ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Candidaţii aflaţi pe primul loc pe listele partidelor au răspuns la două întrebări adresate de cititorii RomaniaTV.net.
Acestea sunt:
–Cum veţi ajuta familiile tinere pentru a le facilita accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea unei afaceri?
– Cum aveţi de gând să acţionaţi, la nivelul Parlamentului European, pentru a proteja România de o eventuală criza a gazelor, determinată de Rusia?
Citiţi aici mai multe despre ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Europarlamentarul Norica Nicolai, numărul unu pe lista PNL, a oferit următoarele răspunsuri:
1. Noi, liberalii, susţinem alocarea de fonduri europene pentru încurajarea antreprenorialului în rândul tinerilor, prin mai multe proiecte pe care le-am apărat în Parlamentul European. Prin iniţiativa „Oportunităţi pentru tineret”, în cadrul Strategiei 2020, Uniunea Europeană şi-a fixat ca ţintă sprijinirea tinerilor care vor să-şi înfiinţeze propria afacere, asistenţa tehnică fiind asigurată prin Fondul Social European. Există, de asemenea, „Programul european de schimb pentru antreprenori” în cadrul proiectului Erasmus, care are că obiect schimbul de experienţă între antreprenorii din întreagă Europa. În cadrul acestui program, oamenii de afaceri care conduc o firmă de succes sunt finanţaţi să găzduiască și să instruiască tinerii care vor să-şi deschidă o afacere în viitor.
În Parlamentul European, vom apăra aceste proiecte de intenţiile deputaţilor conservatori şi eurosceptici care s-au declarat deja împotriva lor. Mai mult, ne dorim că, după o evaluare a primilor ani, în cazul în care solicitările cresc, să îndreptăm mai multe fonduri europene către acest gen de educaţie atât de necesară şi care are că scop final diminuarea şomajului în rândul tinerilor.
LISTELE CANDIDAŢILOR LA ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014
2. Am în vedere o serie întreagă de măsuri pentru ameliorarea acestei situaţii – în ultimii cinci ani, am lucrat extrem de mult în cadrul Comisiei de Afaceri Externe pe zona Caucazului de Sud şi a Asiei Centrale şi am spus deseori colegilor de la Bruxelles că o nouă criză a gazelor era inevitabilă. Nu putem să ne mai permitem o dependenţă energetică de un actor imprevizibil ca Federaţia Rusă.
Astfel, eu promovez de câţiva ani în Parlament o politică de identificare a surselor alternative de gaze naturale şi de stabilire a unor relaţii strategice mai strânse cu aceste state – de exemplu, Azerbaijan, Turkmenistan sau chiar Irak. Îmi doresc o strategie concretă europeană care să includă România şi prin care să se identifice modalităţi de aducere a acestor resurse la noi. Mă refer la rezolvarea conflictelor îngheţate, găsirea de finanţatori pentru proiectele de gazoducte şi de staţii de trimitere şi primire maritime pentru gaz lichefiat, dar şi prin încurajarea acestor ţări producătoare să îşi diversifice livrările către noi, către România şi întreaga Europă. După evenimentele care au avut loc în Ucraina, consider că este o prioritate să accelerăm aceste demersuri şi cu siguranţă, dacă vom avea un leadership mai curajos la Bruxelles, vom găsi voinţă politică în acest sens.
De asemenea, am susţinut şi susţin un număr de proiecte în sensul utilizării mai inteligente a energiei pe care o avem. Din acest punct de vedere, discutăm de două direcţii pe care le luăm în calcul în ce priveşte dezvoltarea durabilă în domeniul energetic: reducerea consumului care porneşte de la educaţia consumatorilor, dar se concretizează şi prin achiziţii de sisteme inteligente de eficientizare a consumului (de exemplu sisteme pe senzori de iluminare, încălzire, răcire, becuri ecologice etc.) şi promovarea folosirii surselor de energie regenerabilă. Trebuie să luăm în considerare şi faptul că această linie politică pe care îmi doresc să o accelerăm poate să fie totodată şi o importantă oportunitate pentru a genera noi locuri de muncă în ţara noastră, unde deja există o industrie de profil.
CITEŞTE ŞI REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. România TV va prezenta duminică EXIT-POLL-UL CSCI