Cea mai solicitată este secţia de votare 184, care este situată în centrul Chişinăului. Aici a început să se formeze rând încă de la ora 08.00, iar către 11.00 acesta număra peste 200 de persoane, crescând constant. Alegătorii sunt nevoiţi să aştepte mai mult de o oră, în pofida temperaturilor scăzute de – 2 grade. „Acest lucru nu mă descurajează. Am venit să votez pentru că sunt român”, a declarat Andrei, un tânăr care susţine că a redobândit cetăţenia acum şase luni şi votează pentru prima dată.
Şi la secţia de votare 185, zeci de persoane aşteaptă în holul Liceului ‘Gaudeamus’, sau afară, ca să le vină rândul să-şi exprime opţiunea. Cozi mai mici sunt la cele două secţii de votare amplasate în sediul secţiei consulare de la Chişinău. Unii oameni sunt nevoiţi să se întoarcă acasă fără a vota, pentru că nu au paşaport românesc, sau buletinul de identitate moldovenesc, în care să fie atestat domiciliul în Republica Moldova.
Oamenii prezenţi la alegeri au declarat că votează pentru un viitor mai bun al României, dar şi al Republicii Moldova, relatează agerpres.ro.
„Votez pentru o Moldovă liberă şi independentă de ruşi, să fim noi stăpâni în ţara noastră şi să vorbim o limbă corectă, română”, a declarat Valentina Lungu.
„Eu votez pentru cea mai bună investiţie a mea – este copiii şi nepoţii. Votez pentru demnitatea şi pentru verticalitatea noastră”, susţine Maria Prodan, care i-a chemat pe toţi românii să se prezinte la vot deoarece, „dacă stăm acasă şi nu votăm, şansa noastră se reduce la minim”.
„Votez pentru ca poporul nostru să aibă un viitor european, decent, cu bunăstare. Eu votez pentru Parlamentul nostru şi pentru parlamentarul care o să apere drepturile noastre”, a menţionat Dumitru Holban. „Vrem un viitor bun pentru ţara noastră, România, ca oamenii să se înţeleagă unii cu alţii şi să fim o naţiune”, potrivit Eugeniei Pruteanu.
Pentru alegerile de duminică în Republica Moldova au fost deschise 19 secţii de votare, dintre care patru la Chişinău. Cea mai mare prezenţă la vot pentru alegerile din România a fost înregistrată la turul doi al alegerilor prezidenţiale din 2009 – peste 12.000 de alegători, după ce în primul tur au fost aproximativ 9.000. La referendumul din 29 iulie au fost aproximativ 2.350 de alegători. La aceste scrutine în Republica Moldova au fost deschise 13-14 secţii de votare.