La Camera Deputaţilor, în colegiul 1 Reşiţa candidează profesorul Ioan Benga (PSD) şi Mariana Dunăreanu (ARD), fost redactor-şef la Banat TV. Deţinătorul actual al mandatului, Ionuţ Chisăliţă (PSD) nu mai candidează după ce a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile ca urmare a unui accident rutier din 2010. Ultima apariţie a lui Chisăliţă în Parlament a fost la votul privind moţiunea de cenzură în urma căreia a fost demis guvernul Ungureanu.
În colegiul 2 Caransebeş, liberalul Aurel Tocuţ se luptă pentru postul de deputat cu Alexandru Stănescu (ARD), care a candidat fără succes la primăria Caransebeş în iunie. La colegiul 3 Oraviţa, îşi apără mandatul deputatul Ion Tabugan, fost liberal şi actual membru UNPR. În schimb, ARD vine cu un candidat atipic, Aurel Miclea, fost primar în Bozovici timp de patru mandate care s-a supărat atât de tare pe PDL pentru că a închis spitalul din localitate încât a demisionat. Între timp, pare-se, supărarea i-a trecut.
Deputatul Valentin Rusu candidează pentru un nou mandat în colegiul 4. El a fost unul dintre numeroşii pedelişti din Caraş care au părăsit partidul şi au mers după Frunzăverde în PNL. Rusu, fin al lui Frunzăverde, este unul din membrii clanului „Butoane” din Parlament, după au fost numiţi în presă parlamentarii care votau la mai multe cartele. Rusu era unul dintre cei mai talentaţi membri ai clanului, după ce s-a dovedit că a votat de 26 de ori la două cartele în numai 40 de minute. Deşi foarte agil la sesiunile de vot, Rusu a fost o prezenţă foarte discretă la tribuna Parlamentului, cu 12 luări de cuvânt într-un mandat de patru ani. Ca adversar din partea ARD, Rusu îl are Ion Goga, primar în Oraviţa în perioada 2004-2012.
În colegiul 5, liderul PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă vrea să obţină încă un mandat de deputat. ARD o propune în acest colegiu pe avocata Valeria Schelean. În acest colegiu este o competiţie în trei, fiind cotat cu şanse mari şi candidatul PPDD, Simion-Simi Iancu, cunoscut în judeţ sub numele de Împăratul, deşi el preferă să i se spună Haiducul.
Simion-Simi Iancu a fost până în vară primar la Oţelu Roşu din partea PDL. El a fost cel care a gestionat temporar organizaţia judeţeană, după catastrofa plecării lui Frunzăverde la PNL, împreună cu parlamentarii PDL din judeţ şi cu aproape toţi primarii. În acea perioadă, apăruse zvonul că şi el urma să plece după Frunzăverde, zvon care ar fi fost alimentat de un coleg de partid, fostul deputat Ionesie Ghiorghioni. Iancu a dezminţit zvonul într-o manieră neconvenţională: „Ghiorghioni Ionesie este, v-o spun cu toată sinceritatea, un bulangiu politic„. Asta într-o conferinţă de presă pe care Împăratul o deschisese spunând Tatăl Nostru, într-un moment de mare ananghie pentru democrat-liberalii din Caraş
Până la urmă, timpul i-a dat parţial dreptate „bulangiului” deoarece Iancu a plecat până la urmă din PDL, dar nu de bunăvoie, ci exclus pentru că DNA l-a reţinut într-un scandal de luare de mită. Proaspăt eliberat din arest, Împăratul a intrat în campanie electorală. Cum contracandidatul Mocioalcă nu s-a abţinut să comenteze recent episodul cu „bulangiul” şi plecarea lui Iancu din PDL, Împăratul a dat o replică tipică: „E un maimuţoi”.
Pentru cele două colegii de Senat, competiţia se anunţă a fi mai puţin colorată. În colegiul 1 Reşiţa-Oraviţa, se înfruntă medicul Aurel Duruţ (USL) cu fostul prefect Ioan Sabo (ARD). În colegiul 2, senatorul în funcţie, Iosif Secăşan (PNL) concurează cu Ştefan Mănescu (ARD), rectorul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa.