Alegeri parlamentare 2012. Candidaţii în Hunedoara: de la preoţi şi atleţi la miniştri şi traseişti

Hunedoara este unul dintre judeţele cu cele mai ciudate propuneri pentru alegerile parlamentare. Partidele au recurs pentru cursa electorală pe de o parte la personaje controversate, iar pe de altă parte la o serie de candidaţi care nu au nicio legătură cu viaţa politică, precum preoţi şi cântăreţi, ziarişti şi foşti şefi de poliţie. Tot în Hunedoara va candida şi ministrul Muncii, Mariana Câmpean, dar şi fostul primar al Devei, Mircia Muntean.
Romania TV
21 nov. 2012, 18:38
Alegeri parlamentare 2012. Candidaţii în Hunedoara: de la preoţi şi atleţi la miniştri şi traseişti

În colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor, PDL îl aruncă în lupta electorală pe consilierul local al Devei Tiberiu Borca, PSD mizează pe preşedintele filialei municipiului Hunedoara Laurențiu Nistor, iar PPDD va fi reprezentat de Daniel Draia. PRM participă la alegeri cu un preot, Ioan Poenar, în timp ce UDMR merge pe mâna prefectului Ștefan Dezmeri.

În colegiul 2 fostul primar al Orăştiei, Iosif Blaga, renunţă la postul de senator pentru a-şi încerca norocul la deputaţie. Pedelistul a fost implicat într-un scandal mediatic legat de corupţie după ce a acceptat să primească bani de la un jurnalist sub acoperire contra facilitării achiziţiei de terenuri în valea Mureşului, locul în care se construieşte autostrada Arad-Sibiu. Blaga ar fi pretins ca sumele de bani să-i fie oferite sub formă de „rentă viageră” pentru a nu crea suspiciuni. Din punct de vedere politic, Blaga nu a dat dovadă de prea multă loialitate, dându-şi demisia din PDL în luna iunie, pentru a reveni o lună mai târziu în partid. 

Nici în tabăra USL nu lipsesc însă personajele contorversate. Candidatul pentru colegiul 2 este fostul secretar de stat din cadrul Ministerului de Externe, Natalia Intotero. Pesedista în vârstă de 36 de ani, poreclită „blonda lui Geoană”, sau „blonda de la Externe” a ieşit în evidenţă prin gafele pe care le-a făcut în timpul mandatului la MAE. Intotero, de profesie învăţătoare la Colegiul Naţional „Avram Iancu” din Brad, a declarat de-a lungul timpului că Suedia are preşedinte şi că este colega lui Teodor Meleşcanu, deşi acesta nu avea atunci nicio legătură oficială cu Ministerul de Externe.  PPDD va fi reprezentat în colegiul 2 de Ionel Andronie, în timp ce PRM se va prezenta în faţa electoratului cu interpreta de muzică populară Mariana Anghel. Nu în ultimul rând, UDMR îl propune pe Istvan Ferenczi.

În colegiul 3, vicepreşedintele Senatului, Dan Radu Ruşanu va candida din partea PNL pentru un post de deputat, avându-i concurenţi reprezentantul PNŢCD Asrian Popa, pe peremistul Alin Constantin şi pe candidatul UDMR Zoltan Kofity, Alin Constantin PRM, Zoltan Kofity. Pentru acest colegiu, PPDD recurge la fostul şef al Poliţiei Rutiere Hunedoara, Ion Tirinescu. 

Candidaţii colegiului 4 sunt: Brândușe Aurică Constantin (PDL), Cristian Răzmeriță (PSD), Tadu Stoica (PPDD), Ioan Șchiopu (PRM) şi David Benedekfi (UDMR), în timp ce în colegiul 5, pedelistul Alexandru Lăutaru va candida împotriva social-democratului Ioan Rus şi a Monicăi Iacob Ridzi care candidează din partea PPDD. PRM va fi reprezentat de Emanoel Andronache, iar UDMR de Imre Baboczi.

După ce a sperat până în ultima clipă că va fi acceptată pe listele PDL, Monica Iacob Ridzi a părăsit gruparea din Modrogan în urma unor discuţii contondente cu liderul Vasile Blaga. Refugiindu-se pe listele partidului lui Dan Diaconescu, cel care a motivat tranzacţia politică prin faptul că mama Monicăi Ridzi  „e otevistă”, fostul ministru al Tineretului de al cărei nume se leagă celebrul scandal de corupţie va candida în Valea Jiului, aflată sub influenţa soţului său, primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob Ridzi.

În colegiul 6, fostul primar al Devei, Mircia Muntean va candida din partea PDL împotriva liberalului Bogdan Ţîmpău – PNL şi a reprezentantului PPDD Marian Muntean. PRM îl propune în acest colegiu pe Tudor Ionescu, iar UDMR pe Grigorie Burjan, directorul Sevriciului de Gospodărire a Apelor Hunedoara.

După patru mandate în fruntea Devei, fostul primar Mircia Muntean candidează pentru un post de deputat din partea ARD. După ce a fost unul dintre cei mai influenţi liberali în judeţ, Muntean a fost exclus din PNL în urma unui vechi conflict cu un alt liberal cu greutate: Mircea Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean. Trecut în tabăra PDL, via UNPR, Mircia Muntean intră în campania electorală cu acuzaţiile pe ceare le-a strâns de-a lungul vremii. Cercetat de DNA pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, fostul edil a reuşit să treacă de filtrul comisiei Macovei, rămânând pe lista de canddiaţi ai ARD. 

 În colegiul 7, Nicușor Ștefan Eduard (PDL), va candida împotriva lui Carmen Hărău (PNL) şi a lui Robert Muzsic (PPDD). Aflat la cel de-al treilea partid în ultimii patru ani, Muzsic a trecut pe rând de la PSD, la UNPR şi PPDD, partid în numele căruia a candidat fără succes şi la primăria Hunedoarei. Actualmente consilier local al municipiului, Muzsic îşi va încerca de această dată norocul în cursa electorală pentri deputăţie. Tot în colegiul 3 vor candida şi Claudiu Romanescu din partea PRM şi Aranka Takas, din partea UDMR.

La Senat, în colegiul 1 candidează fostul director al Termoelectrica, Florin Mârza (PDL), social-democratul Cosmin Necula, reprezentantul PPDD Haralambie Vochițoiu, peremistul Mircea Rădoi şi udemeristul Andras Iosif. 

Preşedintele PDL Hunedoara Dorin Gligor îl va înfrunta în colegiul 2 pe fostul său coleg de partid, senatorul Dorin Paran care a trecut în acestă vară la PNL. În acelaşi colegiu vor candida Cristian Vladu (PPDD) şi Attila Kocksis (UDMR), PRM propunându-l pe jurnalistul local Cornel Poenar. 

În colegiul 3 ARD va fi reprezentat de campioana mondială la atletism, Marieta Ilcu Răileanu, în timp ce USL o aruncă în luptă pe liberala Mariana Campeanu, actualul ministru al Muncii. Din partea PPDD va candida Iulian Harabagiu, PRM va fi reprezentat de Virgil Sicoe, iar UDMR de Zoltan Pogocsan.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Stațiunea perfectă pentru pensionari în august. E ferită de aglomerație, are ape termale, peisaje frumoase și foarte puțini români știu de ea
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Rămași împreună după Insula iubirii, s-au etalat pe plajă. Dovada clară că leșinul n-a contat! Nici inelul amanetat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Șoferii cu permis auto categoria B nu au voie, sub nicio formă. Legea interzice, fără excepție
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Melania Trump va publica prima carte de memorii în această toamnă
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!