieşirea României de la periferia UE

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Mircea Geoană a dorit să precizeze că a votat în primul rând pentru ieşirea României de la periferia Uniunii Europene, dar şi cu gândul la alegerile prezidenţiale din Ucraina care au loc în aceeaşi zi.

„Am votat în primul rând pentru o voce puternică şi competentă a României în Europa, am votat pentru ieşirea României de la periferia UE, pentru o Europă care să îşi păstreze solidaritatea, să poată să se relanseze economic, să creeze locuri de muncă. De asemenea, am votat şi cu un gând de speranţă, şi de dorinţă, de linişte şi calm pentru alegerile prezidenţiale din Ucraina. Chiar dacă nu este votul nostru, este cel mai important vecin al nostru şi sper că cea mai mare putere de la Răsărit să-i lase pe ucraineni să-şi aleagă preşedintele în condiţii decente de legitimitate”, a declarat Geoană.

În ceea ce priveşte prezenţa la vot în Europa, Mircea Geoană consideră că aceasta este în declin.

„Primele alegeri europene au adus peste 70% din europeni la vot, acum sunt în medie 43%, în România din păcate am avut medii şi mai proaste. Sper să vină lumea la vot şi mă adresez în principal celor care sunt mai tineri şi celor care votează pentru prima oară pentru Europa, aşa cum este fetiţa mea. Şi cred că şi mulţi alţii, chiar dacă sunt dezamăgiţi de politică, de politicieni, de modul în care funcţionează România trebuie să înţeleagă că este o miză mult mai importantă. Şi cred că merită un sfert de oră din viaţa fiecăruia pentru a influenţa destinul Europei”, a mai afirmat Mircea Geoană. 

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014 EXIT-POLL realizat de CSCI

Ministrul Afacerilor Interne a votat la Şcoala generală nr. 150.

Cele peste 18.000 de secţii de votare organizate la nivel naţional pentru alegerile europarlamentare s-au deschis duminică, la ora 7.00.

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. A început VOTUL. Românii îşi aleg eurodeputaţii LIVE TEXT

Un număr de 18.226.995 de alegători sunt aşteptaţi la vot, procesul electoral urmând să se desfăşoare până la ora 21.00.

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014În cursa pentru un mandat de europarlamentar au intrat 572 de candidaţi, din partea a 15 formaţiuni politice – Alianţa PSD-UNPR-PC, PNL,UDMR, PDL, Partidul Poporului – Dan Diaconescu, Partidul Mişcarea Populară, PNŢCD, Forţa Civică, Partidul Alternativa Socialistă, Alianţa Naţională a Agricultorilor, Partidul România Mare, Partidul Verde, Partidul Noua Republică, Partidul Dreptăţii Sociale şi Partidul Ecologist Român – şi opt candidaţi independenţi.

Partidele figurează pe buletinul de vot în ordinea următoare: PDL, PMP, UDMR, Alianţa PSD-UNPR-PC, PNL, PRM, Alianţa Naţională a Agricultorilor, Partidul Dreptăţii Sociale, Partidul Noua Republică, Partidul Verde, Partidul Forţa Civică, Partidul Ecologist Român, Partidul Alternativa Socialistă, PNŢCD, PP-DD.

VEZI LISTELE DE CANDIDAŢI AICI

Independenţii sunt înscrişi începând cu poziţia 16: Georgiana- Corina Ungureanu, Constantin-Titian Filip, Dănuţ Liga, Paul Purea, Iulian Capsali Pericle, Peter Costea, Mircea Diaconu şi Valentin Eugen Dăeanu.

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014Pentru alegerile de duminică au fost organizate 18.532 secţii de votare în ţară şi 190 de secţii în străinătate pentru alegătorii români aflaţi în străinătate. În Bucureşti vor fi 1.245 de secţii de votare. În sectorul 1 al Capitalei vor fi organizate 162 de secţii, în sectorul 2 – 202, în sectorul 3 – 274, în sectorul 4 – 178, în sectorul 5 – 196, iar în sectorul 6 – 233.

