ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Candidaţii aflaţi pe primul loc pe listele partidelor au răspuns la două întrebări adresate de cititorii RomaniaTV.net.
Acestea sunt:
–Cum veţi ajuta familiile tinere pentru a le facilita accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea unei afaceri?
– Cum aveţi de gând să acţionaţi, la nivelul Parlamentului European, pentru a proteja România de o eventuală criza a gazelor, determinată de Rusia?
Citiţi aici mai multe despre ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Europarlamentarul Corina Creţu, numărul unu pe lista Alianţei PSD+UNPR+PC, a oferit următoarele răspunsuri:
1. Din punctul meu de vedere, există trei mecanisme pentru a facilita accesul familiilor tinere la finanțare europeană, pentru dezvoltarea unor afaceri. Primul este acela al reducerii birocrației în domeniu, atât la nivel național, cât și la nivelul Uniunii. Deja am cerut Comisiei Europene să acționeze în acest sens, pentru a crește gradul de absorbție al fondurilor europene. Au apărut unele progrese, dar încă nu sunt suficiente și, tocmai de aceea, voi continua să insist în această direcție. Al doilea mecanism privește reducerea gradului de cofinanțare a proiectelor din bani europeni, ținând cont de accesul greoi la finanțare al celor aflați la început de drum. Este, și acesta, un domeniu în care s-au făcut progrese, datorită eforturilor noastre la Bruxelles. Împreună cu Guvernul căutăm noi scheme de cofinanțare, inclusiv din banii destinați prin Bugetul Uniunii combaterii șomajului în rândul tinerilor. Este o problemă importantă, căreia i se caută soluții pe măsură, iar Garanția pentru Tineri a fost un proiect susținut de socialiștii din Parlamentul European tocmai în vederea reducerii șomajului în rândul tinerilor. În fine, al treilea mecanism pe care l-aș menționa privește consultanța în privința proiectelor, pentru a putea fi finanțate. Este, și în acest domeniu, o acțiune care implică și instituții la nivel național, instituțiile europene, dar și inițiativa privată.
LISTELE CANDIDAŢILOR LA ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014
2. Așa cum am subliniat în repetate rânduri, Uniunea Europeană are nevoie de o strategie comună în ceea ce privește relațiile cu Rusia. Eu pledez pentru negocieri la nivelul Uniunii în ceea ce privește prețul gazelor rusești, noile căi de transport și garanții privitoare la continuitatea livrării. Inițiativele individuale, lipsa unei coordonări la nivelul întregii Uniuni Europene, au permis Rusiei să joace pe această piață așa cum a dorit. Deși România nu importă decât 5% din totalul consumului actual, trebuie să facem eforturi, împreună cu alte țări membre, pentru construirea unor noi rute de transport și pentru interconectarea lor. Voi susține orice inițiativă care poate duce la normalizarea situației din Ucraina, pentru că destabilizarea ei reprezintă principalul risc privitor la sistarea furnizării gazului din Rusia. Așadar, diversificarea surselor de aprovizionare este absolut necesară.
CITEŞTE ŞI REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. România TV va prezenta duminică EXIT-POLL-UL CSCI