ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Peste 500 de candidaţi, în cursa pentru Bruxelles

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Peste 500 de candidaţi, reprezentanţi ai unor formaţiuni politice sau independenţi, îşi dispută cele 32 de mandate de europarlamentari, la alegerile de duminică.
Romania TV
23 mai 2014, 12:35
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Peste 500 de candidaţi, în cursa pentru Bruxelles

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Treisprezece partide politice, două alianţe şi opt candidaţi independenţi au participat, timp de 30 de zile, la campania electorală care se încheie, sâmbătă, la ora 7,00, scrie Agerpres.

Au depus liste de candidaţi Alianţa electorală PSD-UNPR-PC, PNL, UDMR, PDL, Partidul Poporului – Dan Diaconescu, Partidul Mişcarea Populară, PNŢCD, Forţa Civică, Partidul Alternativa Socialistă, Alianţa Naţională a Agricultorilor, Partidul România Mare, Partidul Verde, Partidul Noua Republică, Partidul Dreptăţii Sociale şi Partidul Ecologist Român.

În competiţie sunt şi opt candidaţi independenţi – actorul Mircea Diaconu, gimnasta Corina Ungureanu, Filip Constantin-Titian, Dănuţ Liga, Paul Purea, Pericle-Iulian Capsali, Peter Costea, Valentin-Eugen Dăeanu.

Liste complete de candidaţi – 42 – au depus Alianţa PSD-UNPR-PC, PNL, PDL, PMP, PP-DD, FC, UDMR, Partidul Alternativa Socialistă. PRM a înscris în cursa pentru PE 31 de candidaţi, Partidul Noua Republică – tot 31, PER – 34, Partidul Verde – 24, Alianţa Naţională a Agricultorilor – 33, iar Partidul Dreptăţii Sociale – 41.

VEZI AICI LISTELE DE CANDIDAŢI

*** Alianţa electorală PSD-UNPR-PC îşi propune un scor de 35%

Pe lista Alianţei PSD-UNPR-PC pe prima poziţie se regăseşte actualul europarlamentar PSD Corina Creţu, pe locul al doilea – senatorul PSD Ecaterina Andronescu, pe locul al treilea se află Cătălin Ivan, eurodeputat şi purtător de cuvânt al social-democraţilor.

Următoarele poziţii sunt ocupate de fostul ministru al Comunicaţiilor Dan Nica, senatorul UNPR Damian Drăghici, fostul ministru PC pentru IMM-uri Maria Grapini, europarlamentarii Daciana Sârbu, Ioan Mircea Paşcu, Viorica Dăncilă, adjunctul şefului de cabinet al comisarului european pentru agricultură, Sorin Moisă, şi actualii eurodeputaţi Victor Boştinaru şi Claudiu Ciprian Tănăsescu.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Preşedintele PSD, Victor Ponta, afirma, pe 24 martie, că Alianţa PSD-UNPR-PC îşi propune să obţină un scor de 35% la alegerile europarlamentare.

‘Ne mândrim foarte mult cu toţi candidaţii noştri. Pentru noi e extrem de important ca pe 25 mai vocea României să fie reprezentată în PE mult mai puternic decât în ultimii cinci ani. Toţi cei care astăzi sunt candidaţi şi care după 25 mai vor fi parlamentari vor fi în primul şi în primul rând parlamentari ai României, după aceea vor fi social-democraţi. Vor vorbi de bine despre România, niciodată nu vor vorbi de rău despre România, aşa cum au făcut din păcate alţii. Vor susţine interesele noastre naţionale şi interesele noastre politice în cadrul PE şi o vor face cu foarte mare demnitate şi foarte mare cinste’, spunea Victor Ponta, cu ocazia depunerii candidaturilor la BEC.

CITEŞTE AICI MAI MULTE DESPRE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014

La rândul său, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, preciza, pe 7 aprilie, că PSD are potenţial serios de creştere spre 40%.

*** PNL speră la o reprezentare demnă în Europa

Liberalii au convingerea că propun pentru fotoliile de eurodeputaţi oameni care şi-au făcut datoria.

Lista candidaţilor PNL pentru europarlamentare este deschisă de Norica Nicolai, urmată de Adina Vălean, Ramona Mănescu, Cristian Buşoi, Renate Weber, Eduard Hellvig, Mihai Ţurcanu, Claudia Benchescu, Romeo Stavarache şi Andrei Muraru.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, pe 12 martie, că obiectivul liberalilor pentru alegerile europarlamentare este obţinerea unui scor de 25% din voturi şi a adăugat că, în situaţia în care candidaţii partidului vor obţine sub 20%, el îşi va da demisia din fruntea partidului.