Potrivit ultimei informări a AEP, numărul de alegători înscrişi în listele electorale permanente este de 18.222.350.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014Au dreptul de a alege cetăţenii români care au vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua votării inclusiv, cu domiciliul sau reşedinţa în ţară ori în străinătate. Nu au drept de vot debilii şi alienaţii mintal puşi sub interdicţie şi persoanele care, în ziua alegerilor, sunt condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014Cu cât sunt creditate partidele în ultimul SONDAJ de opinie

„Cetăţenii care în ziua alegerilor se află în localitatea de domiciliu îşi vor exercita dreptul de vot la secţia la care sunt înscrişi în listele electorale permanente. Cei care în ziua alegerilor se află în altă localitate decât cea de domiciliu îşi vor exercita dreptul de vot la orice secţie de votare urmând a fi înscrişi în lista electorală suplimentară”, a precizat BIROUL ELECTORAL CENTRAL (BEC).

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014În listele electorale suplimentare sunt trecuţi şi alegătorii care se prezintă la vot şi fac dovada cu actul de identitate că domiciliază în raza teritorială a secţiei de votare respective, însă au fost omişi din lista electorală permanentă sau din copia de pe aceasta existentă la secţia de votare.

EXIT-POLL ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014România TV va prezenta duminică EXIT-POLL-UL CSCI

Alegătorii trebuie să prezinte, la secţia de votare unde sunt arondaţi potrivit domiciliului, unul dintre următoarele documente: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, cartea de identitate electronică, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic sau paşaport diplomatic electronic, în cazul membrilor reprezentanţelor diplomatice, paşaport de serviciu, paşaport simplu sau paşaport simplu electronic, paşaport simplu temporar, carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. AICI mai multe despre tot ce trebuie să ştii despre VOTUL din 25 mai

DailyBusiness
Românii, luați la control! Amenzi de până la 1.500 de lei între 1 și 6 aprilie
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Ce îi place, de fapt, lui Donald Trump să mănânce. Mulți ar ajunge la doctor cu o asemenea dietă
Capital.ro
Doliu la Antena 1! Tragedia a lovit lumea televiziunii. S-a stins după aproape 30 de ani de carieră
Playtech.ro
Cine are dreptul să verifice asociația de proprietari și când se poate face un control
DailyBusiness
Salarii explozive în România! Joburi de peste 10.000 lei pe lună și oportunități uriașe pentru câteva domenii în creștere
Adevarul
Mariana Moculescu, în pragul evacuării. Fostul soţ, Horia Moculescu, a sfătuit-o să-şi găsească serviciu: „Nu pot da mai mult decât pot”
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Insula din Grecia perfectă pentru familii. Priveliștile sunt spectaculoase, iar apele calme sunt ideale pentru înotătorii începători
Spynews
Cine sunt și cum arată surorile lui chef Alexandru Sautner. Doina Militaru și Cristina Iacob au gătit pentru jurați și au primit cuțitul de argint
Evz.ro
Războiul comercial declarat de Trump, impact devastator. Primele efecte 
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
kanald.ro
Papa Francisc, trimis de medici acasă pentru a muri în pace. Primele declarații ale Suveranului Pontif: „Fără speranță..”
Cancan.ro
Cu cât a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Cluj-Napoca! Românii au crezut că este o eroare
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România a pierdut cea mai iubită cântăreață de muzică populară. Niciodată nu va fi uitată de români
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
stirilekanald.ro
A murit! Fiica sa a făcut anunțul cutremurător
Florin Busuioc, internat de urgență la spital: „A fost o formă urâtă de gripă, m-a dărâmat complet”
MediaFlux
Creștere obligatorie a pensiilor decisă de judecători! Cine ar putea primi cu 50% mai mult la pensie
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Scenarii alternative pentru România după alegerile prezidențiale din 2025 (partea I)