Alegeri locale, duminică, pentru un municipiu şi alte 15 localităţi. Cine sunt candidaţii

Alegeri pentru un municipiu şi pentru 15 comune din ţară se vor desfăşura duminică, după ce edilii aleşi au pierdut mandatul sau au renunţat la funcţie. 9 candidaţi încearcă să câştige la Deva, trei femei se „bat” să conducă o comună din Cluj, iar în Suceava, candidaţii au acelaşi nume de familie.
Filip Stan
03 nov. 2017, 13:53
Alegeri locale, duminică, pentru un municipiu şi alte 15 localităţi. Cine sunt candidaţii

Nouă candidaţi, între care trei independenţi, s-au înscris în cursa pentru fotoliul de primar al oraşului Deva, funcţia fiind vacantă după ce fostul edil, Mircia Muntean, a fost condamnat la şase ani de închisoare.

Potrivit Biroului Electoral de Circumscripţie Deva, nouă candidaţi, dintre care trei independenţi, s-au înscris în cursa electorală pentru funcţia de primar. Este vorba despre Nicolae Florin Oancea (PNL), Lucian Francisco Davidoni (USR), Ovidiu Ioan Popa (ALDE), Vasile Ioan Iovan (PMP), Petru Mărginean (PSD), Ioan Brînduşe (PSR), Velu Adrian Căluşer (independent), Marius Vasile Blendea (independent, susţinut de ProRomânia) şi Eduard Claudiu Cristoi (independent).

În total, numărul cetăţenilor cu drept de vot din municipiul Deva este de 59.351.

Doi candidaţi cu numele Brădăţan şi doi cu numele Popescu, pentru o comună din Suceava

Cei 2.015 alegători din comuna Drăgioeşti, judeţul Suceava, care sunt aşteptaţi duminică la urne pentru a-şi alege viitorul primar, trebuie să fie vigilenţi când pun ştampila pe buletinele de vot deoarece la alegerile din acest an candidaţii au aceleaşi nume de familie.

În cursa electorală pentru Primăria Drăgoieşti au intrat Adrian Ionel Brădăţan de la PNL, Florin Brădăţan de la ALDE, Constantin Popescu din partea PSD şi Adrian Popescu de la PMP.

Funcţia de primar al comunei Drăgoieşti a rămas vacantă după ce prefectul judeţului a emis, în iulie 2017, un ordin prin care s-a luat act de încetarea de drept a mandatului de primar al lui Vasile Petroaie.

Petroaie, ales în iunie 2016 din partea PSD, a renunţat la funcţie din cauza unor probleme medicale neputându-şi exercita mandatul pe o perioadă mai mare de şase luni.

În acest timp viceprimarul, Constantin Popescu a exercitat atribuţiile de primar al comunei Drăgioeşti şi a intrat şi în cursa electorală pentru alegerile din 5 noiembrie.

Adrian Ionel Brădăţan şi Adrian Popescu au candidat şi în iunie 2016 pentru fotoliul de primar, însă au pierdut în faţa lui Vasile Petroaie.

Trei femei pentru o comună din Cluj

Trei femei vor încerca, duminică, să câştige simpatia alegătorilor din comuna Călăraşi, din judeţul Cluj, după ce fostul edil liberal a demisionat în luna mai 2017 din motive de sănătate.

Peste 2.000 de persoane cu drept de vot sunt aşteptate la urne pentru a alege între Mirela Vereş (PNL), Voichiţa Costişor (PSD) şi Mărioara Popescu (PMP).

Vaslui: Vot după ce fostul primar din Oşeşti a fost condamnat

Alegeri locale vor fi organizate şi în localitatea Oşeşti, din judeţul Vaslui, fiind pregătite trei secţii de votare.

