Alegeri în USR. Lasconi ameninţă cu demisia dacă nu are majoritate în Biroul Naţional USR: Nu poţi intra în cea mai importantă competiţie, candidatura la prezidenţiale, fără instrumentele puterii

Elena Lasconi, candidat pentru şefia USR după retragerea lui Cătălin Drulă, pune trei condiţii pentru a candida la alegerile prezidenţiale: să fie aleasă preşedinte al USR, să aibă majoritate în Biroul Naţional al partidului şi să poată impune un nou secretar general.
George Russo
22 iun. 2024, 13:07
Alegeri în USR. Lasconi ameninţă cu demisia dacă nu are majoritate în Biroul Naţional USR: Nu poţi intra în cea mai importantă competiţie, candidatura la prezidenţiale, fără instrumentele puterii

Elena Lasconi, candidat la șefia USR după ce Cătălin Drulă a demisionat, spune că ”nu poţi să intri în cea mai importantă competiţie, şi anume candidatura la prezidenţiale, fără să ai instrumentele puterii”.

”Majoritatea colegilor mei – acum o să vedem şi prin vot – consideră că aş fi potrivită pentru o candidatură la prezidenţiale. Ei, şi dacă sunt pregătită pentru o candidatură la prezidenţiale, într-o luptă atât de grea, ai nevoie de toate instrumentele puterii, şi anume: să fii preşedinte, să ai Biroul Naţional şi să ai secretariatul general. Puneţi-vă în locul meu! Nu poţi să intri în cea mai importantă competiţie, şi anume candidatura la prezidenţiale, care are multă responsabilitate în spinare, foarte multă, fără să ai instrumentele puterii. Nu poate să fie unul cu munca şi cu responsabilitatea, şi altul cu puterea. Practic, ai putea să fii sabotat”, spune Elena Lasconi.

Citește și: Elena Lasconi cere alte capete în partid şi îl propune pe Nicușor Dan candidat USR la prezidențiale. „Ar fi super îndreptăţit”

În cazul în care va fi aleasă preşedinte al USR, dar fără să aibă majoritate în Biroul Naţional, Elena Lasconi spune că va demisiona a doua zi din fruntea partidului şi nu va intra în cursa pentru Cotroceni.

”Aştept duminica, să văd dacă pot să fac o majoritate în Biroul Naţional. Dacă nu, îmi voi da demisia. Sănătate bună şi noroc, dragoste cu sila nu se poate!”, a mai spus Lasconi.

”Deci fie vă dau colegii puterea totală în partid, fie nu acceptaţi să fiţi preşedinte.
Lasconi: Dar nu este totală. Este majoritară.

Majoritar înseamnă total.
Lasconi: Total înseamnă să ai 100%.

Dacă ai 50% plus 1 poţi să conduci. Şi domnul Drulă avea aceeaşi majoritate.
Lasconi: La fel se întâmplă şi în celelalte partide.

Dar dumneavoastră vă doriţi să fiţi un partid altfel, nu ca restul.
Lasconi: Bineînţeles că suntem altfel. Dar gândiţi-vă că intri într-o competiţie electorală. Nu-ţi poţi permite să nu ai toată puterea partidului de partea ta. Şi toţi oamenii să meargă
înainte cu tine.

Şi dacă nu aveţi majoritate în Biroul Naţional nu mai candidaţi nici la prezidenţiale?
Lasconi: Nu! Asta am şi spus. Dar totuşi cred că o să am majoritate.”, a mai spus Elena Lasconi, la Prima TV, citată de news.ro.

