În Pitești, primar a ieșit Cristian Gentea de la PSD, dar social-democrații nu au majoritate în Consiliul Local (8 consilieri PSD față de cei 15 consilieri ai PNL, USR, PMP)
La Bistrița-Năsăud, președinte al Consiliului Județean a fost reales Radu Moldovan (PSD). În CJ, majoritatea este însă deținută de PNL + PMP cu 16 din cele 30 de mandate.
Noul primar al municipiului Giurgiu, Adrian Valentin Anghelescu (PNL), va avea și el un Consiliu Local ostil. Liberalii au doar 9 mandate, față de cele 12 ale PSD + Pro România + ALDE.
Și la Slobozia, noul primar Dragoș Soare (PNL) are de partea sa doar 7 consilieri locali, majoritatea fiind deținută de cei 14 consilieri ai PSD + Pro Romania.
Situația este fragmentată și la Consiliul Județean Neamț. Președinția a fost câștigată de Ionel Arsene (PSD), însă PNL + USR + PMP au 18 din cele 34 de mandate de consilieri județeni.
La Teleorman, PSD și-a adjudecat șefia CJ prin Adrian Gâdea, dar în consiliu au intrat doar două partide și liberalii au majoritate: PNL 17 consilieri județeni, PSD – 15 consilieri județeni.
Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl (PSD), are și el o majoritate ostilă. Din cele 23 de mandate de consilieri locali, PNL și USR PLUS au 12 locuri.
O situație unică în țară este în Vrancea. Primăria municipiului reședință de județ, Focșaniul, a fost câștigată de PSD prin Cristi Misăilă, însă opoziția PNL + USR PLUS are 11 din cele 21 de mandate de consilieri. La Consiliul Județean s-a întâmplat invers. Liberalii au câștigat șefia CJ prin Cătălin Toma, însă PSD și ALDE au majoritate cu 17 mandate de consilieri județeni.
În Capitală sunt probleme în Sectoarele 3 și 4. Edilii Robert Negoiță și Daniel Băluță nu pot face majoritate momentan.