”Cred că la nivel european există mai mult ca oricând o bătălie între opţiunile de întărire a UE şi tendinţele ei de dezagregare şi aici mă refer la partide puternic antieuropene, în Marea Britanie, în Franţa, în Olanda, scorul lor va creşte simţitor şi cred că miza este pentru noi ceilalţi, care suntem proeuropeni, de a întări pe cât se va putea sau de a păstra fondul de coeziune, de întărire a UE. Din acest punct de vedere este remarcat faptul că, din fericire, în România toţi cei care vor primi mandate după toate probabilităţile se vor înscrie în această tabără comună. În plan intern consecinţele sunt extrem de importante în sensul că aceste alegeri vor arăta exact care este forţa de mobilizare, forţa organizatorică a partidelor în acest moment şi probabil mai ales pentru partea dreaptă a eşichierului politic va aşeza nişte lucruri în mod evident mai puternic decât orice sondaj falsificat sau nu”, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, Crin Antonescu.

*** UDMR consideră că viitorul comunităţii maghiare din România nu se poate gândi în afara UE

Europarlamentarul Iuliu Winkler ocupă prima poziţie pe lista UDMR la alegerile pentru Parlamentul European din data de 25 mai, iar pe locul doi se află Sogor Csaba, actual europarlamentar.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara la depunerea candidaturilor la BEC că scopul formaţiunii este de a obţine 2-3 mandate în PE.

‘Considerăm că şi în continuare viitorul României, societăţii româneşti şi viitorul comunităţii maghiare din România nu se poate gândi în afara UE. Anii care urmează vor însemna schimbări importante şi la nivelul instituţiilor europene şi este important să avem oameni competenţi, oameni cu pregătire şi cu o experienţă profesională în PE. Vocea noastră trebuie să fie auzită şi în instituţiile europene’, a declarat Kelemen Hunor, pe 24 martie, la depunerea candidaturilor.

*** PMP este împotriva oricăror forme de nepotism

Pe primele poziţii pe lista PMP se află eurodeputatul Cristian Preda, Siegfried Mureşan, Teodor Baconschi, Cristian Petrescu, Daniel Funeriu, Carmen Roşu, Ruxandra Dragomir, Alexandru Leşco, Berca Gabriel, Vişan Gelu.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Partidul Mişcarea Populară îşi propune să obţină la euroalegeri un scor cu două cifre.

‘Noi suntem un partid care creşte, dar ne dorim un scor cu două cifre. (…) Noi sperăm şi credem că în 2016 vom fi un partid de 30%. Deocamdată, PMP are un scor de două cifre, peste 10%, ştim că mobilizarea la vot este importantă, asta înseamnă că nu dorim să pierdem niciun vot’, a subliniat, pe 22 martie, Elena Udrea.

*** PDL doreşte să obţină în urma scrutinului din 25 mai şapte-opt locuri în PE

Pe lista PDL pentru alegerile europarlamentare pe primele poziţii se află Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu şi Marian-Jean Marinescu, actuali eurodeputaţi ai partidului, Daniel Buda, dar şi mai mulţi primari democrat-liberali de mari oraşe, Gheorghe Falcă (Arad), George Scripcaru (Braşov), Dorin Florea (Târgu Mureş) şi Mircea Hava (Alba Iulia).

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. ‘Pot să vă garantez că aceşti oameni se vor bate pentru România, se vor bate pentru români. Vor încerca să aducă Europa în fiecare casă de români. Asta înseamnă bunăstare pentru români şi aşa cum au făcut-o de fiecare dată în momente dificile cum au fost 2012, 2013, aceşti oameni vor lupta pentru România pentru că dorim să fim egali în Europa şi egali cu Europa’, a afirmat Vasile Blaga, la Biroul Electoral Central, după depunerea listei PDL pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

*** PP-DD speră să obţină un scor de 15%

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. PP-DD participă la alegerile europarlamentare cu Dan Diaconescu, care deschide lista, urmat de actualul lider al formaţiunii, Simona Man. Pe următoarele locuri se află Diana Voiculescu, Liviu Neagu şi Radu Orzaţă. Preşedintele PP-DD crede că partidul va avea la euroalegeri un scor de 15%.

‘Plecăm cu siguranţă din 15%, dar sunt mulţi factori care pot influenţa pozitiv acest procent. Avem convingerea că vom avea un scor foarte bun la alegerile europarlamentare’, a spus Man.