Primarul social democrat al comunei Oşeşti, Grigore Lefter, a pierdut mandatul, în data de 31 octombrie 2016, după ce a fost condamnat definitiv de către magistraţii Curţii de Apel Iaşi pentru fapte de corupţie cu fonduri europene, fals intelectual şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Patru persoane şi-au depus candidaturile pentru alegerile care se vor desfăşura duminică de la Oşeşti: Didi Alexandroae din partea PSD, liberalul Ioan Todiraşcu, Neculai Popiţanu din partea PMP şi Romică Rusu, de la ALDE.

Botoşani: Fostul primar din Niceşti, condamnat, candidat la alegerile de duminică

Fostul primar al comunei Nicşeni, din judeţul Botpşani, care şi-a pierdut funcţia după ce a fost condamnat pentru prejudicierea bugetului Uniunii Europene, candidează la alegerile din 5 noiembrie.

Ioan Gaidur a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru prejudicierea bugetului Uniunii Europene, însă el candidează din nou la alegerile care vor avea loc pe 5 noiembrie. Gaidur va candida ca independent, după ce sentinţa judecătorească de suspendare a executării pedepsei cu închisoarea a suspendat, la rândul ei, şi decizia executării pedepsei accesorii – de a nu putea fi ales pentru doi ani în nici o funcţie publică.

Fostul primar a plătit prejudiciul constatat de procurorii anticorupţie în valoare de peste 60.000 de lei şi acum este pregătit să candideze din nou, chiar dacă a pierdut susţinerea PSD.

Alături de Ioan Gaidur, în cursa pentru fotoliul de primar al comunei Nicşeni s-au mai încris reprezentanţii a două partide politice şi alţi doi independenţi. Din partea PNL candidează Victor Claudiu Bulboacă, din partea PMP – Mina Nigel şi independenţii Iulian Iliescu (susţinut de PSD şi ALDE) şi Liviu Cotruţă.

Sunt aşteptaţi la urne 2.064 de alegători din comuna Nicşeni, judeţul Botoşani.

Arad: Şapte candidaţi pentru Primăria Bocsig

Şapte candidaţi, între care doi independenţi, s-au înscris în cursa pentru fotoliul de primar al comunei Bocsig, funcţia fiind vacantă după ce, în luna mai 2017, fostul edil Ioan Florin Ciul şi-a pierdut mandatul.

Acesta a fost declarat incompatibil, prin decizia definitivă a instanţei supreme. Atribuţiile sale au fost preluate de viceprimar până la alegerile de duminică.

Potrivit Biroului Electoral de Circumscripţie Nr.19 Bocsig, şapte candidaţi s-au înscris în cursa electorală pentru funcţia de primar. Este vorba despre Teodor Miclăuş (USR), Crîsta Daniel Cosmin (ALDE), Teodora Felicia Abrudean (PSD), Ioan Diman (PMP), Adriana Băcioi (PNL), Iulian Munteanu (independent) şi Teodor Pătrăuţă (independent).

În total, numărul cetăţenilor cu drept de vot din Bocsig este de 2.747. Cele patru secţii de votare sunt amenajate la Bocsig (două secţii), Mânerău şi Răpsig.

În comuna Balş, din Iaşi, fostul primar a fost condamnat pentru mită

Fostul primar din comuna Balş, judeţul Iaşi, a fost demis după ce a fost condamnat cu suspendare pentru luare de mită, iar Prefectura a emis ordinul de încetare a mandatului pe 24 martie 2017.

Patru persoane şi-au depus candidaturile pentru alegerile de duminică. Vor candida, din partea PSD, Vasile Acatrinei, actualul viceprimar cu atributii de primar. Din partea PNL va candida Constantin Golduţ, iar din partea ALDE, Mihai Balmuş. Şi UNPR va avea un candidat, pe Dănuţ Acatrinei.

Trei comune fără primar în judeţul Teleorman

În Teleorman, sunt organizate alegeri parţiale pentru funcţia de primar în comunele Cervenia, Poeni şi Salcia. În toate cele trei localităţi, edilii aleşi la scrutinul din iunie 2016, au pierdut procesele cu Agenţia Naţională de Integritate şi au fost demişi.