Lasconi, întrebată ce fel de preşedinte ar fi: Voi fi printre oameni, nu voi fi într-o colivie de aur, 10 ani în concediu. O să mă vedeţi şi la supermarket, şi-n piaţă, eu nu o să mă schimb 

Primarul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, susţine că, în cazul în care va ajunge preşedintele României, va fi printre oameni, nu va sta ”într-o colivie de aur, 10 ani în concediu”, aluzie la actualul şef al statului, Klaus Iohannis. ”O să mă vedeţi şi la supermarket, o să mă vedeţi şi-n piaţă, eu nu o să mă schimb”, a spus Lasconi la Prima TV. Dintre foştii preşedinţi ai României, Elena Lasconi îl apreciază cel mai mult pe: ”Traian Băsescu, de departe”. De asemenea, Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, este un model politic pentru Elena Lasconi.
Elena Lasconi a fost întrebată în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, ce fel de preşedinte ar fi, în cazul în care ar ajunge la Palatul Cotroceni.
”Voi fi un om din popor. Voi fi printre oameni, nu voi fi într-o colivie de aur, 10 ani în concediu, cum s-a întâmplat în ultimii 10 ani. O să mă vedeţi şi la supermarket, o să mă vedeţi şi-n piaţă, eu nu o să mă schimb”, a spus Lasconi la Prima TV.

Elena Lasconi, realeasă primar în Câmpulung Muscel cu aproape 70% din voturi, susţine că Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, se numără printre modelele sale politice.

”Îmi place Maia Sandu. Îmi place felul ei de a fi, îmi place viziunea pro-europeană. Se luptă acolo, are lipit un monstru de Republica Moldova. Semnalul ăsta – ”Sunt ca voi!” –  mi se apare grozav, Despre asta e vorba. Nu eşti mai cu moţ”, este de părere Elena Lasconi.

Întrebată ce preşedinte al României i-a plăcut cel mai mult, Lasconi a răspuns: ”Traian Băsescu, de departe”.

În schimb, Elena Lasconi s-a arătat dezamăgită de actualul şef al statului, Klaus Iohannis. ”Nu mai spun cum am votat. Eu sunt de dreapta. Am avut mare speranţă şi încredere, dar pe mine m-a dezamăgit”, a susţinut primarul din Câmpulung Muscel.

Elena Lasconi a mai fost întrebată dacă scopul său e să obţină 15% la alegerile prezidenţiale, scorul pe care l-a obţinut şi Dan Barna la scrutinul precedent, în 2019.

”Vă daţi seama că-mi doresc mai mult. Mi-aş dori mai mult, să avem un cuvânt de spus din opoziţie. Să fie mai mulţi parlamentari, să fie într-adevăr opoziţie, pentru că nu mai există opoziţie, şi asta nu e bine. Atât timp cât începe să fie toată harta roşie… Asta m-a şocat cel mai tare, la toate televiziunile unde dădeam vedeam o hartă roşie. Şi am zis: noi chiar o să pierdem democraţia anul ăsta? Deci chiar se duce tot? Au murit oameni şi la Revoluţie, zicem că mergem pe drumul european, ce, Doamne iartă-mă, facem? Aia m-a şocat”, a spus Lasconi.

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu a învins Antena 1! Judecătorii au decis câți bani trebuie să primească
Fanatik.ro
Cum a reușit un român să cheltuie de 6 ori mai puțini bani pentru vacanța în Grecia. Metoda bărbatului a generat mari controverse în mediul online
Capital.ro
S-a decis interzicerea telefoanelor mobile. Se aplică deja în România. Te prinde, îl confiscă
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe câmp! Bikini-ul minuscul nu i-a putut acoperi POSTERIORUL apetisant
DailyBusiness
Servicii medicale gratuite pentru români! Ce se modifică de la 1 iulie
Adevarul
Un nou caz de sclavie în Argeş. Imagini cutremurătoare de la ferma unde erau ţinute cele şapte victime | VIDEO
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Rețetă perfectă cu creveți. Are mici secrete care o fac delicioasă
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Bianca Drăgușanu prevestește marea împăcare! Alex Bodi se va întoarce la Ema Uta: 'O iubește foarte mult'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cât a ajuns să coste un simplu croissant în Vama Veche! Turiștilor nu le vină să creadă cât trebuie să plătească pentru un tub de chipsuri
Capital.ro
Ungurii, STĂPÂNII Europei. Noua alianță în care au intrat. Împreună, blochează tot
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
stirilekanald.ro
Și-a ucis fratele! „Trebuie să mai omor pe...”
substantial.ro
Jordan Bardella clarifică poziția RN față de conflictul din Ucraina
MediaFlux
BANI pentru TOATE MAMELE! Sumele vin mai DEVREME
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?