*** Noua Republică – un partid al noutăţii, iar candidaţii reprezintă această noutate

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Pe lista candidaţilor se află preşedintele partidului Mihail Neamţu, George Mioc, cetăţean româno-american, pe locul trei este prim-vicepreşedintele partidului, Ştefan Bârgăoanu, urmat de Corneliu Berari, Victor Ciumac şi Andrei Rosetti.

*** PRM a început lupta electorală cu critici

Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor a criticat, la depunerea la Biroul Electoral Central (BEC) a listei de candidaţi din partea Partidului România Mare (PRM) pentru alegerile europarlamentare, aripa Gheorghe Funar.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. ‘După ce trec toate aceste formalităţi, îl voi da în judecată. Va avea o ploaie de dosare penale. Se agaţă cu disperare, nu acceptă realitatea şi dă cu fumigene, dar toate acestea se vor întoarce împotriva lui, pentru că am vorbit deja cu avocaţii mei şi punct cu punct îl vom lua din urmă’, spunea Vadim, susţinând că el este preşedinte al PRM, nu Gheorghe Funar.

Vadim Tudor a afirmat la mijlocul lunii aprilie, într-un interviu acordat AGERPRES, că prezenţa sa în Parlamentul European pentru un nou mandat este necesară pentru a reprezenta românii simpli, pentru a le face auzite nemulţumirile referitoare la ceea ce se întâmplă în România şi în lume. Corneliu Vadim Tudor apreciază că formaţiunea sa mizează pe obţinerea a cel puţin cinci mandate de eurodeputat în urma scrutinului european din 25 mai.

Lista PRM este deschisă de Corneliu Vadim Tudor, urmat de Teodor-Victor Iovici, Cristian Stănescu, Vasile Popa, Adrian Popescu.

*** Candidaţii Forţei Civice au o medie de vârstă de 41 de ani

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Lista FC este deschisă de preşedintele partidului Mihai-Răzvan Ungureanu, urmat de Laura Diana Pavelescu, Mihaela Nicolau, Radu Adriana, Tudor Alexandrescu.

Mihai-Răzvan Ungureanu, susţinea, într-un interviu acordat AGERPRES, că formaţiunea sa şi-a propus să obţină cel puţin două mandate de europarlamentar la alegerile din 25 mai şi spunea că majoritatea candidaţilor FC fac parte din ”generaţia decreţeilor”, generaţia cu cele mai multe vârfuri profesionale.

‘Oferta noastră este următoarea: provocăm electoratul României la o schimbare a clasei politice în integralitate pornind de la acest vot pentru europarlamentare, noi avem drept candidaţi oameni care ştiu ce vorbesc, oameni care sunt perfect îndreptăţiţi să reprezinte românii şi nu în ultimul rând oameni care aparţin în majoritate generaţiei din care fac şi eu parte, generaţia decreţeilor, cei care alcătuiesc generaţia cea mai numeroasă postbelică din istoria demografică a României. Noi suntem generaţia cu cele mai multe vârfuri profesionale, dar, din păcate, şi cu cel mai mare număr de exilaţi’, afirma Ungureanu.

*** Candidaţii PNŢCD vizează un loc în PE

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Printre partidele care speră să obţină un loc de europarlamentar se numără şi Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat. Primele poziţii ale listei de candidaţi sunt ocupate de Aurelian Pavelescu, Sebastian Bodu, Maria Stavrositu, Gheorghe Iancu şi Ion Neacşu.

”Principalul mesaj este acela de a vota cu PNŢCD pentru că este singurul partid care, după 1990, nu a făcut niciun fel de compromis în politica românească, nu ne-am aliat niciodată cu PSD, moştenitorul fostului partid comunist, şi pentru că este partidul care prin liderii reprezentativi care au reînregistrat partidul, Corneliu Coposu şi Ion Raţiu, a întors România cu faţa către vest şi a dat linia europeană a României. Suntem partidul cu cea mai mare legitimitate să reprezinte ţara în Parlamentul European pentru că trebuie dat un vot din nou şi împotriva celorlalte partide politice care guvernează România de 14 ani, de când PNŢCD nu a mai intrat în Parlament şi au adus România într-o criză morală fără precedent, o clasă politică care, în opinia noastră, trebuie schimbată din temelii”, declara, într-un interviu acordat AGERPRES, Pavelescu.

*** Candidaţi PER pentru PE

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Lista Partidului Ecologist Român este deschisă de jurnalistul Radu Morar. Pe poziţia secundă se află Constantin Cârciu. Printre candidaţi se numără şi Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, dar şi cunoscuta cântăreaţă de muzică populară Angelica Stoican.

