Premierul Victor Ponta a câştigat pariul întineririi conducerii PSD, dovadă fiind scorurile obţinute la alegerile din 25 mai de organizaţiile conduse de tinerii promovaţi de liderul social-democrat.
In judeţul Dolj, organizaţia PSD condusă de Claudiu Manda şi Olguţa Vasilescu a obţinut 55,98%, în Dâmboviţa – peste 49%, în Suceava, unde şef este Cătălin Nechifor, – peste 40%, iar la Timiş a sărit de 32%. La Bacău, organizaţia lui Dragoş Benea, şi Botoşani, unde şef este Andrei Dolineaschi, s-au obţinut 45%, respectiv 41,5 procente, în timp ce la Ilfov organizaţia condusă de Gabriela Firea l-a învins pe liberalul Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judeţean.
Mai mult, PSD a obţinut rezultate notabile în oraşe considerate fiefuri ale preşedintelui Băsescu, precum Aradul, sau ale PDL, precum Alba Iulia sau Cluj-Napoca. La Arad şef este Dorel Căprar, iar la Cluj Remus Lăpuşan.
De remarcat şi performanţa deloc de neglijat a ministrului delegat pentru Cercetare şi Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, care şi-a adjudecat cu 51,8% din totalul voturilor valabil exprimate (26.223 voturi) mandatul de deputat in Colegiul Nr.2 din Gorj in conditiile in care performanta PSD a fost de doar 43,8%.
Rezultatele sunt cu atat mai spectaculoase cu cat ele arata si faptul ca in aceste zone PSD a adjudecat mare parte din electoratul USL.
Citeşte şi REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. PSD câştigă, în premieră, tot Ardealul
Media de vârstă a celor 27 de președinți de organizații județene și de sector aleși în perioada 2010-2014 este de 47 de ani, cei mai tineri fiind președintele PSD Sector 1, Cătălin Ivan (35 de ani), și Nicolae Bănicioiu, actualul ministru al Sănătății și președinte al organizației PSD Sector 4 (35 de ani). Dintre cei 26 de noi președinți, 8 au vârsta cuprinsă între 35 și 40 de ani, iar 10 între 40 și 50 de ani. După un simplu calcul putem constata că aproape jumătate din liderii noului partid nu aveau vârsta majoratului la momentul Revoluției din decembrie 1989, sau aveau în jur de 20 de ani.