La Spitalul de Urgență Floreasca votează cu urna mobilă 16 pacienți, a declarat purtătorul de cuvânt al unității medicale, dr.Bogdan Oprița, la Institutul Clinic Fundeni vor vota cu urna mobilă două persoane, iar la Spitalul de Pneumologie „Marius Nasta” — patru pacienți, potrivit Agerpres.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Institutului „Matei Balș”, Cătălin Apostolescu, la această unitate medicală votează cu urna mobilă 22 de pacienți.
La Spitalul Universitar de Urgență București votează cu urna 46 de pacienți, potrivit purtătorului de cuvânt al unității medicale, dr. Leonard Grecescu.
”Alegătorii care nu se pot deplasa la sediul secției de votare din cauză de boală sau invaliditate pot depune cereri de exercitare a dreptului de vot prin intermediul unei urne speciale numai la secția de votare la care este arondat imobilul unde solicită să se deplaseze urna specială, sub condiția de a avea domiciliul sau reședința în localitatea sau sectorul municipiului București în care se află secția de votare”, potrivit reglementărilor legale în vigoare referitoare la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2016.
De asemenea, potrivit legii, de același drept beneficiază și alegătorii care, la data scrutinului, sunt internați într-o unitate sanitară publică sau privată, cămin pentru persoane vârstnice ori alte asemenea așezăminte sociale publice sau private. Aceștia pot solicita exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale, dacă au domiciliul sau reședința în localitatea sau, în cazul municipiului București, în sectorul pe raza căruia se află unitatea respectivă.