*** Partidul Verde deschide lista cu Florin Brabete, Partidul Alternativa Socialistă cu Constantin Rotaru, Alianţa Naţională a Agricultorilor cu Florin Simion, iar Partidul Dreptăţii Sociale cu Traian Rece.

*** Opt independenţi, în cursa pentru PE

* Mircea Diaconu, o candidatură iniţial respinsă de BEC

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Biroul Electoral Central a respins candidatura lui Mircea Diaconu la alegerile europarlamentare deoarece acesta avea interdicţie să ocupe o funcţie eligibilă. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a susţinut pe 13 martie că achitarea lui Diaconu pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti nu influenţează în niciun fel interdicţia în cazul acestuia de a ocupa o funcţie sau o demnitate publică, respectiv cea de membru al Parlamentului European.

Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv pe 9 aprilie că Mircea Diaconu poate candida la alegerile europarlamentare.

* Corina Ungureanu, fostă campioană mondială la gimnastică artistică, speră la o funcţie în legislativul european. Gimnasta a strâns peste 100.000 de semnături de susţinere şi doreşte să demonstreze că România poate mai mult.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. ”Am decis să candidez la alegerile pentru Parlamentul European din mai multe motive. Cel mai important dintre ele este dorinţa mea de a mă implica în promovarea sportului românesc şi a rolului pe care sportul, prin valorile sale specifice, îl are în economie şi în societate, în ansamblul ei. Nimeni nu poate să conteste rolul major pe care sportul – şi mă refer atât la sportul de masă, cât şi cel de performanţă – îl are în domenii ca sănătatea sau educaţia. Din păcate, toate guvernele de după Revoluţie au tratat sportul ca pe o Cenuşăreasă”, a declarat Corina Ungureanu, într-un interviu acordat AGERPRES.

* Dănuţ Liga – politicianul care candidează la solicitările cetăţenilor pe care i-a reprezentat în Parlament

Liga a atras atenţia la depunerea candidaturii că politicianul trebuie să fie la dispoziţia alesului, şi nu invers.

Ca independenţi mai candidează Filip Constantin-Titian, Paul Purea, Pericle-Iulian Capsali, Peter Costea Peter, Valentin-Eugen Dăeanu.

DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Spynews
Ramona Olaru, confesiuni dureroase despre copilăria ei! Și-a promis că nu se va întoarce niciodată în locul în care a crescut. Declarații exclusive la Viața fără filtru
Bzi.ro
Maurice Munteanu dă de pământ cu Melania Trump: „Părul prea coafat ca la concursurile de Miss din Europa de Est!“
Fanatik.ro
Dispare o companie importantă din România. Afacerea va fi vândută cu peste 270 de milioane de euro
Capital.ro
Călin Georgescu a anunțat în direct: Asta a fost finalul!
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Cum reacționează sistemul imunitar în cazul alergiilor de la veninul de albine. Descoperirile făcute de oamenii de știință
Adevarul
Profesorul Cătălin Avramescu, candidat la alegerile prezidențiale: „România ar trebui să dețină arme nucleare pentru a intimida Rusia”
wowbiz.ro
Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie
Spynews
”Un bărbat toxic nu se va schimba”. Dana Roba, mesaj tranșant pe rețelele de socializare, după despărțirea de Beniamin | FOTO
Spynews
Ea este Daria, tânăra de 19 ani care s-a stins din viață în accidentul din Craiova. Trei persoane și-au pierdut viața pe DN6: ”Am venit să luăm rămășițele” | FOTO
Evz.ro
Scandalos! Bonusuri de 500.000 de lei la pensionare, în România. Cifra este reală
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
Pensiile se majorează între 100 și 400 de lei din februarie. Ce documente trebuie depuse de pensionari?
Cancan.ro
Anda Adam participă la Asia Express 2025! Cine e colegul vedetei în emisiunea de la Antena 1
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Călin Georgescu aruncă bomba. Ce funcție vizează dacă va fi interzis la prezidențiale
StirileBZI
Salariu de 500 de lei pe zi și trei mese, plus loc de cazare! Ce companie oferă aceste beneficii angajaților
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
Anda, găsită moartă în casă! Câinii începuseră să-i devoreze trupul neînsuflețit
substantial.ro
Crin Antonescu propune restructurări în instituțiile statului pentru a aloca resursele în educație și sănătate
MediaFlux
PENSIE va fi DIGITALĂ. Anunțul Casei de PENSII pentru TOȚI românii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Nu stăpânești engleza și n-ai habar de securitatea aeroportuară? Poți fi șeful Aeroporturi București