Potrivit Autorităţii Electorale Permanente (AEP) la nivelul judeţului, pentru cele trei localităţi în care se vor desfăşura alegeri anticipate, sunt înscrişi în Registrul electoral 7.002 alegători, dintre care 2.489 persoane cu drept de vot sunt în localitatea Cervenia, 2.345 în localitatea Poeni, iar 2.169 de alegători sunt în localitatea Salcia.

Pentru cei 7.000 de alegători, în ziua scrutinului pentru parţiale vor fi deschise nouă secţii de votare, dintre care patru la Poeni, trei la Salcia şi alte două secţii la Cervenia.

La Cervenia, şi-au depus candidaturile pentru funcţia de primar Tatian Aurel Sbîrnea (PNL), Doru Marius Slobozeanu (PSD), Mihail Viişoreanu (PMP) şi independentul Florin Gheorghe.

La Primăria Cervenia, de aproape o săptămână, instituţia nu este condusă de nimeni, iar localnicii nu pot obţine documente, precum adeverinţe sau acte de deces. Primarul a fost declarat incompatibil de ANI, încă din vară, iar viceprimarul Slobozeanu, a fost demis pentru că a trecut de la ALDE, partid care l-a propulsat în funcţie, la PSD. Totodată, secretarul comunei a intrat în concediu medical, chiar înaintea alegerilor.

La Poeni, candidează Dănuţ Botescu (PSD), Mihai Miulescu (ALDE), Vasile Badea (PMP) şi Iulian Preduşcă (PNL).

Pentru Primăria Salcia s-au înscris în cursa electorală Florin Dane (ALDE), Octavian Gabriel Paliu (PMP), Olteanu Iulian (PSD) şi Marinel Prună (PNL).

Primar dintr-o comună din Vâlcea, declarat incompatibil

În judeţul Vâlcea, sunt chemaţi la urne alegătorii din Vlădeşti, cei care le solicită voturile fiind viceprimarul cu atribuţii de primar Adrian Cosac (PSD), Cătălin Mamătă (PNL) şi Gheorghe Guţui (ALDE). 2.645 de persoane cu drept de vot sunt înscrise în Registrul electoral permanent, la Vlădeşti.

Aici se vor desfăşura alegeri locale parţiale pentru funcţia de primar după ce edilul Sorin Ghiţă, declarat incompatibil de ANI, a pierdut procesul cu agenţia şi a fost demis din funcţie.

Gorj: Doi candidaţi cu numele „Mischie”, pentru Primăria Teleşti

La alegerile parţiale din comuna Teleşti, judeţul Gorj pot să îşi exercite votul 2.282 de oameni, la cele patru secţii de votare amenajate în satele Teleşti (două secţii), Buduhala şi Şomăneşti.

Patru candidaţi s-au înscris în cursa pentru un mandat de primar al comunei Teleşti: Ion Mischie (PSD), Constantin Croicu (PNL), Nicolae Cristian Mischie (ALDE) şi Gheorghe Mogoşanu (PMP).

Fostul primar, Romulus Bîldea, a demisionat, în luna iunie a acestui an, după ce a pierdut definitiv procesul cu ANI, care îl declarase incompatibil. Acesta a anunţat că va candida, din nou, pentru această funcţie, peste trei ani.

Atribuţiile primarului au fost preluate, din luna iunie, de viceprimarul Ion Mischie, cel care va candida duminică din partea PSD. Reprezentanţii ALDE au decis să aibă propriul candidat la alegerile parţiale şi nu îl vor susţine pe cel al PSD, în ciuda protocolului de colaborare dintre cele două partide. Cei doi candidaţi au acelaşi nume, însă nu sunt rude.

