În Chișinău sunt 11 candidați pentru funcția de primar: Ion Ceban (Partidul Socialiștilor din Republica Moldova), Valeriu Munteanu (Partidul Liberal), Andrei Năstase (Platforma Demnitate și Adevăr), Alexandr Roșco (Partidul Casa Noastră Moldova), Vasile Costiuc (Partidul Democrația Acasă), Constantin Codreanu (Partidul Unității Naționale), Victor Strătilă (Partidului Verde Ecologist), Maxim Brăila (Partidul Popular din Republica Moldova), Alexandra Can (Partidul Național Liberal), Silvia Radu (candidat independent) și Alexandru Mîțu (Partidul Ruso-Slavean din Moldova).
La 11 mai, Reghina Apostolova (Partidul ȘOR) a fost exclusă din cursa electorală, de către Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău (CECC).
Partidul Democrat declarase că va susține un candidat comun al partidelor de dreapta, pro-europene, însă recent a anunțat că, din cauza faptului că partidele pro-europene nu au negociat un candidat comun, nu vor susține public niciun candidat.
Partidul Acțiune și Solidaritate a declarat că îl susține pe Andrei Năstase, drept candidat comun pentru alegerile locale din Chișinău.
PCRM și PPE nu au înaintat candidați pentru alegerile locale.
La Bălți sunt 8 candidați pentru șefia orașului: Nicolae Grigorișin (Partidul Nostru), Elena Grițco (candidat independent, chiar dacă face parte din formațiunea Partidul Nostru), Alexandru Usatîi (Partidului Socialiștilor din Republica Moldova), Arina Spătaru (Platforma Demnitate și Adevăr), Pavel Verejan (Partidului Șor), Serghei Burlacu (Partidul Unității Naționale), Simion Guțu (Partidul Acțiune și Solidaritate), Oleg Topolnițchi (Partidul Ruso-Slavean din Moldova).
În comunele Leușeni, Nemțeni, Volovița și Pârlița sunt câte doi candidați, iar în comuna Jora de Mijloc – trei candidați.
Alegătorii se vor prezenta la urnele de vot cu buletinul de identitate și fișa de însoțire în care este indicat domiciliul sau reședința. Cei care nu au buletin valabil, pot solicita unul provizoriu la filialele din Chișinău și Bălți ale Agenţiei Servicii Publice, care duminică vor avea program între 7.00 – 21.00.
Persoanele care din motive de sănătate sau din alte motive temeinice nu se pot deplasa la secția de votare pot vota la locul aflării. În ziua alegerilor, cererile pentru urna mobilă pot fi făcute în scris până la ora 15.00, dacă se prezintă și un certificat medical.
Bugetul alegerilor locale noi din acest an este de peste 22,5 milioane de lei. Scrutinul este monitorizat de către observatori naționali, delegați de Promo-LEX în toate secțiile de votare deschise, precum și de observatori internaționali.