Candidatul Constantin Croicu a fost angajat al Serviciului Rutier din cadrul IPJ Gorj.

Timiş: Trei candidaţi pentru Primăria comunei Checea

Peste 1.600 de alegători cu drept de vot sunt aşteptaţi, duminică, la urne, pentru a alege primarul comunei Checea, judeţul Timiş, în cadrul alegerilor locale parţiale, în localitate urmând să fie deschisă o singură secţie de votare.

Locţiitorul preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie Checea, Sanja Popov, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că pentru funcţia de primar şi-au depus candidatura trei persoane, de la Alianţa PSD-ALDE, PNL şi PMP.

”Pentru alegerile locale parţiale din comuna Checea şi-au depus candidaturile trei persoane, Cristian Cornel Oniţă (Alianţa PSD-ALDE), Florin Daniel Florea (PNL) şi Aranca Irina Valea (PMP). În comună va fi deschisă o singură secţie de votare, numărul alegătorilor cu drept de vot fiind de 1.638”, a spus Popov.

Alegerile în comuna Checea au loc după ce primarul Dorin Birdean (PNL), aflat la al patrulea mandat, a decedat la sfârşitul lunii mai 2017 în urma unui infarct.

Sibiu: Fostul primar a demisionat din motive medicale

Alegeri parţiale se vor desfăşura şi pentru o comună din Sibiu. În Bîrghiş sunt aşteptaţi puţin peste 1.700 de alegători la urne.

Aceştia vor trebui să aleagă un alt primar, după ce fostul edil a demisionat din motive medicale.

Constanţa: Locuitorii din comunele Pantelimon, Bărăganu şi Mereni merg duminică la vot

Locuitorii cu drept de vot ai comunelor Pantelimon, Bărăganu şi Mereni din judeţul Constanţa merg duminică la urne, în primele două localităţi pentru a-şi alege primarul, în timp ce în a treia votul este organizat pentru desemnarea consilierilor locali.

Astfel, pentru fotoliul de edil al comunei Pantelimon, o localitate care, conform recensământului din 2011, numără puţin peste 1.600 de locuitori, se vor lupta consilierul local liberal Costel Armăşeşcu cu actualul viceprimar, George Martinescu, din partea PSD. Oamenii sunt chemaţi la urne după ce fostul primar, Vasile Neicu, cel care le-a administrat localitatea timp de peste 20 de ani, a murit în vara acestui an.

Comuna Pantelimon are cinci sate, respectiv Călugăreni, Nistoreşti, Pantelimon, Pantelimon de Jos şi Runcu.

Locuitorii comunei Bărăganu au rămas fără primar după ce edilul ales în 2016, Titu Neague, a fost condamnat la închisoare cu suspendare, fiind acuzat de fals intelectual în legătură cu tranzacţionarea unor terenuri din localitate.

Din partea social-democraţilor va candida Magdalena Neague, soţia fostului primar, iar din partea PNL va candida viceprimarul comunei, Lucian Paraschivescu. Conform recensământului efectuat în 2011, populaţia comunei Bărăganu, formată din satele Bărăganu şi Lanurile, se ridică la aproape 2.000 de locuitori.

Pe de altă parte, locuitorii comunei Mereni sunt chemaţi duminică la urne pentru desemnarea unui nou Consiliu Local după ce, la sfârşitul anului trecut, vechiul consiliu a fost dizolvat deoarece timp de două luni consecutive nu s-a întrunit deloc.

Mereni este o comună formată din satele Ciobăniţa, Mereni, Miriştea şi Osmancea, în care locuiesc peste 2.000 de persoane.

Guvernul a decis ca în data de 5 noiembrie să aibă loc scrutinul local parţial pentru alegerea primarului în 16 localităţi şi alegerea consiliului local într-o comună, fondurile alocate în vederea organizării acestora fiind de 4,368 milioane de lei.

În data de 5 noiembri vor avea loc alegerile parţiale în municipiul Deva ( judeţul Hunedoara) şi în comunele: Bocsig (judeţul Arad), Nicşeni (judeţul Botoşani), Călăraşi (judeţul Cluj), Pantelimon şi Bărăganu (judeţul Constanţa), Teleşti (judeţul Gorj), Balş (judeţul Iaşi), Bîrghiş (judeţul Sibiu), Drăgoieşti (judeţul Suceava), Cervenia, Poieni, Salcia (judeţul Teleorman), Checea (judeţul Timiş), Oşeşti (judeţul Vaslui) şi Vlădeşti (judeţul Vâlcea).

Alegeri parţiale se vor organiza şi pentru Consiliul Local din comuna Mereni (judeţul Constanţa).

DailyBusiness
Metoda finlandeză de încălzire. Cum poți avea o casă călduroasă fără a cheltui prea mulți bani pe facturi
Spynews
Marius Niţă i se alătură Geaninei Ilieş la pupitrul Ştirilor Antena Stars
Bzi.ro
Cum arată Andreea Esca în costum de baie, la 52 de ani! Vedeta și-a lăsat fanii mască! – FOTO
Fanatik.ro
Ce creatură au găsit oamenii de știință în fosa oceanică Atacama: ”Sunt așteptate și alte descoperiri”
Capital.ro
Călin Georgescu a primit hotărârea de urgență. Decizia Instanței Supreme a venit azi, 10 ianuarie
Playtech.ro
Cum sună vocea copiilor lui Meghan Markle și ai Prințului Harry. Archie și Lilibet, auziți pentru prima dată
DailyBusiness
Umilința supremă pentru Cluj. Capitala Ardealului coboară pe locul 5 într-un clasament neașteptat al orașelor din România!
Adevarul
Pata de petrol din Marea Neagră se extinde. Ce spune Putin despre dezastrul ecologic
wowbiz.ro
Detalii bombă despre bebelușul Monicăi Gabor și al lui Mr. Pink! Când a născut, de fapt, fosta soție a lui Irinel Columbeanu și cum arată acum? | EXCLUSIV
Spynews
Ce cuvinte trebuie să rostești pentru a atrage banii în viața ta. Cum poți manifesta abundența
Spynews
Cum arată mașina care poate sări peste gropile din asfalt. Cu cât se vinde un astfel de vehicul
Evz.ro
Viața de film a femeii care a revoluționat lumea. A fost alungată, dar a revenit și mai puternică
Ego.ro
Cum arată casa Ilinei Pârvu de la Visuri la Cheie, după ce a fost renovată de PRO TV
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
kanald.ro
Bursele de excelență pentru elevii olimpici nu au fost modificate de Ordonanța trenuleț! Se vor raporta la salariul minim actual, de 4.050 de lei brut
Cancan.ro
E stirea începutului de an! Monica Gabor a devenit mămică pentru a doua oară! Decizia luată de Mr. Pink
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
EL îl va învinge pe Călin Georgescu în alegeri. Anunțul ce scapă România de emoții
StirileBZI
Când vor fi majorate alocațiile copiilor: Cât mai au de așteptat micuții
Prosport.ro
FOTO. Andreea Bălan, ce apariție în Australia! Vedeta a atras toate privirile
stirilekanald.ro
Andrei, băiatul de 15 ani ucis în bătaie de prieteni, dus pentru ultima dată acasă. Bunica îl plânge cu lacrimi amare: „A fost abandonat de mamă și de tată”
substantial.ro
Premierul slovac Robert Fico face comentarii dure la adresa președintelui ucrainean Volodimir Zelenski
MediaFlux
Donald TRUMP a fost CONDAMNAT! RĂSTURNARE de SITUAȚIE privind MANDATUL de PREȘEDINTE al SUA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Noul secretar de stat UDMR de la Ministerul Finanțelor: „Cunoașterea limbii maghiare este obligatorie”